LifeSteps.gr

Περιοχή 51: Υπήρξε Εξωγήινη Δραστηριότητα Στη Μυστική Βάση?

Περιοχή 51: Υπήρξε Εξωγήινη Δραστηριότητα Στη Μυστική Βάση?

Εδώ και δεκαετίες ένα πέπλο μυστικότητας περιβάλλει την περίφημη στρατιωτική βάση στην έρημο της Νεβάδα, γνωστή και ως "Area 51". Εκτός από τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και τις αναφορές για θεάσεις ΑΤΙΑ, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι σε αυτή την τοποθεσία κρύβονται τα μυστικά του αμερικανικού στρατού για την εξωγήινη ζωή. Στο άρθρο θα δούμε τους μύθους και τις αλήθειες για τη μυστηριώδη Περιοχή 51.

Η Περιοχή 51

Η Περιοχή 51 είναι μια απομονωμένη έκταση στην Νεβάδα, κοντά στο Λας Βέγκας, η οποία καλύπτεται με την υψηλότερη διαβάθμιση μυστικότητας σε όλες τις ΗΠΑ. Κατασκευάστηκε το 1947 και κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια διάσημη τοποθεσία για την οποία γράφτηκαν αρκετά βιβλία, και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης πολλών ταινιών, ακόμη και για βιντεοπαιχνίδια.

Στις ημέρες μας εξακολουθεί να είναι μια αινιγματική περιοχή με πολλά ερωτηματικά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας, αλλά και για εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Κανείς δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της βάσης. Το γνωρίζουν μόνο οι μυστικές υπηρεσίες, η στρατιωτική διοίκηση, και οι πρόεδροι των ΗΠΑ.

Η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι η Περιοχή 51 αποτελεί τον πυρήνα των τεχνολογικών πειραμάτων του αμερικάνικου στρατού.

Υπάρχουν και κάποιοι επιστήμονες που πιστεύουν ότι σε αυτή τη στρατιωτική βάση η αμερικανική κυβέρνηση κατασκευάζει πειραματικά και παράξενα αεροσκάφη, που μοιάζουν με τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ).

Στην Περιοχή 51 δεν εργάζονται μόνο στρατιωτικοί, καθώς το προσωπικό της αποτελείται και από πολλούς πολίτες. Η στρατιωτική διοίκηση τους υποχρεώνει να υπογράψουν όρκο, με τον οποίο δεσμεύονται ότι δεν θα αποκαλύψουν το παραμικρό.

Όταν γίνονται δοκιμές αεροσκαφών, οι αξιωματούχοι διατάσσουν όλους τους πολίτες υπαλλήλους να παραμείνουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μυστικές στρατιωτικές διεργασίες.

Τα κτήρια των εγκαταστάσεων δεν έχουν παράθυρα και έτσι κανείς από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να δει και δεν γνωρίζει τίποτα πέραν των καθηκόντων του εντός της βάσης.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν ένα μικρό μέρος της τεράστιας έκτασης των 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κάτι που συντείνει ακόμη περισσότερο στην δημιουργία του μύθου της Area 51.

Πώς έγινε γνωστή

Η Περιοχή 51 παρέμενε για πολλά χρόνια κρυμμένη σχεδόν από τους πάντες. Κανείς δεν γνώριζε πού βρισκόταν.

Παρότι υπήρχαν συντεταγμένες της περιοχής όπως συμβαίνει με όλες τις τοποθεσίες του πλανήτη, επί δεκαετίες οι χαρτογράφοι δεν συμπεριελάμβαναν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς αν πληκτρολογήσουμε τις συντεταγμένες 37°14'36.52 N 115°48'41.16 W στους χάρτες της Google ή πατήσουμε εδώ, θα μας την εμφανίσουν αναλυτικά.

Η περιοχή αποκαλύφτηκε το 1988, όταν ένας σοβιετικός δορυφόρος κατάφερε να φωτογραφήσει τη βάση. Οι φωτογραφίες διέρρευσαν σε εφημερίδες και περιοδικά, τα οποία με τη σειρά τους τις δημοσίευσαν.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Περιοχή 51 είναι γνωστός ως R-4808. Στις ημέρες μας παραμένει η απαγόρευση πτήσεων σε οποιοδήποτε εμπορικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος που δεν ανήκει στη βάση.

Η πρώτη επίσημη παραδοχή για την ύπαρξη της έγινε από την κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον τον Σεπτέμβριο του 1995. Μεταξύ των άλλων, εξέδωσε διάταγμα που κατατάσσει την περιοχή ως τοποθεσία επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επόμενη σημαντική εξέλιξη για την αποκάλυψη όσων συνέβαιναν στην περιοχή έγινε τον Ιούλιο του 2013. Ήταν η περίοδος που η CIA υποχρεώθηκε να αποδεχθεί και αυτή την ύπαρξή της και παράλληλα να δώσει στην δημοσιότητα αρκετά από τα έγγραφα που σχετίζονταν με τις εγκαταστάσεις.

Η Περιοχή 51 ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το 2016 λόγω της συνέντευξης που έδωσε η Χίλαρι Κλίντον σε αμερικανικό τηλεοπτικό σόου.

Είχε δηλώσει ότι θα αποκαλύψει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό για την συγκεκριμένη βάση, αλλά και όλα όσα γνωρίζει η κυβέρνηση για την ύπαρξη ή όχι των εξωγήινων.

Ωστόσο, πολλοί έσπευσαν να την κατηγορήσουν ότι ήταν απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

Πώς γεννήθηκε ο μύθος της Area 51

Ο μύθος για την Περιοχή 51 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 1947 λόγω της συντριβής ενός αγνώστου αεροσκάφους που πυροδότησε πολλές εικασίες.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση "Ρόσγουελ"  με τα συντρίμμια του αεροσκάφους και το σώμα ενός εξωγήινου. Αυτή η υπόθεση ήταν και ο λόγος που έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά ο όρος "ιπτάμενος δίσκος".

Η εξωγήινη δραστηριότητα

Τότε, όλοι σχεδόν πίστεψαν ότι οι αμερικάνικες αρχές μετέφεραν στην συγκεκριμένη περιοχή το αποδεικτικό υλικό, με στόχο να μην βγει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που θα επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός ΑΤΙΑ.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το επίσημο δελτίο τύπου που έφερε την υπογραφή του στρατηγού Γουίλιαμ "Butch" Μπλάνσαρντ. Ανέφερε πως είχαν περισυλλέξει συντρίμμια από ένα άγνωστο αεροσκάφος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ.

Όπως ήταν φυσικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης ανασκεύασαν τη δήλωση του στρατηγού, λέγοντας ότι δεν ήταν ΑΤΙΑ αλλά ένα αερόστατο. Στη συνέχεια, έκαναν τα πάντα για να μην μάθει κανείς το πού ακριβώς βρίσκεται το άγνωστο αεροσκάφος.

Το περιστατικό ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν ο πυρηνικός φυσικός Stanton T. Friedman έγραψε δύο βιβλία υποστηρίζοντας ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα εξωγήινης δραστηριότητας.

Έτσι, γεννήθηκε ο μύθος της Area 51, καθώς το ευρύ αμερικάνικο κοινό θεωρεί όλα αυτά τα χρόνια ότι εκεί φυλάσσονται και μελετούνται τα απομεινάρια του άγνωστου σκάφους, αλλά και ό,τι αποδεικτικό υλικό υπάρχει για την εξωγήινη ζωή.

Το Project Aquatone

Στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η CIA αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρία  αμυντικής βιομηχανίας και αεροδιαστημικής Lockheed Martin. Ο στόχος ήταν η ανάπτυξη νέων αεροσκαφών υψηλής τεχνολογίας, διαμέσου ενός άκρως απόρρητου σχεδίου που ονομάστηκε Project Aquatone.

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ ήθελε να δώσει τη δυνατότητα στην αμερικανική αεροπορία να εξοπλιστεί με αεροσκάφη που θα είχαν τη δυνατότητα να πετάξουν σε πολύ μεγάλο ύψος ώστε να χρησιμοποιηθούν σε κατασκοπικές αποστολές.

Έτσι, έκριναν απαραίτητο ότι η περιοχή κοντά στη αποξηραμένη λίμνη Γκρουμ στην πολιτεία της Νεβάδα ήταν μία τεράστια έκταση που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Ήταν η περίοδος που αυτή η τοποθεσία πήρε και την επίσημη ονομασία Area 51.

Εκείνη την εποχή, τα πιο προηγμένα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος έως τα 6.000 μέτρα. Όμως, τα νέα στρατιωτικά κατασκοπευτικά αεριωθούμενα του Project Aquatone που απογειωνόντουσαν από την Περιοχή 51, όπως το U-2, ξεπερνούσαν τα 18.000 μέτρα.

Έτσι, εάν ένας πιλότος εν ώρα πτήσης εντόπιζε το μικροσκοπικό στίγμα του U-2 σε ένα τέτοιο ύψος, δεν θα είχε ιδέα τι ήταν και θα το θεωρούσε ΑΤΙΑ.

Καθώς οι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας γνώριζαν ότι οι περισσότερες παρατηρήσεις UFO εκείνης της εποχής αφορούσαν δοκιμές U-2, λόγω του απορρήτου, ήταν αναγκασμένοι να το αποδίδουν σε σπάνια φυσικά φαινόμενα.

Οι εικασίες για την θέαση ΑΤΙΑ στην Περιοχή 51 αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ήταν η περίοδος που ξεκίνησαν οι απόρρητες πτήσεις του A-12 OXCART.

Το σκάφος χαρακτηρίζεται από μια φαρδιά και συμπαγή άτρακτο, κατασκευασμένη από γυαλιστερό τιτάνιο.

Οι ταχύτητες του αεροσκάφους άγγιζαν τα 3 Mach (3.700 χιλιόμετρα την ώρα), κάτι που οδήγησε τους εμπορικούς πιλότους να υποθέτουν ότι ήταν διαστημόπλοιο.

Ο επιστήμονας της Lockheed

Ο Δρ. Μπόιντ Μπούσμαν ήταν ένας από τους μηχανικούς αεροδιαστημικής της Lockheed που εργαζόταν σε αυτό το πρότζεκτ. Λίγο πριν πεθάνει ισχυρίστηκε σε δημόσια εμφάνιση ότι είχε αναμφισβήτητες αποδείξεις για πειράματα σε εξωγήινους μέσα στην Περιοχή 51.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος εργαζόμενος στην εταιρεία ισχυριζόταν ότι αυτή η τεχνογνωσία των υπερηχητικών αεροσκαφών της εποχής οφειλόταν στα άγνωστα όντα και αεροσκάφη που μελετώνται στην Area 51.

Οι πιο γνωστοί και πλέον αμφιλεγόμενοι ισχυρισμοί ήταν αυτοί του Μπόμπ Λαζάρ.

Παρ΄όλα αυτά, το γεγονός ότι ο Μπόιντ Μπούσμαν ενδέχεται να είχε πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εργαζόταν ως ειδικός στην Περιοχή 51, δεν εγγυάται ότι όλη η ιστορία του είναι αληθινή.

Λόγω του ότι έδωσε την αποκαλυπτική συνέντευξη σε προχωρημένη ηλικία, ενδέχεται να ήταν επιρρεπής στη φαντασία και στην άνοια, χρησιμοποιώντας αόριστες αναμνήσεις για να ανοικοδομήσει τα γεγονότα σε μια ιστορία που πιστεύει ότι ευχαριστεί το κοινό.

Μάλιστα, είπε ότι υπήρχαν δύο ομάδες εξωγήινων που μελετώνται όλο το εικοσιτετράωρο στη στρατιωτική βάση. Ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας που ήταν και τα πιο φιλικά, είχαν ύψος μόλις ενάμιση μέτρο, και ο ένας ήταν περίπου 230 ετών.

Ποια είναι η γνώμη σας για την Περιοχή 51?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει στα ενδότερα αυτής της μυστικής βάσης, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version