LifeSteps.gr

Δημοπρασίες: Τα Πιο Ακριβά Συλλεκτικά Αντικείμενα Στον Κόσμο

Δημοπρασίες: Τα Πιο Ακριβά Συλλεκτικά Αντικείμενα Στον Κόσμο 

Οι περισσότεροι από εμάς τους κοινούς θνητούς ψάχνουμε οικονομικά προσιτές επιλογές για τις ανάγκες μας. Όμως, υπάρχουν μερικοί που ενδιαφέρονται για συλλεκτικά αντικείμενα τα οποία έχουν ασύλληπτες τιμές. Αυτά τα κομμάτια που κοστίζουν όχι μια, αλλά πολλές περιουσίες, δεν είναι μόνο κοσμήματα και πίνακες. Δείτε τα πιο πολύτιμα και σπάνια αντικείμενα, αλλά και ζώα που πωλούνται στις δημοπρασίες και σε καταστήματα.

Τα πιο πολύτιμα και ακριβά συλλεκτικά αντικείμενα

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εκατομμυριούχοι με υπέρμετρη ματαιοδοξία που δαπανούν τεράστια ποσά για να αποκτήσουν σπάνια και συλλεκτικά αντικείμενα, αλλά και ζώα.

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, καθώς οι δημοπρασίες είναι από εκείνες τις διαδικασίες που έχουν μεγάλο παρελθόν και δεν θα σταματήσουν ποτέ. Όπως είναι φυσικό, οι τιμές σε αυτά τα είδη είναι εξωφρενικά υψηλές και προφανώς αφορούν ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ωστόσο, έχουν το ενδιαφέρον τους, καθώς πολλά από αυτά τα κομμάτια, εκτός του ότι είναι σπάνια, παράξενα, ή έχουν μεγάλη ιστορική αξία, δεν πωλούνται σε υψηλές τιμές μόνο στις δημοπρασίες, αλλά και σε κανονικά καταστήματα λιανικής.

Το πολυτιμότερο αυτοκίνητο

Το Bloomberg αναφέρει ότι τον Οκτώβριο του 2013 ένας ανώνυμος αγοραστής αγόρασε την Ferrari 250 GTO του 1963 για 70 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την ως το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία.

Η Ferrari, γνωστή ως 4153 GT, είχε κερδίσει τον Tour de Francine 1964, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει άλλο ένα κομμάτι το οποίο αναμένεται να πωληθεί στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά, εκτός από την Ferrari που ανήκει προφανώς στα ακριβά και σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα τα οποία υπάρχουν μόνο σε δημοπρασίες, υπάρχει και το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο που είναι και αυτό σπάνιο.

Πρόκειται για την Bugatti La Voiture Noire, η οποία παρουσιάστηκε στο Auto Show της Γενεύης και κοστίζει 19 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει κινητήρα 8 λίτρων, 16 κυλίνδρους, 1500 ίππους, και μέγιστη ταχύτητα 420 χλμ την ώρα.

Το μόνο κακό είναι ότι ο κατασκευαστής κυκλοφόρησε μόνο ένα κομμάτι, οπότε αν θέλετε κι εσείς μία, ατυχήσατε.

Η πιο ακριβή πίτσα

Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο, όπως είναι φυσικό, δεν πωλείται σε δημοπρασίες, αλλά σε εστιατόριο. Δημιουργήθηκε από τον Renato Viola στο Salerno, μια παράκτια πόλη στην Ιταλία.

Πρόκειται για μια πίτσα δύο ατόμων η οποία ονομάζεται Louis XIII (Λουδοβίκος ΙΓ΄ της Γαλλίας) και κοστίζει 12 χιλιάδες δολάρια. Ναι, ακριβώς $12.000, ή 6 χιλιάδες δολάρια το άτομο.

Η ζύμη είναι κατασκευασμένη από οργανικό αραβικό αλεύρι και σπάνιο ροζ αλάτι και παίρνει 72 ώρες για να προετοιμαστεί. Έχει επικάλυψη από τρεις σπάνιους τύπους χαβιαριού από Ρωσία και Ιράν, νορβηγικό αστακό, και επτά τύπους τυριού.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες ακριβές πίτσες, αλλά όχι σε τέτοιο εξωφρενικό κόστος. Μια από αυτές είναι μια μικρή πίτσα με λεπτή κρούστα, η οποία πωλείται στην τιμή των 160 στερλινών στο εστιατόριο Maze του Gordon Ramsey στο Λονδίνο.

Η πιο ακριβή ατομική πίτσα οφείλει την τιμή της στη σπάνια ιταλική λευκή τρούφα που διαθέτει. Επίσης, έχει μια επικάλυψη από πολτό κρεμμυδιού, τυρί fontina, μοτσαρέλα, μανιτάρια, και άγρια ρόκα.

Το ακριβότερο ποδήλατο

Πρόκειται για ένα ποδήλατο με πραγματικά φτερά πεταλούδας στον σκελετό του. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Lance Armstrong στον αγώνα Tour de France του 2009.

Πωλήθηκε 500.000 δολάρια σε μια από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες φιλανθρωπίας, καθιστώντας το ως το πιο ακριβό ποδήλατο όλων των εποχών.

Ωστόσο, η χρήση των φτερών των πεταλούδων προσέλκυσε την οργή της οργάνωσης για τη μεταχείριση των ζώων (PETA), η οποία την χαρακτήρισε ως "τρομακτική βαρβαρότητα".

Αγορά Ποδηλάτου: Τι Προσέχω Πριν Αλλά Και Μετά

Το πιο πολύτιμο γραμματόσημο

Στις 8 Νοεμβρίου 1996, μια από τις πιο γνωστές δημοπρασίες στη Γενεύη της Ελβετίας πούλησε το σουηδικό γραμματόσημο "Treskilling" για 1.367.969 στερλίνες.

Πρόκειται για ένα φαινομενικά ασήμαντο γραμματόσημο, το οποίο, ωστόσο, είναι το πιο ακριβό αντικείμενο στον πλανήτη σε σχέση με το μηδαμινό βάρος του. Το 2010 μεταπωλήθηκε σε ακόμη υψηλότερη τιμή, στα 2.300.000 δολάρια.

Το ανακάλυψε ένας μαθητής το 1885 στις επιστολές του παππού του και το πώλησε για επτά σουηδικές κορώνες. Το 1937, ο βασιλιάς Carol της Ρουμανίας κατέβαλε 5.000 στερλίνες για να το αγοράσει και το 1990 πωλήθηκε στις 850.000 στερλίνες.

Η πιο ακριβή μοτοσικλέτα

Η Neiman Marcus Limited Edition Fighter ανήκει στα σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα και είναι η πιο ακριβή μοτοσυκλέτα στον κόσμο.

Η πώλησή της έγινε σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες δημοπρασίες, και ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν στα 110.000 δολάρια, τελικά πωλήθηκε για 11 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά, υπάρχει και η πιο φθηνή και επίσης σπάνια μοτοσυκλέτα, αλλά με τέσσερις τροχούς, από τον σχεδιαστή Mark Walters της Chrysler.

Πρόκειται για την μονοθέσια Dodge Tomahawk V10 Superbike, με κινητήρα 8300 κυβικών. Επιταχύνει από 0-60 χλμ την ώρα σε μόλις 2,5'' και έχει τελική ταχύτητα 644 χιλιόμετρα/ώρα. Δική σας μόνο για 700.000 δολάρια.

Το πολυτιμότερο ρούχο

Το περίφημο φόρεμα με το οποίο η Μέριλιν Μονρόε τραγούδησε το "Happy Birthday" στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φ. Κέννεντυ είναι από τα πλέον πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα ενδυμασίας.

Στις 17 Νοεμβρίου 2016 έσπασε όλα τα ρεκόρ πώλησης ενδύματος σε δημοπρασίες. Η πλειοδοτούσα προσφορά έφτασε στα 4.810.000 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 1,26 εκατομμύρια δολάρια που είχε πωληθεί το 1999.

Το πιο ακριβό γάντι

Ένα γάντι του Michael Jackson ανήκει στα μικρά αλλά σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα. ενδυμασίας. Πωλήθηκε για 420.000 δολάρια σε μια από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες του Μανχάταν των ΗΠΑ στις 21 Νοεμβρίου 2009.

Το πιο σπάνιο και πιο παλιό κρασί

Το Chateau d'Yquem του 1811 είναι ένα από το πιο σπάνια και παλαιότερα λευκά κρασιά στον κόσμο. Η Antique Wine Company στο Λονδίνο το πώλησε για 75.000 στερλίνες στις 18 Ιανουαρίου 2011.

Το πιο παλιό και πιο ακριβό κόκκινο κρασί που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασίες είναι το Chateau Margaux του 1787.

Το 1989, ο έμπορος William Sokolin που το είχε στην κατοχή του, αποτίμησε το κρασί στα 500.000 δολάρια επειδή πίστευε ότι ανήκε στην ιδιωτική κάβα του Thomas Jefferson. Ωστόσο, δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές σε αυτή την τιμή.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας, ένα μπουκάλι Chateau Margaux 1787 έπεσε στο έδαφος και καταστράφηκε. Ωστόσο, ο Sokolin είχε ασφαλισμένο το κρασί για 225.000 δολάρια.

Αυτή η τιμή που κατέβαλε η ασφαλιστική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί για την αξία ενός μπουκαλιού κρασιού. Σε προηγούμενες δημοπρασίες, είχε αγοράσει άλλο ένα ο εκδότης Michael Forbes στην τιμή των 160.000 δολαρίων.

Το πιο ακριβό χαβιάρι

Το Almas είναι ένα σπάνιο χαβιάρι και το όνομα του στα ρωσικά σημαίνει "διαμάντι", καθώς η τιμή του είναι σχεδόν τόσο υψηλή όσο και αυτή του πολύτιμου λίθου. Κοστίζει 34.500 δολάρια το κιλό.

Το πανάκριβο χαβιάρι παράγεται από τα αυγά ενός σπάνιου αλμπίνου οξύρρυγχου beluga ηλικίας 60-100 ετών, που ζει στην Κασπία Θάλασσα, κυρίως στις μη ρυπανθείσες περιοχές κοντά στο Ιράν.

Το πολυτιμότερο αυτόγραφο

Μια υπογεγραμμένη φωτογραφία από τη ροκ μπάντα "The Beatles" είναι από το πιο πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα στον κόσμο.

Το πολύτιμο αυτόγραφο πωλήθηκε στην τιμή των 114.000 στερλινών σε μία από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ακριβότερο ψάρι

Ένας ερυθρός τόνος που αλιεύθηκε στην Ιαπωνία είναι το ακριβότερο ψάρι που πωλήθηκε ποτέ. Στις 5 Ιανουαρίου 2013 δημοπρατήθηκε στην αγορά ψαριών Tsukiji στο Τόκιο για 3,1 εκατομμύρια δολάρια. Ζύγιζε 278 κιλά.

Το πιο πολύτιμο βιβλίο

Η Βίβλος του Γουτεμβέργιου εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμη, καθώς η τιμή της ανέρχεται στα 5,4 εκατομμύρια δολάρια. Έχουν διασωθεί μόνο 48 αντίγραφα της αρχικής παρτίδας που τυπώθηκε το 1450.

Το ακριβότερο παντελόνι τζιν

Το 2005, ένα τζιν Levi Strauss & Co. 501 που κατασκευάστηκε πριν από το 1900 πωλήθηκε στις δημοπρασίες του eBay για 60.000 δολάρια.

Έχει μπει στο Guinness World Records ως το πιο ακριβό τζιν που πωλήθηκε σε online δημοπρασία. Ο αγοραστής ήταν ανώνυμος συλλέκτης με έδρα την Ιαπωνία.

Το πιο σπάνιο νόμισμα

Πρόκειται για ένα ασημένιο δολάριο που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την πώληση ενός και μόνο κέρματος. Τον Ιανουάριο του 2013 πωλήθηκε στην τιμή των 10.016.875 δολαρίων από τις δημοπρασίες Stack's Bowers της Νέας Υόρκης.

Οι συλλέκτες πιστεύουν ότι ήταν το πρώτο ασημένιο δολάριο που κυκλοφόρησε από το Νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1792. Παρότι πρόκειται από εκείνα τα συλλεκτικά αντικείμενα που είναι πολύ παλιά, βρίσκεται σε σχεδόν τέλεια κατάσταση.

Το πιο ακριβό και το πιο όμορφο άλογο

Το Fugaichi Pegasus κατέχει μέχρι σήμερα τον τίτλο του πιο ακριβού αλόγου στον πλανήτη. Το 2000 πωλήθηκε 70 εκατομμύρια δολάρια στις φάρμες Coolmore Stud της Ιρλανδίας.

Πρόκειται για ένα άλογο ιπποδρόμου το οποίο είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα.

Επιπλέον, τα πιο σπάνια και πιο όμορφα άλογα είναι τo Mustang Sorraia. Θεωρείται ράτσα ανεκτίμητης αξίας λόγω των πρωτόγονων και ιδιαίτερα εντυπωσιακών χαρακτηριστικών.

Το πιο πολύτιμο και ακριβό κόμικ

Το Action Comics 1 που εισήγαγε τη χρυσή εποχή των superhero και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 1938, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα στον χώρο του κόμικ.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος κόστιζε μόνο 10 σεντς, αλλά τα τελευταία χρόνια τέσσερα διαφορετικά αντίγραφα έχουν πωληθεί για περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το αποκορύφωμα ήταν το 2014, όπου ένα αντίγραφό του πωλήθηκε στο τεράστιο ποσό των 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πιο σπάνιος πολύτιμος λίθος

Το Painite ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Βρετανό ορυκτολόγο Arthur Davy Pain το 1951. Αναγνωρίστηκε ως νέο ορυκτό το 1957.

Για πολλά χρόνια υπήρχε μόνο ένα δείγμα από αυτό το πολύτιμο σκούρο κόκκινο κρύσταλλο, το οποίο στεγαζόταν στο βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο, καθιστώντας το ως τον πιο σπάνιο πολύτιμο λίθο στον κόσμο.

Παρότι έχουν βρεθεί κάποια νέα δείγματα του πολύτιμου λίθου στη Μιανμάρ, λόγω σπανιότητας είναι εξαιρετικά ακριβό. Μόνο ένα καράτι (0,2 γραμμάρια) πωλείται στις δημοπρασίες περισσότερο από 60.000 δολάρια.

Το ακριβότερο κινητό στον κόσμο

Το ακριβότερο smartphone στον κόσμο είναι το Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond. Κοστίζει 48,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς αποτελείται από λευκόχρυσο 24 καρατίων και διαθέτει ένα γιγαντιαίο διαμάντι στο πίσω μέρος.

Μάλιστα, το Falcon iPhone διατίθεται και σε πιο "οικονομικές" εκδόσεις με διαφορετικά χρώματα, καθώς εκτός από το χρυσό ροζέ 24 καρατίων, υπάρχει το σκέτο χρυσό και το ασημένιο από πλατίνα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις δημοπρασίες και τα συλλεκτικά αντικείμενα?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τα σπάνια και πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα ή να μας πείτε και άλλα που μας διέφυγαν, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version