LifeSteps.gr

Video Games Φεβρουαρίου 2022: Και τα εννιά είναι υπέροχα

Video games

Ο Ιανουάριος της νέας χρονιάς υπήρξε εξαιρετικά απογοητευτικός από πλευράς gaming, με ελάχιστες κυκλοφορίες να μας κινούν το ενδιαφέρον. Όλα αυτά τελειώνουν με τον ερχομό του Φεβρουάριου, ο οποίος παρουσιάζεται φορτωμένος με λαχταριστούς τίτλους video games, σαν Αι Βασίλης που εμφανίζεται με μικρή καθυστέρηση για να μοιράσει gaming δώρα σε όλους εμάς τους θιασώτες της ψηφιακής διασκέδασης. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο νέος μήνας που πλησιάζει ολοταχώς.

Life is Strange: Remastered Collection
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πρώτη Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: Dontnod Entertainment, Deck Nine
Εκδότης: SQUARE ENIX
Πλατφόρμες: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Stadia

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται όπως και ο καλός μήνας από την έναρξη του, πιάστε λοιπόν την remaster συλλογή του Life is Strange, που περιέχει αμφότερα τα Life is Strange και Life is Strange: Before the Storm. Κάλο ταξίδι σας ευχόμαστε προς το Arcadia Bay και να ζήσετε (ξανά εφόσον έχετε παίξει τα εν λόγω games) τις ιστορίες της Chloe και του Max. Τα γραφικά που θα απολαύσετε είναι εμφανώς βελτιωμένα από τις αρχικές εκδόσεις ενώ αρκετοί γρίφοι του παιχνιδιού έχουν υποστεί βελτιώσεις. Ακόμη και οι παλιοί παίκτες της σειράς θα ανακαλύψουν νέες προκλήσεις για το μυαλό τους.

Dying Light 2 Stay Human
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 4 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: Techland
Εκδότης: Techland
Πλατφόρμες: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων είναι το Dying Light 2: Stay Human. Ακόμα γυροφέρνουμε στο μυαλό μας εικόνες από αιματηρές μάχες σε νυχτερινά σκηνικά με πεινασμένα ζόμπι, ένα σωρό φοβερά δομημένα missions, μια καταπληκτική αφήγηση και ένα σκασμό από τρελά άλματα σε μια τεράστια πόλη. Το sequel του αριστουργήματος που μας χάρισε τις παραπάνω εμπειρίες καταφθάνει με 500 ώρες περιεχομένου και υπόσχεται να καταναλώσει τουλάχιστον ένα μήνα από την ζωή μας έως ότου το απολαύσουμε στην ολότητα του. Είτε παίξετε μόνοι είτε με φίλους, το παιχνίδι είναι μια εκπληκτική εμπειρία που πρέπει να βιωθεί.

Sifu
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: Sloclap
Εκδότης: Sloclap
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5

H γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Sloclap μοιάζει να βρήκε την συνταγή για ένα καταπληκτικό Beat' Em Up. Ένα παιχνίδι πολεμικών τεχνών με εκατοντάδες μοναδικές επιθέσεις και καινοτόμα game mechanics. Ο πολεμιστής σας, κάθε φορά που πεθαίνει, γίνεται ισχυρότερος, ενισχύοντας τις ικανότητες του με το ξόδεμα των μαζεμένων xps. Bloodborne σας μύρισε ε; Καμιά σχέση! Ο χαρακτήρας σας μεγαλώνει ηλικιακά με κάθε θάνατο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπείτε σύντομα σε ένα γερόντιο που σπάει σαν κλαράκι με την παραμικρότερη φάπα. Τα animations θα τα γουστάρουμε πολύ γιατί θυμίζουν το πρώτο σοβαρό τρισδιάστατο Beat 'Em Up του PC, το αξέχαστο Fighting Force, και τα Virtua Fighter φυσικά.

Dynasty Warriors 9: Empires
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: Omega Force
Εκδότης: Koei Tecmo
Πλατφόρμες: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Αφρίζουμε από την πώρωση αντικρίζοντας στον τίτλο ενός video game τις λέξεις Dynasty Warriors. Το Dynasty Warriors 9: Empires έρχεται για να επιστρέψει την αγαπημένη σειρά Hack and Slash στις ρίζες της. Ξεχάστε το open world σκηνικό και ετοιμαστείτε για την στρατηγική κατάκτηση τεράστιων περιοχών με στοχευμένα χτυπήματα και τις πιο πολύνεκρες συγκρούσεις που έχετε δει ποτέ σε παιχνίδι του είδους.

Horizon Forbidden West
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: February 18
Ανάπτυξη: Guerilla Games
Εκδότης: Sony Interactive Entertainment
Πλατφόρμες: PS4, PS5

Ένας από τους κορυφαίους τίτλους του PlayStation θα επελάσει αυτόν τον μήνα. H Aloy επιστρέφει δριμύτερη στην ενεργό δράση και αναμένεται να κατακτήσει ξανά τις καρδιές μας με το Horizon Forbidden West, που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε κονσόλες PlayStation. Θα σας πέσει το σαγόνι αντικρίζοντας τα cinematics και τα λοιπά εκπληκτικά γραφικά του παιχνιδιού και υπολογίζουμε ότι η δράση και η ανάπτυξη του χαρακτήρα, θα ακολουθούν από κοντά σε επίπεδο ποιότητας.

The King of Fighters XV
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: February 17
Ανάπτυξη: SNK
Εκδότης: SNK
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox Series X

Επίκεινται τόνοι βρομόξυλου στο ολοκαίνουργιο Beat 'Em Up της θρυλικής σειράς που θα ενθουσιάσει την διαδικτυακή κοινότητα των Fighting. Το King of Fighters XV θα κυκλοφορήσει με 40 έτοιμους χαρακτήρες, και θα ακολουθήσει ένα DLC μετά την κυκλοφορία του, το οποίο θα προσθέτει άλλους 12 στην επική μάχη. Εάν είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε στο αδυσώπητο τουρνουά του νέου King of Fighters, καλό θα είναι να αγοράσετε σύντομα το season pass του, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που θα κυκλοφορήσει.

Total War Warhammer III
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: Creative Assembly
Εκδότης: SEGA
Πλατφόρμες: PC

Μια από τις καλύτερες σειρές Strategy όλων των εποχών είναι και πάλι κοντά μας, μετά από μεγάλη και ενοχλητική αναμονή. Το Total War Warhammer III ολοκληρώνει την επική αποστολή που ξεκίνησε η Creative Assembly, την αποστολή της μεταφοράς ενός υπέροχου fantasy σύμπαντος στις οθόνες μας, και μάλιστα στα πλαίσια των θεικων Total War. Πολλές νέες φατρίες και τύποι μονάδων μας περιμένουν στα σπλάχνα του, ατελείωτες ώρες δράσης στο mode που θα ενοποιεί και τα τρία Total War Warhammer σε έναν τεράστιο χάρτη. Είναι το πιο φιλόδοξο και μεγαλειώδες Strategy με τις στάμπες ποιότητας Total War και Warhammer, για εμάς ίσως το καλύτερο video game της τελευταίας δεκαετίας.

Elden Ring
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: FromSoftware
Εκδότης: Bandai Namco Entertainment
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Το Elden Ring έρχεται επιτέλους αυτόν τον μήνα, ένας τίτλος γύρω από τον οποίο έχει δημιουργηθεί μεγάλη δημοσιότητα. Εξερευνήστε ένα open world παιχνίδι στα πρότυπα της σειράς Souls με σενάριο που γράφτηκε από τον φοβερό George R. R. Martin (Game of Thrones). Η FromSoftware ξεκινά να φέρει επανάσταση στο είδος που έχει εξελίξει η ίδια, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή παιχνιδιών Souls που σίγουρα θα εμπνεύσει ισάριθμα εμπνευσμένα παιχνίδια και πολλούς αντιγράφεις. Το Elden Ring είναι σίγουρα μια καταπληκτική προσθήκη στις ψηφιακές μας βιβλιοθήκες και σίγουρα θα πυροδοτήσει επίσης πολλές συναρπαστικές multiplayer μονομαχίες μεταξύ φίλων και αγνώστων.

MONARK
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη: Lancarse
Εκδότης: NIS America
Πλατφόρμες: PC, Switch, PS4, PS5

Τέλος, έχουμε το MONARK, ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι που είναι δημιούργημα της αγαπημένης μας, NIS America, εταιρείας ανάπτυξης που κυριαρχεί στα JRPGs, τα οποία λατρεύουμε σφοδρά. Το MONARK σχεδιάστηκε από τους δημιουργούς του Shin Megami Tensei και, αυτή η ολοκαίνουργια IP, είναι σκοτεινή, ζοφερή και πολύ νευρική. Το MONARK συνδυάζει gameplay από turn-based Tactics τίτλους με το πατροπαράδοτο στυλ των JRPG, λέτε να δούμε κανένα JRPG σε στυλ X-COM και να φάμε χοντρό κόλλημα; Αυτήν τη στιγμή κυκλοφορεί ένα demo για PlayStation όσο και Switch που σας επιτρέπει να παίξετε ολόκληρο το Κεφάλαιο 1. Σας προτείνουμε να το τσεκάρετε ώστε, αν η σύντομη αυτή εμπειρία σας πωρώσει, να μπορείτε να μεταφέρετε την αποθηκευμένη θέση σας στο πλήρες παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει.

Μοιραστείτε τις απόψεις σας για τις νέες κυκλοφορίες video games του μήνα στα σχόλια της δημοσίευσης. ​

Exit mobile version