LifeSteps.gr

World of Warcraft: Alliance και Horde πιασμένες χέρι χέρι

World of Warcraft

Η ισχύς εν τη ενώσει λέει ο σοφός λαός μας και η Blizzard αποφάσισε να το κάνει πράξη στο θρυλικό World Of Warcraft της. Πολύ σύντομα, οι παίκτες των αντιμαχόμενων παρατάξεων Alliance και Horde θα πάψουν να είναι διαιρεμένοι και θα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε cross-faction ομάδες, έτοιμες να λεηλατήσουν dungeons, να θερίσουν bosses σε raids, ακόμα και να εμπλακούν σε ranked PvP μακελειά.

Ο Azeroth έχει άφθονο πλιάτσικο για όλους

Ο Ion Hazzikostas, game director του World Of Warcraft, περιέγραψε τις αλλαγές σε μια αναλυτική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι μια απλή αλλαγή. «Υπήρξαν κώδικας και περιεχόμενο αξίας δύο δεκαετιών που δημιουργήθηκαν με την υπόθεση ότι οι ομάδες στο Warcraft μπορούν να έχουν παίκτες μόνο μιας παράταξης, συνεπώς, ενώ θέλουμε να κάνουμε αυτό το χαρακτηριστικό διαθέσιμο το συντομότερο δυνατό, η έκταση της αλλαγής σημαίνει ότι αποκλείεται να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως για το επερχόμενο update του WOW εν ονόματι Eternity' s End. Αντίθετα, σχεδιάζουμε να το δοκιμάσουμε και να το κυκλοφορήσουμε ως μέρος μιας επόμενης ενημέρωσης 9. 2. 5 ", αναφέρει στην ανάρτηση του.

«Οι δύο κατευθυντήριες αρχές μας», γράφει ο Hazzikostas, είναι να «εστιάσουμε στο οργανωμένο παιχνίδι»(Dungeons, Raids, Rated PvP) και «να κάνουμε αυτό το χαρακτηριστικό συμμετοχικό όσο το δυνατόν περισσότερο». Η λογική μας οδηγεί στο ότι, τα εν λόγω gameplay features, είναι ο τομέας στον οποίο οι παίκτες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να είναι διαιρεμένοι λόγω φατριών, θα αντιδράσουν έντονα. Το θέμα είναι ότι ο σκοπός του Hazzikosta και της ομάδας του WOW είναι η παροχή περισσότερων επιλόγων στους παίκτες και όχι η στέρηση τους.

Η ανάρτηση του παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος. Οι παίκτες θα μπορούν να προσκαλούν απευθείας μέλη της αντίθετης φατρίας σε ένα πάρτι, εάν έχετε φιλία μαζί τους με BattleTag ή Real ID ή αν είστε μέλη μιας cross-faction κοινότητας WoW. Τα Premade Groups στις λίστες του Group Finder για Mythic dungeons, raids ή βαθμολογημένες αρένα/RBG θα είναι ανοιχτές σε αιτούντες και των δύο φατριών, αν και ο αρχηγός της ομάδας θα έχει την δυνατότητα να περιορίσει την καταχώριση σε αιτούντες της ίδιας φατρίας, εάν το επιθυμεί. Τα guilds θα παραμείνουν single-faction και οι τυχαίες ταιριαστές δραστηριότητες όπως τα Heroic dungeons, τα Skirmishes ή τα Random Battlegrounds θα παραμείνουν όλα στην ίδια φατρία.

Τι προμηνούν αυτά για το μέλλον του World of Warcraft?

Κάπου εδώ αρχίζετε να αναρωτιέστε αν αυτή είναι μια αλλαγή που οφείλεται στη μείωση του αριθμού των παικτών και έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους ανθρώπους να βρίσκουν άτομα για raids. Αναμφίβολα, το να αφήνεις κολλητούς φίλους να παίζουν μαζί πιο εύκολα ακούγεται υπέροχο, αλλά είναι επίσης μια αλλαγή που υπονομεύει την ακεραιότητα του World Of Warcraft ως κόσμου. Αν κρίνουμε πάντως από την αντίδραση των παικτών στην ανάρτηση του Hazzikosta, οι περισσότεροι βλέπουν με θετικό μάτι την επερχόμενη αλλαγή. Μοιραστείτε την άποψη σας για το εν λόγω ζήτημα στα σχόλια της δημοσίευσης.​

Exit mobile version