LifeSteps.gr

Sony: Μειωμένες προσδοκίες για τις πωλήσεις του PS5

Sony

Αν σκοπεύατε να αποκτήσετε ένα PS5 εντός της φετινής άνοιξης, σας έχουμε άσχημα νέα. Γνωρίζετε ήδη ότι η καταραμένη πανδημία του COVID-19 έβλαψε την παγκόσμια παραγωγική αλυσίδα σε όλα τα επίπεδα, επηρεάζοντας ευθέως και τα chip που περιέχονται στα αγαπημένα μας μηχανήματα, όπως το PlayStation 5. Η έλλειψη που δημιουργήθηκε σε αυτά στα τέλη του περασμένου έτους, μείωσε τον διαθέσιμο αριθμό PS5 που μπορεί να μοιράσει η Sony σε εμάς, τους παθιασμένους gamers.

Τα έσοδα της Sony ανεβαίνουν, η διαθεσιμότητα του PS5 κατεβαίνει

Κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων τριμηνιαίων οικονομικών υπολογισμών του τζίρου της Sony, το gaming τμήμα της εταιρείας σημείωσε αύξηση στα κέρδη του. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, η Sony μείωσε τις προβλέψεις πωλήσεων του PS5 από 14, 8 εκατομμύρια μονάδες σε 11, 5 εκατομμύρια για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Chief Financial Officer της Sony, Hiroki Totoki (μέσω της Venture Beat), η ζήτηση για PS5 εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή, σταθερή και δεν επηρεάζεται από την πανδημία. «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποια θα είναι η ζήτηση για το επόμενο έτος», πρόσθεσε ο Totoki. Η παραγωγή τσιπ, ωστόσο, έχει επηρεαστεί από την πανδημία και οι συνεργάτες της εταιρείας εξακολουθούν να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις παραγγελίες. Και έτσι, οι ελλείψεις εξαρτημάτων συνεχίζονται.

Η Sony δημιουργεί σταδιακά απόθεμα σε PS5, αλλά ο Totoki αναμένει ότι οι ελλείψεις εξαρτημάτων θα συνεχιστούν προς το παρόν. Αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε ένα PS5 κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη—όπως ανέφερε το Kotaku το περασμένο φθινόπωρο, η παγκόσμια έλλειψη chip αναμενόταν να συνεχιστεί το 2022. Μπορεί ακόμη και να διαρκέσει περισσότερο από αυτό. Η Intel είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ελλείψεις ημιαγωγών θα μπορούσαν να συνεχιστούν μέχρι το 2023. Προφανώς η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που επηρεάζεται από όλα αυτά. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Nintendo μείωσε την παραγωγή του Switch και προέβλεψε μείωση της διαθεσιμότητας του κατά 20%.

Και το Xbox στα "δίχτυα" της έλλειψης

Περίπου την ίδια περίοδο, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, είπε ότι περίμενε ελλείψεις το 2022, αλλά εστίασε και σε άλλα πράγματα. «Πιστεύω ότι είναι πιθανώς πολύ απομονωμένο για να μιλήσουμε για αυτό απλώς ως πρόβλημα τσιπ», είπε ο Σπένσερ εκείνη την εποχή. «Όταν σκέφτομαι τι σημαίνει να αποκτάς τα απαραίτητα εξαρτήματα για την κατασκευή μιας κονσόλας σήμερα και μετά να τη μεταφέρεις στις αγορές όπου υπάρχει ζήτηση, υπάρχουν πολλοί ενδιάμεσοι σταθμοί και πιθανά εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία». Ποια είναι η δική σας γνώμη για τις ελλείψεις εξαρτημάτων στην παγκόσμια αγορά; Μοιραστείτε την άποψη σας στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version