LifeSteps.gr

Julia Roberts-Sean Penn: Ανδρόγυνο στο Gaslit

julia roberts Penn

Η καλοστεκούμενη Julia Roberts και ένας μεταμορφωμένος (θα έλεγα... παραμορφωμένος) Sean Penn, πρωταγωνιστούν στην επερχόμενη σειρά Gaslit του Starz (μια σεζόν, οκτώ επεισόδια), η οποία υπόσχεται μια νέα ματιά στο πολυσυζητημένο σκάνδαλο Watergate.

Η Julia Roberts, ο Sean Penn και το σκάνδαλο

«Το Gaslit είναι η ιστορία του Watergate από μια σκοπιά που δεν έχετε ξαναδεί», λέει ο Robbie Pickering, παράγωγος του Gaslit.«Στο επίκεντρο του σόου βρίσκεται η Martha Mitchell (Julia Roberts), ένα ασυνήθιστο "καρφί" που είναι το πρώτο άτομο που αποκάλυψε το γνωστό σκάνδαλο στην ολότητα του και τελικά έγινε αντικείμενο μιας φαύλης εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης του Λευκού Οίκου, που πραγματοποιήθηκε εν μέρει από τον αγαπημένο της σύζυγο. Γενικό Εισαγγελέα John Mitchell (Sean Penn). Παρουσιάζουμε επίσης τον John Dean (Dan Stevens), έναν διάσημο δικηγόρο της κυβέρνησης, ο οποίος ενεπλάκη στη συγκάλυψη και βγήκε στο προσκήνιο χάρις στην οξυδερκή, έξυπνη σύζυγό του, Mo (Betty Gilpin).»

«Ο στόχος πίσω από τη δημιουργία αυτού του έργου ήταν πάντα να προσδώσει περισσότερη ανθρωπιά σε αυτό το θέμα, να το αποδώσει πιο αξιόπιστα από τα τυπικά ανδρικά πολιτικά δράματα που ασχολούνται με την συγκεκριμένη περίοδο», προσθέτει.

Το Gaslit περιγράφεται ως «μια σύγχρονη άποψη για το Watergate που επικεντρώνεται στις ανείπωτες ιστορίες και τους ξεχασμένους χαρακτήρες του σκανδάλου - από τους θορυβώδεις, καιροσκόπους υφισταμένους του Nixon και τους διαταραγμένους υποστηρικτές του κόμματος που βοηθούν και υποκινούν τα εγκλήματά τους, έως τους τραγικούς πληροφοριοδότες που τελικά θα γκρεμίσουν με τις πράξεις τους το σάπιο κυβερνητικό οικοδόμημα. "

Ο εκτελεστικός παραγωγός Sam Esmail είπε στους δημοσιογράφους στο πάνελ της περιοδείας Τύπου της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης της εκπομπής την περασμένη Τετάρτη, «Δεν νομίζω ότι είναι λάθος το ότι οι γυναίκες που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο σε αυτό το σκάνδαλο αγνοήθηκαν και φιμώθηκαν. Νομίζω ότι είναι προσχεδιασμένο. Αυτή είναι η αλλαγή προοπτικής που θέλουμε να πετύχουμε με την ιστορία μας».

Η Gilpin προσθέτει, «Ταυτόχρονα, δεν είναι μια επανεγγραφή της ιστορίας με στόχο να εμφανίσουμε ότι οι γυναίκες έχουν όλες τις απαντήσεις. Οι γυναίκες της ιστορίας, ήταν γυναίκες της εποχής τους (1972) οι οποίες πάλευαν με τα εμπόδια που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες της εποχής».

Penn: Δεν το κουνάω ρούπι αν δεν μπολιαστούν όλοι!

Η παραγωγή έγινε πρωτοσέλιδο τον περασμένο Ιούλιο καθώς ο Sean Penn αρνήθηκε να εργαστεί στην παραγωγή μέχρι να εμβολιαστεί ολόκληρο το καστ και το συνεργείο. Εκείνη την εποχή, το στούντιο του Gaslit, NBC Universal, ήταν λιγότερο απαιτητικό όσον άφορα το θέμα του εμβολιασμού των μελών των κινηματογραφικών συνεργείων. Ο Penn επέστρεψε τελικά στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο.

Το Gaslit βασίζεται στην πρώτη σεζόν του podcast Slow Burn του Robbie Pickering. Ο Matt Ross το σκηνοθέτησε και είναι και εκτελεστικός παράγωγος. Ο Esmail και ο Chad Hamilton υπηρέτησαν ως εκτελεστικοί παραγωγοί επίσης, μαζί με τους Roberts, Lisa Gillan, Marisa Yeres Gill, Gabriel Roth και Josh Levin. Πείτε μας τις απόψεις σας για το trailer και την επερχόμενη σειρά στα σχόλια του άρθρου.​

Exit mobile version