LifeSteps.gr

YouTubers Life 2 review: Βαριά η... καλογερική του YouTube

YouTubers

Σίγουρα όλοι σας έχετε αναρωτηθεί πως είναι άραγε η ζωή ενός σταρ του YouTube, ενός επαγγελματία YouTuber που αντλεί όλο το εισόδημα του από τα βίντεο που ανεβάζει καθημερινά στο κανάλι του. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί αυξήσατε κατακόρυφα την καθημερινή δόση σας σε βίντεο από YouTubers κατά την διάρκεια της πανδημίας, με συνέπεια ίσως να ήρθατε σε επαφή με καλύτερους παραγωγούς οπτικοακουστικού υλικού απ' ότι εκείνοι στους οποίους ήσασταν συνδρομητές.

"Βγάζω βίντεο με την μάπα μου και κερδίζω λεφτά, χα"

Φαινομενικά, η ζωή ενός YouTuber δείχνει ονειρική και κάνει πολλούς να τους ζηλεύουν επειδή δεν έχουν κανένα προϊστάμενο πάνω από τα κεφάλια τους, ασχολούνται με το αντικείμενο που τους αρέσει και βγάζουν πολλά λεφτά. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ πιο σύνθετη και αυτός είναι ο λόγος που δεν ασχολούνται όλοι με το συγκεκριμένο "σπορ". Το YouTubers Life 2 είναι το ιδανικό video game για να μας δώσει μια πολύ καλή γεύση του τι σημαίνει να είσαι YouTuber σε καθημερινή βάση, με την προσθήκη άφθονου χιούμορ, πολλών easter eggs και άνετων game mechanics.

Ο χαριτωμένος εξομοιωτής με τον οποίο θα ασχοληθούμε είναι προϊόν δυο ταλαντούχων εταιρειών ανάπτυξης, των UPLAY και Raiser Games, δημιουργών του πρώτου YouTubers Life. Όσοι έπαιξαν το πρωτότυπο θα εκπλαγούν με τις αλλαγές που έχει υποστεί η συνεχεία του και δεν αποκλείεται να απογοητευτούν. Προσωπικά, θεωρώ την ριζική μετατροπή του gameplay από στατικού σε δυναμικού, επιβεβλημένη και ιδανική για να μας μεταδώσει την καθημερινότητα και το άγχος που κατατρώει τα σωθικά των δημιουργών περιεχόμενου στην πασίγνωστη πλατφόρμα του YouTube.

Ο χαρακτήρας μας υπόκειται σε όλα τα βάσανα και τις έγνοιες που τραβάμε καθημερινά όλοι μας. Έχει περιορισμένο χρόνο μέσα στην ήμερα για να κυνηγήσει ευκαιρίες για ποιοτικό περιεχόμενο, για να αιχμαλωτίσει με την κάμερα και την φωτογραφική του μηχανή όλες τις τάσεις της μόδας ώστε να ικανοποιήσει τους συνδρομητές του και να κερδίσει περισσότερους. Τα καταστήματα κλείνουν όταν βραδιάσει, οι χαρακτήρες αποσύρονται και οι όποιες ευκαιρίες για πετυχημένα βίντεο και φωτογραφίες μετατίθενται στην επόμενη μέρα, στην οποία τα "θέλω" των συνδρομητών αλλάζουν ριζικά. Ο YouTuber μας έχει περιορισμένη ενεργεία που δεν του επιτρέπει να φτιάξει και να ανεβάσει πολλά βίντεο, πρέπει να τρώει και να ξεκουράζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ειδάλλως θα σέρνεται στον δρόμο και δεν θα μπορεί να κάνει το παραμικρό.

Βομβαρδισμός από στρεσογόνους παράγοντες

Η καθημερινή φροντίδα των φυσικών αναγκών του χαρακτήρα, ο αδυσώπητος παράγοντας χρόνος και η αδιάκοπη μεταβολή των απαιτήσεων των θεατών-πελατών του καναλιού και του λογαριασμού του στο Instalife (το αντίστοιχο Instagram) μας γεμίζουν άγχος και μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Ο χάρτης που μας δίνεται δεν σημαδεύει ποτέ τα σημεία των missions που αναλαμβάνουμε, γεγονός που δυσκολεύει μεν την αποπεράτωση τους αλλά είναι μέσα στο ρεαλιστικό πνεύμα του παιχνιδιού, αναγκάζοντας μας να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε την πορεία μας από μέρα σε μέρα. Οι NPCs είναι όλοι τους ένας και ένας, απίστευτα διασκεδαστικοί με ξεχωριστές προσωπικότητες και ένα σωρό ευκαιρίες για να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας μαζί τους.

Τα καρτουνιστικα γραφικά παραπέμπουν ευθέως στον τίτλο που ενέπνευσε την σειρά, το Game Dev Tycoon και κάθονται ευχάριστα στα ματιά μας, ενισχύουν την μεγάλη εθιστικοτητα που προκαλούν τα game mechanics και τα πλούσια στατιστικά. Μας άρεσε επίσης πολύ η μουσική επένδυση και εκτιμήσαμε δεόντως τα easter eggs υπό μορφή πασίγνωστων video games και κόνσολών με αλλαγμένα ονόματα, την εμφάνιση διάσημων προσωπικοτήτων στις οποίες δεν δίνεται όνομα (χρειάζεται να μας πουν ότι ο τύπος με τα λευκά μαλλιά, τα μαύρα γυαλιά και την μουστάκα είναι ο Stan Lee?) και ένα σωρό ακόμα συναρπαστικά μυστήρια που κρύβονται στην NewTube City.

Και οι YouTubers έχουν ψυχή τελικά

Σε επίπεδο απόδοσης, το YouTubers Life 2 παίζεται δίχως προβλήματα ακόμα και σε μηχανήματα δεκαετίας, εφόσον προτιμήσετε την έκδοσή για PC φυσικά και όχι των κόνσολών. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα παιχνίδι γουστόζικο που πετυχαίνει ταυτόχρονα να μας διασκεδάσει και να μας διδάξει τις πραγματικές δυσκολίες που κρύβονται πίσω από το λαμπερό επάγγελμα των YouTubers. Γράψτε μας την γνώμη σας για το παιχνίδι αλλά και για τους YouTubers γενικότερα στα σχολια του άρθρου. ​

Exit mobile version