LifeSteps.gr

Sabaton: Το νέο τους single είναι εδώ

Sabaton

Οι Sabaton έκαναν streaming σήμερα το νέο τους single "The Unkillable Soldier" αφιερωμένο στον Adrian Carton De Wiart, ο οποίος υπηρέτησε στον πόλεμο των Μπόερ, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο στρατιώτης που δεν μπορούσε να πεθάνει

Ο Wiart υπέστη απίστευτο αριθμό τραυματισμών από πυροβολισμούς, αεροπορικά δυστυχήματα, ήταν δε και αιχμάλωτος πόλεμου, αλλά έζησε μέχρι την ηλικία των 83 ετών. «Η ιστορία του Sir Adrian Carton De Wiart αντιπροσωπεύει τους Sabaton με πολλούς τρόπους, αλλά κυρίως επειδή δεν τα παράτησε ποτέ παρά τα όσα του έριξαν», είπε ο μπασίστας Pär Sundström.«Μας συνεπήρε πραγματικά η ζωή αυτού του ενδιαφέροντος χαρακτήρα που «ειλικρινά απόλαυσε τον πόλεμο…».

Οι σουηδοί metalers είναι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό για τις αναφορές τους σε σπουδαία στρατιωτικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας όπως η μάχη των Θερμοπύλων και το μεγάλο Όχι του 1940. Επίσης τους αγαπάμε για τα επικά τους κομμάτια όπως το Attero Dominatus που αναφέρεται στην πτώση του Βερολίνου και το Primo Victoria που μιλάει για την πρώτη συμμαχική νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.metalers

Οι επικοί Sabaton προελαύνουν

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας είναι οι Joakim Brodén, Pär Sundström, Chris Rörland, Hannes Van Dahl και Tommy Johansson. Η τελευταία τους δουλειά κυκλοφόρησε το 2019 και ήταν το The Great War. Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο The War To End All Wars θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου και έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπαραγγελίες του. Πείτε μας την άποψη σας για τους Sabaton στα σχόλια του άρθρου.

Exit mobile version