LifeSteps.gr

Αγάπη: Με πόσες διαφορετικές γλώσσες εκφράζεται;

Αγάπη

Η αγάπη είναι το ωραιότερο συναίσθημα του κόσμου και ετοιμαζόμαστε να το γιορτάσουμε και πάλι στις 14 του Φλεβάρη με την καθιερωμένη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται μεν για ένα συναίσθημα αλλά ο τρόπος που εκφράζεται η αγάπη διαφέρει ανάλογα με τον άνθρωπο με αποτέλεσμα το υπέροχο αυτό συναίσθημα να εκδηλώνεται με πέντε διαφορετικούς τρόπους η "γλώσσες" αν προτιμάτε. Η καθεμία τους αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πτυχή των σχέσεων.

Η Γλώσσα της Υπηρεσίας
Η πρώτη γλώσσα είναι η γλωσσά της υπηρεσίας. Αυτή μπορεί να ακούγεται σαν να έχει τη δυνατότητα να γίνει τοξική, αλλά οι πράξεις διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης είναι απλώς πράγματα που κάνει ο/η σύντροφός σας για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Αυτές μπορεί να κυμαίνονται από το να σας φτιάξει πρωινό και να ολοκληρώσει τις δουλείες του σπιτιού αφήνοντας σας να ξεκουραστείτε, μέχρι να παραλάβει τους γονείς σας από το σταθμό, βασικά οτιδήποτε σας βοηθάει. Η γλώσσα της υπηρεσίας είναι η επίτομη των πράξεων που μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια για το πόσο σας αγαπάνε.

Η Γλώσσα των Δώρων
Ερχόμαστε στην γλώσσα που "μιλιέται" πολύ στις 14 Φεβρουάριου κάθε έτους, την γλώσσα των δώρων. Μερικές φορές μπορεί να ντρεπόσαστε να πείτε ότι σας αρέσει να λαμβάνετε δώρα με κίνδυνο να φανείτε υλιστές ή άπληστοι. Ωστόσο, το δώρο δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρό, μπορεί να είναι ένα μάτσο λουλούδια, ένα κουτί σοκολατάκια ή μια χειροποίητη κάρτα. Η αξία δεν είναι ο βασικός παράγοντας εδώ, αντίθετα είναι ότι κάποιος σκέφτηκε να φέρει κάτι που μπορεί να φωτίσει τη μέρα σας.

Η Γλώσσα του Ποιοτικού Χρόνου
Μια άλλη γλώσσα αγάπης που είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται - απλώς να περνάτε χρόνο με τον/την σύντροφο σας. Αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να ξοδευτεί σε μια όμορφη βόλτα και σε ρομαντικές διακοπές ή απλώς να καθίσετε στον καναπέ μαζί κάνοντας ξεχωριστά πράγματα. Είναι η εγγύτητα μεταξύ σας που μετράει.

Η Γλώσσα του Αγγίγματος
Για τους ανθρώπους που αγαπούν να κρατούν το χέρι του συντρόφου τους, αυτή είναι η σημαντικότερη γλώσσα της αγάπης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε περισσότερο από όσο αντιλαμβάνεστε με τη γλώσσα του σώματός σας, επομένως είναι σημαντικό να ανοίγεστε σε κάποιον και να είστε σωματικά κοντά, ειδικά στην καταθλιπτική εποχή μας που όλοι έχουμε συνηθίσει να απέχουμε δύο μέτρα.

Η Γλώσσα της Λεκτικής Επιβεβαίωσης
Τα λόγια επιβεβαίωσης είναι για εκείνους που χρησιμοποιούν τις λέξεις για να εκφράσουν την αγάπη. Το να λέτε στον/στην σύντροφό σας ότι τον/την αγαπάτε ή χρησιμοποιώντας άλλους τρόπους για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε σαφή και διαφανή επικοινωνία. Ο τόνος της φωνής μας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, επομένως ένα μήνυμα μπορεί να μην είναι αρκετό, οι φωνητικές σημειώσεις και οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση εάν δεν μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλον από κοντά.

Ποια είναι η Γλώσσα της Αγάπης μου;
Όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό και των πέντε γλωσσών αγάπης για να την εκφράσουμε στους αγαπημένους μας. Για να αποφασίσετε ποια είναι η δική σας προτίμηση, πρέπει να αναλογιστείτε τι σας αρέσει να λαμβάνετε και τι να δίνετε. Μπορεί να σας αρέσει να προσφέρετε δώρα, αλλά να προτιμάτε να δέχεστε λόγια επιβεβαίωσης. Υπάρχουν διάφορα διαδικτυακά τεστ που μπορείτε να κάνετε για να το μάθετε, αλλά πιθανότατα θα ξέρετε εκ φύσεως με ποια γλώσσα αισθάνεστε την ισχυρότερη σύνδεση. Κατατάξτε τις γλώσσες αγάπης από την πιο σημαντική για εσάς στην λιγότερο σημαντική και αφήστε τον/την σύντροφό σας να κάνει το ίδιο, αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε και οι δύο τι είναι σημαντικό για τον άλλον.

Ποια είναι η πιο κοινή Γλώσσα Αγάπης;
Στο παραπάνω ερώτημα υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των ειδικών διότι οι δειγματοληψίες που έγιναν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, δείχνουν και διαφορετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μια δειγματοληψία έδειξε ότι οι λέξεις επιβεβαίωσης είναι η πιο κοινή γλώσσα αγάπης και μια δεύτερη διαπίστωσε ότι ο ποιοτικός χρόνος είναι η πιο συνηθισμένη. Αυτή η διάφορα δείχνει να αντικατοπτρίζει τι είναι σημαντικότερο για τους ανθρώπους που μόλις συνάψαν σχέση συγκριτικά με εκείνους που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις. Εάν ζείτε μαζί, ο ποιοτικός χρόνος είναι πολύ πιο εύκολος από ο, τι μπορεί να είναι ένα δώρο. Καθώς χρησιμοποιείτε και τις πέντε γλώσσες αγάπης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι προτεραιότητές σας, και επομένως η κυρίαρχη γλώσσα, αλλάζουν με τα χρόνια. Πείτε μας την γνώμη σας για την αγάπη και τις γλώσσες της στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version