LifeSteps.gr

Λίπος: Πέντε τρόποι να το "κάψετε" την ώρα που κοιμάστε

Λίπος

Όλοι μας είμαστε φαν της καλής, σκληρής γυμναστικής για να πετύχουμε τους προπονητικούς μας στόχους, να αποκτήσουμε το τέλειο κορμί και να λιώσουμε όλο το περιττό λίπος! Αλλά είμαστε επίσης έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε και τις εύκολες νίκες στον αγώνα μας κατά του λίπους όπως είναι το κάψιμο του την ώρα που κοιμόμαστε. Και δεν μιλάμε για κάτι φανταστικό αλλά για κάτι που το σώμα σας μπορεί να κάνει εύκολα.

Το λίπος διαλύεται με κλειστά τα μάτια

Ακόμη και όταν κοιμάστε, ο βασικός μεταβολικός σας ρυθμός εξακολουθεί να λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί συνεχώς θερμίδες για να διατηρήσει τη λειτουργία του σώματός σας. Και ενώ κοιμάστε, το σώμα σας εκμεταλλεύεται το χρόνο για να αποκαταστήσει τις ζημίες και τις φθορές της καθημερινότητας. Έτσι, ενώ ο ύπνος ξεκουράζει σημαντικά το σώμα και το μυαλό σας, δεν σημαίνει ότι τα πάντα βγαίνουν εκτός λειτουργίας όταν κοιμάστε. Και σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρόνο της ανάπαυσης για να κάψετε λίπος. Το κόλπο βασίζεται στο να κάνετε επιλογές ενώ είστε ξύπνιοι οι οποίες θα βοηθήσουν το σώμα σας να κάψει λίπος ενώ κοιμάστε. Αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, δοκιμάστε τα παρακάτω πέντε πράγματα:

Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση του υγιούς βάρους, εν μέρει επειδή επιταχύνει το μεταβολισμό σας. Επιπλέον, η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γλιτώνοντας σας από εκείνα τα σνακ αργά το βράδυ που σίγουρα δεν ευνοούν (στην πραγματικότητα υπονομεύουν) τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Προσπαθήστε να λαμβάνετε αρκετές δόσεις πρωτεΐνης σε όλη την διάρκεια της ημέρας σας.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι πολλά πρωτεϊνικά γεύματα δεν είναι του γούστου σας και αυτό δημιουργεί προβλήματα στο να λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, δοκιμάστε την πρωτεΐνη σε σκόνη. Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο πρόσληψης πρωτεΐνης στο σύστημά σας, στην διάρκεια της ημέρας αλλά και ακριβώς πριν τον ύπνο, βοηθώντας σας να προετοιμαστείτε για μια ολονύκτια συνεδρία καύσης λίπους. Επιλέξτε την γεύση και την πηγή από την οποία προέρχεται η πρωτεΐνη σε σκόνη που θα χρησιμοποιήσετε και είστε έτοιμοι.

Κοιμηθείτε καλύτερα

Μπορεί να πιστεύετε ότι θα κάψετε λίπος αν περιφέρεστε όλη τη νύχτα. Στην πραγματικότητα, ο, καλής ποιότητας και μεγαλύτερης διάρκειας, ύπνος σας βοηθά να κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες. Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να κοιμάται καλύτερα, θα πρέπει να τηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε για ύπνο και σηκώνεστε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Όταν το κάνετε αυτό, ο κιρκάδιος ρυθμός του σώματός σας σταθεροποιείται και λειτουργεί ευεργετικά, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να ξυπνήσετε πιο εύκολα.

Το λίπος μισεί την προπόνηση δύναμης

Θυμάστε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό που αναφέρθηκε προηγουμένως; Μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να τον ενισχύσετε. Συγκεκριμένα, η οικοδόμηση μυών έχει τεράστια σημασία, επειδή οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος, ακόμα και τις ώρες που χαλαρώνετε ή κοιμάστε. Λατρεύετε σίγουρα την καρδιαγγειακή προπόνηση αλλά φροντίστε να κάνετε και προπόνηση ενδυνάμωσης παράλληλα, ώστε να χτίσετε μύες και να εκτινάξετε τον μεταβολικό ρυθμό σας σε νέα ύψη.

Μετατρέψτε το δωμάτιο σας σε... ψυγείο

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται σε υπνοδωμάτια με χαμηλές θερμοκρασίες, καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες. Την επόμενη φορά λοιπόν που που θα σκεφτείτε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκεφτείτε το καλύτερα. Ένα κρύο υπνοδωμάτιο (γύρω στους 18 βαθμούς κελσίου) σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα γενικά. Και, θυμηθείτε, καλύτερος ύπνος σημαίνει κάψιμο περισσότερου λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σβήστε τα φώτα, σβήστε το λίπος

Σας ζητούμε συγγνώμη λάτρεις του νυχτερινού φωτός και της τηλεόρασης αλλά η επιστήμη λέει ότι όλοι πρέπει να κοιμόμαστε στο σκοτάδι, ειδικά αν θέλουμε να κάψουμε λίπος ενώ κοιμόμαστε. Όταν αφήνουμε οποιοδήποτε φως αναμμένο, αναστατώνει τον τρόπο με τον οποίο ο κιρκάδιος ρυθμός ρυθμίζει το μεταβολισμό μας. Μάλιστα, μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που κοιμόντουσαν με την τηλεόραση ή το φως αναμμένο είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος. Τα φώτα και οι τηλεοράσεις δεν είναι τα μονά προβλήματα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το τηλέφωνό σας μπορεί σίγουρα να εμποδίσει τον ποιοτικό ύπνο. Προσπαθήστε να σταματήσετε να το κοιτάτε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον ύπνο και σκεφτείτε να το τοποθετήσετε σε άλλο δωμάτιο για να ξεκουραστείτε καλύτερα.

Εσείς κοιμάστε και το λίπος σας "δουλεύει"

Εν ολίγοις, αν θέλετε να κάψετε λίπος ενώ κοιμάστε, τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη και κάνετε προπόνηση ενδυνάμωσης μέσα στην ημέρα σας. Το βράδυ, βάλτε ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου και προσπαθήστε να διατηρείτε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή και σκοτεινή. Γράψτε μας τις απόψεις σας για την καύση λίπους εν ώρα ύπνου στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version