LifeSteps.gr

Dune: Spice Wars - Προσδεθείτε για ένα θεικο Strategy

Dune: Spice Wars

Το κινηματογραφικό αριστούργημα που απολαύσαμε πέρσι και ακούει στο όνομα Dune, μας άνοιξε την όρεξη για νέα, επικά και πολύωρα ταξίδια στο αγαπημένο σύμπαν του Frank Herbert. Μέσα στο επόμενο έτος το σύμπαν του Dune επιστρέφει εκεί που ανήκει: στο είδος των βιντεοπαιχνιδιών στρατηγικής, με το πολυαναμενόμενο Dune: Spice Wars.

Εν αρχή (των RTS) ήταν το Dune 2

Το Dune 2 της Westwood Studios, που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '90, καθιέρωσε το είδος στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, τα Real Time Strategy, ανοίγοντας το δρόμο για το Command & Conquer και το Warcraft της Blizzard. Η Westwood μας έστειλε να επισκεφτούμε ξανά τον Arrakis το 1998 με ένα remake, το Dune 2000, και μια συνέχεια, το Emperor: Battle For Dune, το 2001. Εκείνη την χρονιά τελείωσε η καριέρα του Dune στα Strategy.

Αυτό θα αλλάξει φέτος. Στα πρόσφατα The Game Awards, η εταιρεία διανομής Funcom μας χάρισε ένα trailer για το Dune: Spice Wars, ένα 4X Strategy που έρχεται εντός του 2022 σε early access. Το Spice Wars έχει ήδη μια σελίδα στο Steam, η οποία μας δίνει κάποιες πληροφορίες για το τι να περιμένουμε. Στην σελίδα του Steam διαβάζουμε τα εξής συναρπαστικά: "Ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο (RTS) με στοιχεία 4Χ, από τους προγραμματιστές του καταξιωμένου Northgard. Τοποθετημένο στο πρωτοποριακό σύμπαν Dune του Frank Herbert, σας αναθέτει να ηγηθείτε τη φατρία σας και να πολεμήσετε για έλεγχο και κυριαρχία στον σκληρό έρημο πλανήτη Arrakis."

"Σαρώστε το τοπίο για να ανακαλύψετε που βρίσκονται τα αμμοσκουληκα ειδάλλως κινδυνεύετε να χάσετε τα στρατεύματά σας και τις μηχανές συγκομιδής μπαχαρικών (harvesters) από τιτάνιους αμμοσκώληκες που θα ξεπροβάλλουν μέσα από τους αμμόλοφους για να τα καταβροχθίσουν με μια χαψιά. Ξεπεράστε τους αντιπάλους σας μέσω πολιτικής ίντριγκας, συντρίψτε τους στη μάχη και υπονομεύστε τους με το δίκτυο των κατασκόπων σας». Η Funcom σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Dune: Spice Wars σε Early Access και φαίνεται ότι δύο μόνο από τους μεγάλους Οίκους της Αυτοκρατορίας θα είναι διαθέσιμοι για να τους χειριστείτε κατά την κυκλοφορία, ο Οίκος των Ατρειδών (House Atreides) και ο Οίκος των Χαρκόννεν (House Harkonnen).

Ο αγώνας διεξάγεται με όλα τα μέσα στο Dune: Spice Wars

Όπως θα περιμένατε από ένα παιχνίδι 4X, το Spice Wars υπόσχεται ότι θα είστε σε θέση να «επιλέξετε ανάμεσα στην υποκρισία, την πολιτική επιρροή, την οικονομική υπεροχή ή τον ανοιχτό πόλεμο για να επικρατήσετε». Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυστικούς πράκτορες για να σαμποτάρετε άλλους Οίκους και να ασκήσετε πολίτικη πίεση στο Landsraad του Imperium. Από τις δηλώσεις της εταιρείας ανάπτυξης του παιχνιδιού, της Shiro Games, ξεχωρίζει μέχρι στιγμής η υπόσχεση της υβριδικής φύσης του Dune: Spice Wars. Δεν θα είναι πλήρως turn-based όπως τα κορυφαία 4X σαν το Civilization, αλλά θα είναι πιο αργό και πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από ένα τυπικό RTS, με έμφαση στα οικονομικά, την πολιτική και την κατασκοπεία. Η Shiro Games ισχυρίζεται ότι αυτά είναι" χαρακτηριστικά που το καθιστούν πραγματικό παιχνίδι 4X, αλλά δεν μειώνουν την κλασική εμπειρία RTS που θα περίμεναν οι παίκτες. "

Η υπόσχεση αυτή φαίνεται ότι ταιριάζει πολύ στη γεμάτη ίντριγκες, πολιτικές μανούβρες και προδοσίες, μυθοπλασία του Dune, κάπου εδώ όμως τίθεται το ερώτημα" πόσο θα διαρκέσει ένα τυπικό παιχνίδι του Dune: Spice Wars;" Ένα παιχνίδι RTS μπορεί να τελειώσει μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ μια παρτίδα 4X μπορεί να διαρκέσει για ώρες ή και μέρες. Στην περίοδο του early access θα διατεθούν τέσσερις συνολικά Οίκοι για να χειριστούμε, με τον πέμπτο να" μαγειρεύεται "σε μελλοντικό χρόνο αλλά εντός της Early Access. Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί μόνο οι διασημότεροι Οίκοι, δηλαδή οι Ατρείδες και οι Χαρκόννεν . H Shiro Games σχεδιάζει να συμπεριλάβει multiplayer mode και ένα χορταστικό single player campaign, πράγμα που σημαίνει ότι, μόλις κυκλοφορήσει το παιχνίδι, θα μπορούμε να παίξουμε μόνο instanced PvE. Το καλλιτεχνικό στυλ του νέου παιχνιδιού Dune, διαφορετικό από οποιοδήποτε από τους προϋπάρχοντες τίτλους, είναι πραγματικά εντυπωσιακό και το υβριδικό gameplay 4X/RTS υπόσχεται παρά πολλά.

Είναι τρελοί αυτοί οι Χαρκόννεν!

Με το Dune: Spice Wars λοιπόν να επαναφέρει ένα σκηνικό που καθόρισε βασικά τα RTS για 20 χρόνια, υπάρχουν μερικά ακόμα πράγματα που γνωρίζουμε για την φύση του. Η Shiro Games περιέγραψε πρόσφατα μερικά πράγματα για τη δεύτερη φατρία του Spice Wars, τους Χαρκόννεν και οι τακτικές τους φαίνονται τόσο και βάναυσες όσο τις περιμέναμε.

Ο πλουσιότερος Οίκος της Αυτοκρατορίας, οι Χαρκόννεν, είναι αδίστακτοι χειραγωγοί και ξεφορτώνονται τα εμπόδια με την χρήση ωμής βίας. Οι σύμβουλοί τους είναι ο Glossu Rabban, ένας διοικητής που κοιτά μόνο το κέρδος, ο Piter de Vries, επικεφαλής σε επιχειρήσεις κατασκοπείας και δολιοφθοράς, ο Feyd-Rautha, ένας γοητευτικός χειραγωγός και ο Iakin Nefud, ένας στρατηγός που θυσιάζει αβέρτα ζωές σαν να πρόκειται για ψιλά που του περισσεύουν.

Οι Χαρκόννεν έχουν τους καλύτερους κατασκόπους και ισχυρές μονάδες στο πεδίο της μάχης. Ειδικεύονται φυσικά στο... σπορ των δολοφονιών και διαθέτουν μια ειδική μονάδα drones που τις εκτελεί. Τα στρατεύματα των Χαρκόννεν συμπεριφέρονται σαν λυσσασμένοι, σαν berserkers που δυναμώνουν αναλογικά με το πόση ζημιά δέχονται. Για να βοηθήσουν σε αυτό, οι χρήστες του πυροβολικού των Χαρκόννεν χρησιμοποιούν εκρηκτικά διασποράς για να βλάψουν τόσο τον εχθρό όσο και τα δικά τους στρατεύματα, δηλαδή πληγώνουν και τους δικούς τους, φανατίζοντας τους για να πολεμούν σκληρότερα!

Dune: Spice Wars και τα μυαλά στα κάγκελα

Όσα αναφέραμε μέχρι στιγμής υπόσχονται ότι το Dune: Spice Wars θα είναι ένα εκπληκτικό Strategy συνεπώς ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χεριά μας. Πείτε μας την γνώμη σας για το εν λόγω βιντεοπαιχνίδι στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version