LifeSteps.gr

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Σαρώνει η Καμίλα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 έχουν τραβήξει την προσοχή όσων λατρεύουν πραγματικά το καλλιτεχνικό πατινάζ όπως ο γράφοντας. Η Καμίλα Βαλίεβα είναι το μεγαλύτερο όνομα στο εν λόγω σπορ και ξεκίνησε την υποψηφιότητά της για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες 2022 που διεξάγονται στο Πεκίνο, αφού η κριτική επιτροπή της επέτρεψε να αγωνιστεί παρά το θετικό τεστ ναρκωτικών.

Όλα τα βλέμματα στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη χαριτωμένη 15χρονη Ρωσίδα καθώς μπήκε στο παγοδρόμιο για μια ρουτίνα δύο λεπτών και 40 δευτερολέπτων, όπου το επίκεντρο ήταν στις αθλητικές της δεξιότητες και όχι στο σκάνδαλο ντόπινγκ που φούντωσε γύρω της. Σκόνταψε σε ένα άλμα, έχυσε δάκρυα στο τέλος αλλά έφτασε τελικά στην κορυφή της βαθμολογίας με 82. 16. Στη συνέχεια άφησε την πίστα για να αντιμετωπίσει τις αναπόφευκτες ερωτήσεις περί ντόπινγκ. Ωστόσο, πέρασε δίπλα από τους δημοσιογράφους, κουνώντας το κεφάλι της και λέγοντας «ευχαριστώ» στα ρωσικά και στη συνέχεια δεν παρευρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου για τις τρεις κορυφαίες σκέιτερ της ημέρας με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η Βαλίεβα, της οποίας η συνεχής παρουσία στους Αγώνες αποδείχτηκε διχαστική μεταξύ των συναθλητών της και όχι μόνο την Τρίτη, θα επιστρέψει την Πέμπτη για το ελεύθερο πρόγραμμα που θα κρίνει τα μετάλλια. Ίσως να μην υπάρξουν μετάλλια ή τελετή μεταλλίων εκείνη την ημέρα εάν τερματίσει στην πρώτη τριάδα, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να έχει αποφασίσει ότι θέλει να περιμένει μέχρι το αποτέλεσμα της έρευνας αντιντόπινγκ για το θετικό τεστ της Βαλίεβα για τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της στηθάγχης. Ο αξιωματούχος της ΔΟΕ, Ντένις Όστβαλντ, δήλωσε νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι η Ρωσίδα είχε υποστηρίξει ότι το θετικό της τεστ ναρκωτικών οφειλόταν σε μόλυνση με το φάρμακο του παππού της.

Επιτράπηκε στην Βαλίεβα να αγωνιστεί τελικά στο Πεκίνο 2022 αφού το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (Cas) αποφάσισε τη Δευτέρα ότι δεν πρέπει να επιβληθεί εκ νέου προσωρινή αναστολή. Ανακάλυψε πριν από μια εβδομάδα ότι απέτυχε σε ντόπινγκ τεστ, αλλά στη συνέχεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ για την επιβολή προσωρινής αναστολής. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από τον Cas μετά από προσφυγές της ΔΟΕ και άλλων.

Η Βαλίεβα μπήκε στην παγωμένη πιστά μέσα σε ένα μείγμα από ζητωκραυγές, φωτά και φλας από κάμερες και φωτογραφικές μηχανές και μερικά ψυχρά πρόσωπα καθώς ετοιμαζόταν να εκτελέσει το σύντομο πρόγραμμά της. Η πρώτη φορά που είδαμε αυτή τη ρουτίνα σε αυτούς τους Αγώνες ήταν μόλις πριν από μια εβδομάδα, ακούγαμε και χαζεύαμε μια άψογη απόδοση που έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το προσωπικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

Η μουσική της επιλογής της, Ιν Μεμοριαμ του Κίριλ Ρίχτερ, είναι εις μνήμην της γιαγιάς της που πέθανε το 2019. Τώρα ένιωθε ότι θα μπορούσε να είναι και στη μνήμη μιας πιο ευτυχισμένης στιγμής πριν από μια προφανή σύγχυση με το φάρμακο για την καρδιά του παππού της. Και απείχε πολύ από την τέλεια εμφάνιση που είχαμε δει, καθώς η Ρωσίδα έκανε ένα λάθος στο εναρκτήριο τριπλό Άξελ της. Τούτου λεχθέντος, καυχιόταν επίσης για μερικές από τις ίδιες υπέροχες περιστροφές και ακολουθίες βημάτων που την είχαν κάνει το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο πριν από τους Αγώνες. Αλλά ήταν στο τέλος της ρουτίνας που ήταν ορατή η πίεση της περασμένης εβδομάδας, με τη Βαλίεβα να σκύβει και να συγκρατεί μετά βίας τα δάκρυα, πριν φύγει για να περιμένει το σκορ της στην εύστοχα ονομαζόμενη περιοχή «φιλί και κλάμα».

Το να βλέπεις ένα παιδί να κλαίει μπροστά σε ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό είναι αποκαρδιωτικό. Το ίδιο είναι και το να γνωρίζει ότι απέτυχε σε ντόπινγκ τεστ. Η Ολυμπιακή Επιτροπή ερευνά το περιβάλλον της Βαλίεβα, συμπεριλαμβανομένων προπονητών, γιατρών και άλλων ενηλίκων γύρω της.

Οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες 2022 έχουν ένα μόνο θέμα συζήτησης

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 βρήκαν τους αγωνιζόμενους να μην ασχολούνται με το ντεμπούτο τους στους Ολυμπιακούς, τα προσωπικά ρεκόρ της σεζόν ή ακόμα και τα λάθη τους. Η στιγμή τους στη παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού αφορούσε τη σκέψη τους για το γεγονός ότι εν γνώσει τους συναγωνίζονταν με κάποιον που είχε αποτύχει σε τεστ ναρκωτικών όταν αυτοί και οι προπονητές τους περνούσαν δίπλα από τους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Ο Άνταμ Ρίπον, προπονητής της Αμερικανίδας αθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Μαράια Μπελ, είπε ότι ήταν «σοκαριστικό» και «απογοητευτικό» το γεγονός ότι επιτρεπόταν στη Βαλίεβα να αγωνιστεί. «Δεν νομίζω ότι, στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποιος με θετικό τεστ έχει επιτραπεί να αγωνιστεί», είπε στο BBC Sport. "Νομίζω ότι καταστρέφει την ακεραιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι στο σπίτι μένουν να ξύνουν τα κεφάλια τους, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος με θετικό τεστ εκεί έξω". "Πιστεύω ότι, επιπλέον, είναι τόσο πολυεπίπεδο γιατί νομίζω ότι η καρδιά μας ραγίζει ότι αυτό είναι ένα 15χρονο κορίτσι. Είναι μια πραγματικά θλιβερή κατάσταση για εκείνη και είναι μια θλιβερή κατάσταση για όλους τους ανταγωνιστές της εδώ σε αυτή την εκδήλωση».

Η Βρετανίδα σκέιτερ Νατάσα Μακέι, η οποία τερμάτισε 28η και δεν προκρίνεται για το ελεύθερο πατίνι, είπε ότι « οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 δεν λειτουργούν με ίσους όρους ανταγωνισμού». " Στο καλλιτεχνικό πατινάζ, και σε κάθε άθλημα, θα πρέπει να είναι όλοι ίσοι. Δεν έχουμε την ευκαιρία εδώ, αλλά αυτή είναι η απόφαση που έχουν πάρει και πρέπει να μείνουμε σε αυτό ", είπε η Μακέι." Λυπάμαι για όποιον ανέβει στο βάθρο εδώ. Δεν θα μπορέσει να αποκτήσει αυτή την εμπειρία να βρίσκεται στο βάθρο. "

Αλλά η Βαλίεβα είχε επίσης τους υποστηρικτές της, με την Ουκρανή Αναστασία Σαμποτοβα να λέει:" Είναι απλά ταλαντούχα και δουλεύει σκληρά. Κανείς δεν πρέπει να έχει θέμα με αυτό. "Ελπίζω να κερδίσει, να τερματίσει στην πρώτη τριάδα. Ακόμα κι αν κανείς δεν λάβει μετάλλιο, όλοι θα εξακολουθούν να ξέρουν ποιος έχει κερδίσει."

Παρά την άψογη εμφάνιση, η Βαλίεβα εξακολουθεί να πηγαίνει στο ελεύθερο πρόγραμμα της Πέμπτης, αποφασισμένη για την νίκη. Η βαθμολογία της την έφερε μπροστά από την συμπατριώτισσα της, Άννα Σερμπακόβα, την παγκόσμια πρωταθλήτρια (80, 20), και την Γιαπωνέζα Καορι Σακαμοτο (79, 84). Η τρίτη Ρωσίδα, Αλεξάνδρα Τρουσοβα, είναι τέταρτη (74, 60), πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει και τις τρεις πρώτες θέσεις όπως έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιανουαρίου. Η απόφαση της ΔΟΕ ότι δεν θα γινόταν τελετή μεταλλίων εάν η Βαλίεβα τερματίσει στην πρώτη τριάδα ελήφθη ώστε να «κατανείμει το μετάλλιο στο σωστό άτομο».

Ευχόμαστε τα καλύτερα για την καταπληκτική σκέιτερ

Θέλει να ολοκληρωθεί η πλήρης διαδικασία κατά του ντόπινγκ αντί να απονείμει ένα μετάλλιο και στη συνέχεια να χρειαστεί να το αφαιρέσει και να ανακατανείμει άλλους εάν η Βαλίεβα κριθεί ένοχη και αποκλειστεί. Αυτό σημαίνει ότι η Βαλίεβα θα πατινάρει για το χρυσό την Πέμπτη, αλλά μπορεί να μην δει ποτέ το μετάλλιο. Πείτε μας την άποψη σας για την Βαλίεβα, το καλλιτεχνικό πατινάζ και το ντόπινγκ στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version