LifeSteps.gr

Το expansion του Sims 4 ταξιδεύει προς Ρωσία

Το expansion του Sims 4

Η κοινότητα του Sims 4 βρίσκεται σε αναταραχή από τότε που η EA ανακοίνωσε ότι το DLC με τίτλο My Wedding Stories, το οποίο επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου, δεν θα κυκλοφορούσε στη Ρωσία λόγω συντηρητικών αντιλήψεων και ομοσπονδιακών νόμων της χώρας. Τελικά, η Electronic Arts αντέστρεψε την απόφασή της. Το expansion του Sims 4 με τίτλο My Wedding Stories θα κυκλοφορήσει στη Ρωσία και θα είναι «αμετάβλητο και αλογόκριτο».

Πράσινο φως για το expansion του SIMS 4

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το VICE, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του παιχνιδιού, η ομάδα ανάπτυξης των Sims είπε στην κοινότητά της ότι «επανεκτιμήσαμε τις επιλογές μας και συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από όσα αρχικά πιστεύαμε». Δεδομένου ότι το στούντιο αποφάσισε να κυκλοφορήσει το DLC στη Ρωσία, η παγκόσμια ημερομηνία κυκλοφορίας του My Wedding Stories μετατέθηκε από τις 17 στις 23 Φεβρουαρίου. Η EA υποσχέθηκε ότι το περιεχόμενο του παιχνιδιού δεν θα αλλάξει για τη ρωσική έκδοση.

Το My Wedding Stories είναι η πιο πρόσφατη επέκταση του Sims 4, που επιτρέπει στους παίκτες να σχεδιάζουν και να εκτελούν γάμους για τους Sims τους. Προηγουμένως, η EA Maxis αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει το πακέτο στη Ρωσία λόγω της συμπερίληψης γάμων ομοφύλων από το DLC. Το στούντιο πίστευε ότι οι ομοσπονδιακοί νόμοι της Ρωσίας θα επέβαλλαν αλλαγές στο περιεχόμενο του expansion. Αυτοί οι φόβοι δεν είναι εντελώς αβάσιμοι. Η Ρωσία έχει έναν «νόμο για την προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων» από το 2013, ο οποίος επιβάλλει πρόστιμα για την παροχή πληροφοριών για «μη παραδοσιακές» σχέσεις σε παιδιά, την απεικόνιση τέτοιων σχέσεων ως ελκυστικών ή την επιβεβαίωση της ισότητας μεταξύ «παραδοσιακών και μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων».

Ο πίνακας αξιολόγησης της Ρωσίας έχει κατηγοριοποιήσει το Sims 4 ως παιχνίδι μόνο για ενήλικες, δημιουργώντας ίσως το κενό που επιτρέπει στην EA να προχωρήσει στην κυκλοφορία. Παρ' όλα αυτά, είναι αρνητικό το γεγονός ότι οι σχέσεις με άτομα ίδιου φύλου συγχέονται με σεξουαλικό περιεχόμενο για ενήλικες. Οι νόμοι αυτοί έχουν πιέσει άλλες εταιρείες όπως η Blizzard να αφαιρέσουν το παρόμοιο περιεχόμενο προκειμένου να παραμείνουν συμμορφωμένες με αυτούς.

Έντονες  αντιδράσεις από influencers

Πριν από την αλλαγή πλεύσης της Electronic Arts, η κοινότητα των Sims δυσανασχέτησε με την απόφαση της εταιρείας να μην κυκλοφορήσει το expansion στη Ρωσία. Αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου σχεδίαζαν να μην προωθήσουν το περιεχόμενο του expansion ή να το μποϊκοτάρουν ευθέως για να ασκήσουν πίεση στην EA. Στην επιστολή που ανακοινώνει την αλλαγή, η EA είπε ότι «άκουσε την έκρηξη συναισθημάτων από την κοινότητά των Sims» και δήλωσε: «Είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να τηρούμε τις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένης της στάσης ενάντια στην ομοφοβία, και να μοιραζόμαστε ιστορίες όπως αυτή με αυτούς που το θέλουν και το χρειάζονται περισσότερο». Πείτε μας την γνώμη σας για το expansion του Sims 4 και την απόφαση της EA στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version