LifeSteps.gr

Οι καλύτερες φίλες

Οι καλύτερες φίλες

• Μαρίνα, άσε το Μιχάλη κάτω!
Η Γεωργία είχε επισκεφθεί τη φίλη της και τη βοηθούσε στην φροντίδα του νεογέννητου γιου της. Είχαν κατορθώσει να ξεπεράσουν μαζί την απώλεια του πατέρα της Γεωργίας σε τροχαίο πριν από τρία χρόνια και από τότε έγιναν οι καλύτερες φίλες.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας μεθυσμένος, όπως αποδείχθηκε, οδηγός παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και τραυμάτισε θανάσιμα το Γιώργο, ενώ εκείνος περνούσε αμέριμνος τη διάβαση πεζών. Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά ο τραυματίας εξέπνευσε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.

Το γεγονός αυτό συγκλόνισε τη Γεωργία και η Μαρίνα ήταν από τις λίγες φίλες της που της στάθηκαν πραγματικά. Ήταν εκεί και τη βοήθησε σε όλες τις εκκρεμότητες που προκύπτανε. Τόσο στα τρεχάματα με τους δικηγόρους για τα κληρονομικά, όσο και στα ιατρικά και γραφειοκρατικά ζητήματα, τα οποία είχε αναλάβει ο αδερφός της Μαρίνας, ο οποίος τα γνώριζε πολύ καλά.

Η Γεωργία ποτέ δεν ξέχασε πόσο τη βοήθησε η φίλη της σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο της ζωής της. Ένιωσε ότι την έσωσε ολοκληρωτικά, καθώς εκείνη την εποχή δεν είχε από που να πιαστεί. Έτσι, όταν η Μαρίνα έμεινε έγκυος, της στάθηκε σαν αδελφή.
Ήδη κατά την περίοδο αυτή, η Γεωργία είχε ανοίξει το σπίτι της γι’ αυτή και καθημερινά τη φρόντιζε, παραμελώντας, συχνά, τις δικές της ανάγκες. Πράγματι, υπήρχαν ημέρες που φρόντιζε επιμελώς τη φίλη της, αλλά η ίδια έμενε νηστική ή έτρωγε μόνο ένα σάντουιτς.
Η Μαρίνα δεν έχανε ευκαιρία να το επισημάνει αυτό, καθώς αναγνώριζε από τη μία την αυτοθυσία της φίλης της, αφετέρου ανησυχούσε γι’ αυτή, ακριβώς επειδή ήταν οι καλύτερες φίλες και την έβλεπε διαρκώς να υποτιμά τις δικές της ανάγκες.

Ωστόσο η Γεωργία δεν αντιλαμβανόταν τις ενέργειές της, γιατί φοβόταν ότι αν δεν ήταν τέλεια στη συμπεριφορά της προς τη Μαρίνα, θα την έχανε από φίλη. Συνέπεια της νοοτροπίας αυτής ήταν η υπερκόπωση που έπαθε την εβδομάδα του μεγάλου καύσωνα και κατέληξε στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα αφυδάτωσης.

Ύστερα από το γεγονός αυτό και τις δριμείς παρατηρήσεις της Μαρίνας, η Γεωργία ηρέμησε και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Συγκεκριμένα, έδωσε και στον εαυτό της την απαραίτητη προσοχή που της άξιζε και παράλληλα βοηθούσε τη Μαρίνα, χωρίς, ωστόσο, να ξεπερνά τα όρια.

Σε λίγους μήνες, η τελευταία γέννησε ένα υγιέστατο αγόρι, το Μιχάλη. Καρπός του έρωτά της με το σύζυγό της, Δημήτρη, ο μικρός ήρθε στον κόσμο με μεγάλες δυσκολίες. Συγκεκριμένα, όταν ήταν έτοιμη να τον γεννήσει, οι γιατροί έντρομοι διαπίστωσαν ότι το παιδί βρισκόταν ανάποδα. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο Μιχάλης γεννήθηκε υγιής. Σε αυτό βοήθησε ο Δημήτρης, ο οποίος εφάρμοσε τις ενεργειακές τεχνικές που γνώριζε, προκειμένου να στείλει και στους δυο τους όση περισσότερη θετική ενέργεια μπορούσε.

Πράγματι, χάρη σε μια πρωτοποριακή ιατρική μέθοδο που εφάρμοσε ένας νεαρός γιατρός, όλα πήγαν ομαλά τόσο για τη μητέρα, όσο και για το γιο. Ο γιατρός αυτός είχε πανάκριβη αμοιβή, αλλά άξιζε κάθε ευρώ, καθώς είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ και ήταν καινοτόμος και πολυβραβευμένος από όπου είχε περάσει. Το σημαντικότερο όλων ήταν πως δεν έχανε την ανθρωπιά του, προσφέροντας εθελοντική εργασία σε ΚΑΠΗ και κοινωνικές ομάδες στήριξης.

Η Γεωργία ήταν, φυσικά, παρούσα στο νοσοκομείο και ήταν από τα πρώτα άτομα που ευχήθηκαν στη Μαρίνα για τη γέννηση του Μιχάλη. Το γεγονός αυτό πιστοποίησε, για ακόμη μια φορά, τη δυνατή σχέση φιλίας μεταξύ των δύο γυναικών.

Η περιπέτεια που βίωσε η Μαρίνα ήταν τραυματική, καθώς κόντεψε να χάσει το γιο της και τη ζωή της. Το γεγονός αυτό την έκανε υπερπροστατευτική απέναντι στον Μιχάλη, προσπαθώντας ώστε να μην του λείψει τίποτα. Ωστόσο, ορισμένες φορές, αυτό την οδηγούσε σε υπερβολές και λανθασμένες κινήσεις.

Τώρα, από το άγχος και την κούρασή της, είχε πιάσει το γιο της για να του δώσει το γάλα του. Ωστόσο, τον πίεζε πολύ προκειμένου να το πιει, με συνέπεια ο μικρός να προσπαθεί να ξεφύγει, κλαίγοντας. Τότε της φώναξε η Γεωργία, η οποία δεν παρακολουθούσε από την αρχή τη σκηνή.

«Τι κάνεις; Θα το πνίξεις το παιδί έτσι που κάνεις», της διαμαρτυρήθηκε έντονα. Αμέσως η Μαρίνα άφησε το μικρό και ζήτησε συγγνώμη από τη φίλη της. Εκείνη της είπε ότι δεν πειράζει για την ίδια, αλλά να προσέχει πώς συμπεριφέρεται στο γιο της. Σταδιακά η Μαρίνα άρχισε να αναγνωρίζει το λάθος της και άλλαξε συμπεριφορά, αφήνοντας λίγο πιο χαλαρό το γιο της, πάντοτε επιτηρώντας τον από κοντά.
Ήταν οι καλύτερες φίλες.-
ΤΕΛΟΣ

Exit mobile version