LifeSteps.gr

Ουκρανική κρίση και Milla Jovovich

Ουκρανική κρίση και Milla Jovovich

Τι κοινό έχουν η Ουκρανική κρίση και η 46χρονη ηθοποιός Milla Jovovich; Την τελευταία την γνωρίζουμε και την αγαπούμε από τους ρόλους της σε αξέχαστες ταινίες (The Fifth Element, The Messenger: The Story of Joan of Arc, Resident Evil) και από την γοητεία της η οποία έχει σημαδέψει την μεγάλη οθόνη από την δεκαετία του 1990.

Η Milla είναι γέννημα θρέμμα Ουκρανή και γεννήθηκε στο Κίεβο την 17η Δεκεμβρίου του 1975, ήταν λοιπόν αναμενόμενο να αντιδράσει έντονα και συναισθηματικά στα βάναυσα γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα της. "Είμαι συντετριμμένη και άναυδη προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στη γενέτειρά μου την Ουκρανία." έγραψε η διάσημη χολιγουντιανή σταρ.

"Η χώρα και ο λαός μου βομβαρδίζονται. Φίλοι και μέλη της οικογένειας μου κρύβονται. Το αίμα και οι ρίζες μου προέρχονται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία. Νοιώθω κομμένη στα δύο καθώς παρακολουθώ τη φρίκη να εκτυλίσσεται, τη χώρα να καταστρέφεται, οικογένειες να εκτοπίζονται, όλη τους η ζωή να σωριάζεται σε αποκαΐδια γύρω τους."

Μετά την γλαφυρή απεικόνιση των συνταρακτικών γεγονότων, η Milla αναπολεί το παρελθόν, συγκρίνοντάς το με το παρόν. "Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις ιστορίες που αφηγείται η οικογένειά μου για το τραύμα και τον τρόμο που βίωσαν. Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Ο ατελείωτος οδοστρωτήρας του ιμπεριαλισμού. Και πάντα, ο λαός πληρώνει τον λογαριασμό με αίμα και δάκρυα."

Συμφωνούμε σε όλα με την ανάρτηση της Milla και συμμεριζόμαστε την φρίκη της για τα γεγονότα, θα θέλαμε δε να της υπενθυμίσουμε ότι ο ιμπεριαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο του συστήματος που την θρέφει, καιρός είναι λοιπόν η ίδια και όλοι οι διάσημοι να πολεμήσουν εκ των έσω την λαίλαπα.

Exit mobile version