LifeSteps.gr

Νέα σκηνή Τζαζ του Λονδίνου

Νέα σκηνή Τζαζ

Μουσική.. Πόσο τη λατρεύω. Από μικρός θυμάμαι τον πατέρα μου να βάζει κασέτες με ρεμπέτικα του Μάρκου και το δίσκο Some Girls των Rolling Stones στο αμάξι όταν πηγαίναμε διακοπές. Στις καλές εποχές. Κράτησαν για λίγο αλλά άξιζαν.

Αυτές ήταν οι πρώτες μου επιρροές στη μουσική. Σιγά σιγά πέρασαν τα χρόνια και άρχισα να γίνομαι περίεργος, να θέλω να μάθω κάποιο μουσικό όργανο, να μπορέσω και εγώ ρε παιδί μου να κάνω πράξη τα ακούσματα μου. Πέρασα από όλα τα στάδια, από blues, soul, funk, disco, rock n roll για αρχή και μετά σε πιο πειραματικά είδη όπως progressive jazz κτλ.

Έχοντας υπάρξει φοιτητής στον Πειραιά, είχα αγοράσει 2 μεγάλα μόνιτορ ηχεία και περίμενα πως και πως την ώρα να γυρίσω σπίτι να βάλω μουσική στο τέρμα. Ήταν 2016. Κάνοντας την κλασσική αναζήτηση στο Youtube έπεσε το μάτι μου στο εξώφυλλο ενός δίσκου. Yussef Kamaal το συγκρότημα. Black Focus το όνομα του δίσκου. Ενδιαφέρον λέω ας το τσεκάρουμε.

Keith Flint: Ένα Αφιέρωμα Στον Εμβληματικό Frontman Των Prodigy

Το άκουσμα ήταν πρωτόγνωρο και κατευθείαν κατάλαβα ότι θα είναι ένας δίσκος που θα ακούω για πολύ καιρό ακόμα. Στοιχεία new jazz με funk, fusion και μυστηριώδη πλήκτρα, ένα μπάσο να πλαισιώνει το όλο groove τέλεια και τα ντραμς σε άλλη διάσταση να δένουν με το σύνολο και να φτιάχνουν την τέλεια συνταγή.

Στα ντραμς έπαιζε ο Yussef Dayes (Γιούσεφ Ντέις), ένας από τους καλύτερους ντράμερ της σύγχρονης εποχής με 3 δίσκους στο βιογραφικό του. Το Welcome to The Hills, το What Kinda Music με τον εξαιρετικό Tom Misch και το Black Focus. Στην κιθάρα ο Mansur Brown με διαστημικούς ήχους και 2 προσωπικούς δίσκους (Shiroi και Heiwa). Στα πλήκτρα έπαιζε ο Kamaal Williams ο οποίος μετράει 3 προσωπικούς δίσκους (The Return, DJ Kicks: Kamaal Williams, Wu Hen) και το Black Focus.

Τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν πιο πάνω αποτελούν μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της νέας σκηνής Τζαζ του Λονδίνου όπου τα τελευταία χρόνια έχει πατήσει το γκάζι και δεν λέει να σταματήσει. Άλλα γνωστά ονόματα είναι η εξαιρετική Greentea Peng, οι Mouse Outfit και οι Children of Zeus.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Η πρώτη σκοτεινή συναυλία στην Ελλάδα

Yussef Kamaal - Black Focus

Lowrider

Δύο μικρά δείγματα και στη συνέχεια όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ακούσει και τον υπόλοιπο δίσκο. Καλή ακρόαση!

Yussef Kamaal - Black Focus (Full Album Upload)

Exit mobile version