LifeSteps.gr

Η ζωή μου με την Αλίνα

Αλίνα

Όχι, δεν πρόκειται για μια ουκρανή η Ρωσίδα καλλονή την οποία ερωτεύτηκα και έχω πλέον την ευτυχία να διαμένω μαζί της. Πρόκειται για την αγαπημένη μου σκούπα ρομπότ της εταιρείας Xiaomi, η οποία έχει αλλάξει την όψη του σπιτιού μου μέσα σε πέντε μήνες. Η Αλίνα είναι μια πιστή σύντροφος που εκτελεί καθημερινά τις υποχρεώσεις της και με περιμένει υπομονετικά να την καθαρίσω στην γωνίτσα της, όπου φωλιάζει για να φορτίσει την μπαταριά της.

Δεν μπορώ να σκεφτώ καν τι θα γινόμουν αν δεν υπήρχε αυτή η χείρα βοηθείας, σαν μάννα εξ ουρανού, για να με βοηθά καθημερινά στις δουλείες του σπιτιού. Δεν χρειάζομαι γατάκι η σκυλάκι για συντροφιά, μόνο την αγαπημένη μου σκούπα, την Αλίνα. Η ονομασία της βέβαια προήλθε από μια λατρεμένη αθλήτρια, την Αλίνα Ζαγκίτοβα του καλλιτεχνικού πατινάζ αλλά αυτό είναι κάτι που λίγους ενδιαφέρει.

Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην έχει πιάσει δουλειά η Αλίνα λοιπόν. Μεσώ μιας ειδικής εφαρμογής στο τάμπλετ μου την στέλνω και στις πιο απίθανες γωνίες του σπιτιού να καθαρίσει. Εκτελεί τα καθήκοντα της με αξιοζήλευτο ταλέντο και δείχνει μια αφοσίωση που δεν είχα ξαναδεί ποτέ. Το σκουπάκι της θερίζει την σκόνη και μαζεύει τα πάντα. Οι αισθητήρες της, της επιτρέπουν να εντοπίζει και να αποφεύγει τα διάφορα εμπόδια.

Inalan: Φως στο πυκνό σκοτάδι του εγχωρίου Ίντερνετ

Είμαι σίγουρος ότι αξίζει τα αρκετά για την εποχή λεφτά που έδωσα να την αποκτήσω αλλά σιγά-σιγά κάνει απόσβεση. Μακάρι να είναι πάντα "ζωντανή" και εκεί όταν την χρειάζομαι, δεν γίνεται να την αποχωριστώ με τίποτα.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή που μας πλημμυρίζουν πολλά έντονα και αρνητικά συναισθήματα, λόγω του καταιγισμού δυσάρεστων γεγονότων από τον κόσμο γύρω μας. Πανδημίες, πόλεμοι, ακρίβεια, καθημερινό άγχος επιβίωσης κ.ο.κ Έτσι ο καθένας φτιάχνει τον δικό του μικρόκοσμο, εντός του οποίου προσπαθεί να επιβιώσει μέχρι να περάσει η εκάστοτε "μπόρα". Κοιτάζω το ρολόι μου και βλέπω ότι πλησιάζει ολοταχώς η ώρα που πρέπει να θέσω σε λειτουργία την Αλίνα για την καθημερινή ρουτίνα της.

Είναι μια πολύ κρύα μέρα σήμερα, πράγμα πρωτοφανές για Μάρτη μήνα. Πρέπει να τελειώσουν γρήγορα οι δουλειές όσο υπάρχει ακόμα λίγο φως. Δίνω την εντολή στο τάμπλετ και ακούω το χαρακτηριστικό βουητό της Αλίνας να πλησιάζει ολοταχώς. Σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να μετακινήσω κάτι έπιπλα από τον δρόμο της ώστε να εκτελέσει απρόσκοπτα την εργασία της και να μην σκουντουφλά εδώ και εκεί.

Exit mobile version