LifeSteps.gr

Κερί αναμμένο

Κερί

Burning candle on black table. Memory day

Μου αρέσει η όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Αυτό μπορεί να το πετύχει κανείς με πολλούς τρόπους. Με διακοσμητικές πινελιές, με λουλούδια, με διάφορα χρώματα στους τοίχους. Το πιο εύκολο και γρήγορο που εγώ αγαπώ πολύ είναι τα κεριά. Όσοι αγαπάμε τα κεριά, συνήθως μας αρέσει να καθόμαστε σπίτι, να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας αλλά και με τον εαυτό μας, κάνοντας πράγματα που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν.

Γι’ αυτό το λόγο, έχω διάφορα κεριά στο σπίτι που τα ανάβω χωρίς κανένα λόγο και ιδιαίτερη περίσταση. Πολύ συχνά έχω αναμμένο ένα κερί ακόμα κι αν είμαι μόνη μου σπίτι, γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση, μου δημιουργεί μια μικρή θαλπωρή και ζεστασιά. Είναι το αντίστοιχο του τζακιού, αλλά σε μικρογραφία, διαθέσιμο όλο το χρόνο και σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση!

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι ένα σπίτι χωρίς κεριά μοιάζει άδειο και καθόλου ατμοσφαιρικό; Η πρώτη ιδέα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν λέμε να φτιάξουμε ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, είναι να ανάψουμε κεριά και μετά να βάλουμε την αγαπημένη μας μουσική. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να διαλέξεις κεριά είναι να ξέρεις τι μυρωδιές προτιμάς. Τι αγαπάς να μυρίζεις περισσότερο.

Κανέλα: Το αγαπημένο μου μπαχαρικό

Υπάρχουν άπειρες μυρωδιές στο εμπόριο, όπως :
βανίλια (θυμίζει κρέμα)
λεβάντα (καθαριότητα, ιδανικό και για σαπουνάκι στις ντουλάπες)
κανέλα (εγώ το προτιμώ χειμώνα καλοκαίρι)
πορτοκάλι (τα εσπεριδοειδή τα αγαπώ για το φθινόπωρο)
σοκολάτα ( όλες τις εποχές του χρόνου δεν το συζητώ)
σανταλόξυλο (ιδανικό για το φθινόπωρο)
γιασεμί, το άρωμα του πιο μυρωδάτου λουλουδιού
πιπέρι (πικάντικο και ιδανικό για το χειμώνα)
πούδρα (καθαριότητα)
white musk (πουδρένιο και διακριτικό)
φρέσκο σαπούνι (καθαριότητα)
ginger lemon (δροσερό)

Φυσικά, η ουσία είναι αφού αγοράσεις κεριά, μη λυπάσαι να τα κάψεις! Αυτό μου συνέβαινε παλιότερα. Αγόραζα ένα ωραίο κερί, το διακοσμούσα και λυπόμουν να το κάψω. Μάζευε σκόνη, το ξεσκόνιζα σαν ένα μπιμπελό και έχανα την ουσία. Πλέον, ανάβω καθημερινά κεριά!

Η λύση που βρήκα είναι να αγοράζω συχνά οικονομικά κεριά που δεν θα σκέφτομαι τουλάχιστον το κόστος τους. Γιατί δεν σου κρύβω, ωραία τα κεριά, αλλά το βρίσκω υπερβολή να δώσω ένα μεγάλο ποσό για αυτά, εκτός αν όντως τα χρησιμοποιώ για διακοσμητικά! Γιατί pinkvibes σημαίνει να δημιουργείς ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

Exit mobile version