LifeSteps.gr

Αντώνιος Φίλης: Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης

Αντώνιος Φίλης

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν πολύπλευρο καλλιτέχνη, τον φίλο μου, τον Αντώνιο Φίλη, ένα μεγάλο μουσικό ταλέντο με μακρά πορεία στην εγχώρια μουσική σκηνή και πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του.

Ο Αντώνιος Φίλης είναι μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε μαθήματα ντραμς και θεωρία μουσικής και σπούδασε στο Ωδείο "Φίλιππος Νάκας, Ωδείο Μουσικής Πράξης". Ως γνήσιο ανήσυχο πνεύμα με πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες, ο Αντώνης δεν περιορίστηκε στις σπουδές του αλλά τις εμπλούτισε με κάθε δυνατό τρόπο.

Παρακολούθησε μαθήματα jazz αρμονίας στο πιάνο, μαθήματα κλασικής τρομπέτας, ιδιαίτερα μαθήματα γνωστών μουσικών - ντράμερ όπως Dana Hawkins, Lee Pearson, Ulysses Owens Jr κ.α, σεμινάρια από τους Dennis Chambers, Horacio EL Negro Hernandez κ.α.

Με άφθονες δημιουργικές επιρροές από την Αφρικανική και Αφροαμερικανική κουλτούρα, μελετώντας παράλληλα και διάφορα μουσικά ρεύματα από όλη την Υφήλιο, έχει χτίσει το δικό του στυλ μουσικής βασισμένο σε Rock, Funk, Jazz και latin στοιχεία.

Σε επίπεδο συνεργασιών, έχει συνεργαστεί με διάφορους φημισμένους καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Σαλέας, Μήδεια Χουρσουλίδου, Locomondo και πολλούς ακόμα. Έχει πάρει μέρος σε θεατρικά musical, διάφορα φεστιβάλ κ.ο.κ. Η πλούσια μουσική παιδεία που διαθέτει αλλά και η μεγάλη εμπειρία του στον χώρο, τον ώθησε να γράψει δικές του συνθέσεις, με η χωρίς στοίχο, εκ των οποίων οι περισσότερες αναφέρονται σε έναν βαθύτερο κόσμο.

Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία που θα περιγράψω στην συνέχεια σας έχει τύχει, ενδεχομένως αρκετές φορές, στην διάρκεια της ζωής σας. Ακούτε ένα μουσικό κομμάτι με ενδιαφέροντες στίχους και ένα συγκεκριμένο ρυθμό και, μετά από μερικά λεπτά, ίσως και κάποιες ώρες, πιάνετε τον εαυτό σας στα... πράσα, να σιγομουρμουρίζει και τους στίχους και τον ρυθμό του τραγουδιού.

Η τακτική του μουρμουρίσματος είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι, το κομμάτι που ακούσατε, είναι ξεχωριστό, μίλησε κατευθείαν στην ψυχή σας. Ακούγοντας τα κομμάτια του Αντώνη θα δοκιμάσετε την παραπάνω εμπειρία σχεδόν με όλες τις συνθέσεις του. Προσωπικά λατρεύω τους επαναστατικούς του στίχους, με τους οποίους δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί ο κάθε πολίτης που υποφέρει από τις πολιτικές επιλογές των περασμένων κυβερνήσεων. Σας συνιστώ να ακούσετε τις δημιουργίες του για να επεκτείνετε τους μουσικούς σας ορίζοντες.

Exit mobile version