LifeSteps.gr

Ανακοινώθηκε νέος τίτλος του Witcher Saga

Witcher Saga

Η αγαπητή μας εταιρεία ανάπτυξης CD PROJEKT RED ξεκινά την ανάπτυξη της Unreal Engine 5 ως μέρος μιας στρατηγικής συνεργασίας με την Epic Games. Η CD PROJEKT RED αποκάλυψε σήμερα ότι η επόμενη φουρνιά της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Witcher Saga βρίσκεται σε εξέλιξη με την Unreal Engine 5, ξεκινώντας ένα νέο έπος για το franchise και μια νέα τεχνολογική συνεργασία με την Epic Games.

Μια σύντομη φιλοσοφική ανάγνωση στο Mass Effect

Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ενός νέου παιχνιδιού στην εποποιία του The Witcher (Witcher Saga) μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου single-player RPG της CD PROJEKT RED στο franchise, The Witcher 3: Wild Hunt, το οποίο κέρδισε συνολικά 250 βραβεία στα Παιχνίδια της Χρονιάς και αργότερα επεκτάθηκε με τα expansions Hearts of Stone και Blood & Wine. Η εικόνα που συνοδεύει την είδηση του νέου τίτλου, περιλαμβάνει ένα μετάλλιο, συνοδευόμενο από τη φράση A New Saga Begins.

Πέρα από αυτήν την αρχική επιβεβαίωση για ένα νέο έπος στο franchise The Witcher, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες όπως το χρονικό πλαίσιο ανάπτυξης ή η ημερομηνία κυκλοφορίας. Η CD PROJEKT RED ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταβεί στην Unreal Engine 5 ως μέρος της πολυετούς στρατηγικής συνεργασίας της με την Epic Games. Από το The Witcher 2: Assassins of Kings, που κυκλοφόρησε το 2011, η CD PROJEKT RED χρησιμοποίησε την αποκλειστική τεχνολογία REDengine για την κατασκευή των παιχνιδιών της.

Αυτή η νέα σχέση με την Epic καλύπτει όχι μόνο την αδειοδότηση, αλλά και την τεχνική ανάπτυξη του Unreal Engine 5, καθώς και πιθανές μελλοντικές εκδόσεις της Unreal Engine, όπου χρειάζεται. Οι προγραμματιστές της CD PROJEKT RED θα συνεργαστούν με εκείνους από την Epic με πρωταρχικό στόχο να βοηθήσουν στην προσαρμογή της εν λόγω game engine για εμπειρίες ανοιχτού κόσμου, ξεκινώντας με την ανάπτυξη του επόμενου παιχνιδιού στο franchise The Witcher.

Μιλώντας για τη χρήση του Unreal Engine 5 και για μελλοντικά παιχνίδια, ο CTO της CD PROJEKT RED, Paweł Zawodny δήλωσε: "Μία από τις βασικές πτυχές της εσωτερικής μας αναδιάρθρωσης εν ονόματι RED 2.0 Transformation είναι η πολύ μεγαλύτερη εστίαση στην τεχνολογία και η συνεργασία μας με την Epic Games βασίζεται σε αυτήν την αρχή. Από την αρχή, δεν σκεφτήκαμε μια τυπική συμφωνία αδειοδότησης, τόσο εμείς όσο και η Epic.

Αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη, ικανοποιητική εταιρική σχέση τεχνολογίας. Είναι ζωτικής σημασίας για την CD PROJEKT RED να αποφασιστεί η τεχνολογική κατεύθυνση του επόμενου παιχνιδιού μας από την πρώτη στιγμή, καθώς στο παρελθόν ξοδέψαμε πολλούς πόρους και ενέργεια για να εξελιχθούμε και να προσαρμόσουμε την REDengine με κάθε νέα κυκλοφορία παιχνιδιού.

Αυτή η συνεργασία είναι τρομερά συναρπαστική, γιατί θα αυξήσει την προβλεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα θα μας παραχωρήσει πρόσβαση σε εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών αιχμής. Ανυπομονώ για τα υπέροχα παιχνίδια που θα δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5!"

Ο Tim Sweeney, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, παρατήρησε σχετικά με τη συνεργασία: "Η Epic χτίζει την Unreal Engine 5 για να επιτρέψει στις αναπτυξιακές ομάδες να δημιουργήσουν δυναμικούς ανοιχτούς κόσμους σε πρωτοφανή κλίμακα και επίπεδο πιστότητας. Μας τιμά βαθιά η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την CD PROJEKT RED για να ξεπεράσουμε τα όρια της διαδραστικής αφήγησης και του παιχνιδιού μαζί, και αυτή η προσπάθεια θα ωφελήσει την κοινότητα των προγραμματιστών για τα επόμενα χρόνια."

Ταυτόχρονα με αυτές τις ανακοινώσεις για την Witcher Saga, η CD PROJEKT RED επιβεβαίωσε επίσης ότι η REDengine, η τεχνολογία που τροφοδοτεί το Cyberpunk 2077, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του επερχόμενου expansion για το Cyberpunk 2077.

Exit mobile version