LifeSteps.gr

Η Γη της Ελιάς: Μια σειρά για όλα τα γούστα

Γη της Ελιάς

Η Γη της Ελιάς είναι μια δημοφιλέστατη σειρά του Mega, με έντονο το δραματικό στοιχείο και συναρπαστικό σενάριο, όπως θα δούμε στην συνέχεια.

Στην καρδιά της Μάνης και συγκεκριμένα στην Αερόπολη, διαδραματίζεται ένα ερωτικό δράμα, το οποίο σκηνοθετούν ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου. Είναι η εποχή του μαζέματος της ελιάς και οι ενέργειες είναι ασταμάτητες. Η ιστορία ξεκινά με την Μυρτάλη Βρεττάκου να φεύγει από το σπίτι της για να συναντήσει τον Στέφανο Καπερνάρο στο ερωτικό τους κρησφύγετο, το οποίο τυλίγεται στις φλόγες λίγη ώρα αφού βρίσκονται.

Τα δύο παιδιά αγνοούνται, ο Ιπποκράτης Βρεττάκος είναι άρρωστος και ύστερα πεθαίνει. Μετά τον θάνατό του, τίποτα δεν παρέμεινε το ίδιο. Οι ισορροπίες της οικογένειες χάνονται και σκοτεινά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια να ταράξουν την ζωή όλων, με τον γδικιωμό να βρίσκεται ανάμεσα στον έρωτα.

Όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι ο γδικιωμός, πρόκειται για μια παράδοση της Μάνης, η οποία υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και έχει να κάνει με την εκδίκηση της οικογένειας του θύματος, κάνοντας φόνο στην οικογένεια του θύτη. Όσοι δεν έπαιρναν εκδίκηση, θεωρούνταν αντάξιοι των προσδοκιών τους και έπρεπε να υποστούν κάθε περιφρόνηση. Έτσι, έχει μείνει και η φράση: «Το κρατάει Μανιάτικο».

Όλοι οι χαρακτήρες στη Γη της Ελιάς, με το εξαιρετικό ταπεραμέντο και την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός ερωτικού δράματος, βρίσκονται στο επίκεντρο της τηλεοπτικής οθόνης. Οι χαρακτήρες ,λοιπόν, αναλυτικά είναι:

Η Αφροδίτη Λιάντου (Μυρτάλη Βρεττάκου), πρόκειται για την μοναχοκόρη του Ιπποκράτη Βρεττάκου.

Ο Liam Ireland (Στέφανος Καπερνάρος), πρόκειται για τον γιο του Στάθη και της Αρετής Καπερνάρου και είναι ο μεγάλος έρωτας της Μυρτάλης.

Ο Νίκος Γαλανός (Ισίδωρος Καπερνάρος), πρόκειται για τον αδερφό του Ιπποκράτη.

Η Αντιγόνη Κουκουλάκου (Ιουλία Βρεττάκου), πρόκειται για την αδερφή του Ισίδωρου και του Ιπποκράτη Βρεττάκου.

Ο Τάσος Ιορδανίδης (Μάνος Βρεττάκος), πρόκειται για τον γιο του Ισίδωρου και για τον διευθυντή του ελαιοτριβείου.

Η Άντζελα Γκερέκου (Αθηνά Νομικού), πρόκειται για την χήρα του Ιπποκράτη, μια σκληρή και απόλυτη γυναίκα.

Ο Όρκος: Μια σειρά καταδικασμένη να πετύχει

Ο Σπύρος Νικολαΐδης (Δημήτρης Καπράλος) ,πρόκειται για τον αχόρταγο γιο της Αθηνάς.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας (Στάθης Καπερνάρος), είναι ο πατέρας του Στέφανου και της Βασιλικής). Πρόκειται για έναν ανοιχτόμυαλο αλλά Μανιάτη.

Η Δώρα Χρυσικού (Αρετή Καπερνάρου) υποδύεται την κλασική γυναίκα ενός χωριού και ειδικότερα της Μάνης.

Η Ιφιγένεια Τζόλα (Βασιλική Καπερνάρου), πρόκειται για την αδερφή του Στέφανου, μια αρκετά μετρημένη κοπέλα, η οποία ακόμη δείχνει να μην έχει ξεφύγει από τον δεσμό με την μητέρα της.

Η Στέλλα Φυρογένη (Χάιδω Στεφανέα), πρόκειται για μια σκληρή γυναίκα από εύπορη οικογένεια της Μάνης.

Ο Διονύσης Παπανδρέου (Φίλιππος Στεφανέας), είναι ο γιος της Χάιδως και λόγω των συνθηκών έχει αναγκαστεί να μεγαλώσει απότομα).

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης (Λυκούργος Μπράτης), πρόκειται για τον κολλητό φίλο του αδικοχαμένου Πέτρου Στεφανέα. Σκληρός άνδρας, με φιλότιμο και μπέσα και πρώην δικηγόρος.

Ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης (Αλέξης Λεμπέσης), υποδύεται τον γιο της Μαργαρίτας, ο οποίος δουλεύει ως ψυχολόγος.

Η Αντιγόνη Νεόφυτου (Μαρίνα Σιδέρη), πρόκειται για την κολλητή φίλη της Μυρτάλης, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός ανθοπωλείου.

Cobra Kai: Το Karate Kid "αναστήθηκε"

Οι υπόλοιποι της σειράς είναι ο Μάξιμος Μούμουρης (Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος), ο Πανίκος Πηλάλης (Αποστόλης Καλογερόπουλος), η Στέφανη Χαραλάμπους (Άννα Καλογεράκου), η Ιφιγένεια Πιερίδου (Ευτυχία Κάσση), ο Γιάννης Κρητικός (Πότης Γερακάρης), η Έλενα Χριστοφή (Αναστασία Κουμουνδούρου), ο Μανώλης Κλωνάρης (Ανέστης Δρακουλάκος) καθώς και ο Θοδωρής Μπουρδέκας (Νικόλας Πετρόλιας).

Η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά πρόκειται περί ερωτικού δράματος ενώ δεν λείπει το αρχαϊκό στοιχείο. Η ύπαρξη της βεντέτας, της εκδίκησης όπως βλέπουμε, δεν παραπέμπει στην σύγχρονη εποχή αλλά σε μια εποχή βγαλμένη από τα παλιά χρόνια. Ίσως, να είναι και αυτό που κάνει τους τηλεθεατές να παρακολουθούν διαρκώς την σειρά με την τηλεθέαση να βρίσκεται στα ύψη, καθιστώντας την μια απ’ τις καλύτερες της ελληνικής τηλεόρασης.

Η Γη της Ελιάς είναι μια σειρά που δεν μπορεί να λείπει από την τηλεόραση, αφού οι ίντριγκες και οι καταιγιστικές εξελίξεις είναι σημείο αναφοράς. Οι θεατές βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας κάθε στοιχείο, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την σειρά και να ενώσει τα κομμάτια του παζλ. Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να μην αναφερθεί είναι το όμορφο σκηνικό, όπου γίνονται τα γυρίσματα της σειράς, η Αερόπολη της Μάνης.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο γαληνεύει τους πάντες. Το σίγουρο είναι ότι, αν κάποιος δεν παρακολουθήσει την σειρά για το καλογραμμένο και δελεαστικό σενάριο, θα το κάνει για την μαγεία που προσφέρει το βγαλμένο από παραμύθι τοπίο, κάνοντας την σειρά να χαρακτηριστεί «μια σειρά για όλα τα γούστα».

«Άγριες μέλισσες»: Μια σειρά διαμάντι

Σημείωση αρχισυντάκτη: Στον ρόλο του δικηγόρου του Ανέστη Δρακουλάκου εμφανίζεται ο προσωπικός μου φίλος, Μάνος Γρυπάρης, ιδιοκτήτης του www.gameworld.gr, με τον οποίο συνεργάζομαι επί πολλά έτη.

Exit mobile version