LifeSteps.gr

Δικαστική διαμάχη Άμπερ Χέρντ με τον Τζόνι Ντεπ

Άμπερ Χέρντ

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ χαρακτήρισαν την Άμπερ Χέρντ ψεύτρα,ότι έχει «εμμονή» με την εμφάνιση της, όλα αυτά κατά την έναρξη των αγορεύσεων της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ των δύο πρώην συζύγων. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από άρθρο της Άμπερ Χέρντ στο οποίο ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης κατά την διάρκεια του γάμου της με τον διάσημο ηθοποιό.

Τα Όσκαρ των εκπλήξεων!

Όμως η υπερασπιστική ομάδα της Χερντ υποστήριξε ότι ο Ντεπ την έφερε στο δικαστήριο απλώς για να «την καταστρέψει». Ο 58χρονος Ντεπ αρνήθηκε οποιαδήποτε κακοποίηση και μήνυσε την πρώην σύζυγό του για 50 εκατομμύρια δολάρια (38 εκατομμύρια λίρες). Η κ. Χέρντ με τη σειρά της, τον μήνυσε ζητώντας ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ορδές θαυμαστών των δύο ηθοποιών έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο της Βιρτζίνια για τη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και επτά εβδομάδες. Μέσα στη δικαστική μάχη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χέρντ επίμαχο σημείο στη δίκη είναι ένα άρθρο της κυρίας Χερντ το 2018 στην Washington Post, που περιγράφει τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Ο κ. Ντεπ λέει ότι το άρθρο, που δεν τον αναφέρει ονομαστικά, είναι συκοφαντικό και ζημιώθηκε από αυτό η καριέρα του. Ξεκινώντας μια μέρα έναρξης αντιπερισπασμών, η Καμίλα Βάσκεζ, δικηγόρος του Ντεπ, είπε στους ενόρκους ότι η κυρία Χερντ ήταν αυτή που κίνησε την διαδικασία προσπαθώντας να έχει τον πάνω ρόλο σε όλη τη σχέση. Η κυρία Χερντ προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα, είπε η κ. Βάσκες, όταν ο Ντεπ της ζήτησε διαζύγιο σε μια προσπάθεια «να αποφύγει την ταπείνωση». «Έχει εμμονή με τη δημόσια εικόνα της», είπε. «Ζει και αναπνέει χρόνια τώρα αυτόν τον ρόλο και ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση της ζωής της».

Αντίθετα, οι δικηγόροι της κυρίας Χερντ ισχυρίστηκαν ότι η ηθοποιός είχε υποστεί συναισθηματική, λεκτική και σωματική παρενόχληση στα χέρια του κ. Ντεπ. Ο κ. Ντεπ θέλει να «την στοιχειώσει, να καταστρέψει την καριέρα της», είπε ο δικηγόρος Μπεν Ρότενμπορν. Η Κρίστι Ντεμπρόφσκι, η μεγαλύτερη αδερφή του Ντεπ, ήταν η πρώτη που κλήθηκε στο βήμα να καταθέσει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Ντεπ, η κ. Ντεμπρόφσκι περιέγραψε μια ασταθή παιδική ηλικία, που διαμορφώθηκε από την κακοποίηση της μητέρας τους. "Η μαμά το έκανε, θα ούρλιαζε, θα φώναζε. Χτυπούσε, τον μπαμπά, είπε η κ. Ντεμπρόφσκι. Ο κύριος Ντεπ δεν αντέδρασε ποτέ, είπε. Η κυρία Ντεμπρόφσκι περιέγραψε τον διάσημο αδερφό της ως έναν ευγενικό και στοργικό αδερφό, γιο και πατέρα στα δύο παιδιά του.

Σύμφωνα με την κ. Ντεμπρόφσκι, η συμπεριφορά του αδελφού της άλλαξε όταν έμπλεξε με την κα Χερντ. «Φαινόταν πιο λυπημένος», είπε. Η κυρία Χερντ έβριζε συχνά τον Ντεπ, είπε η Ντεμπρόφσκι, θυμίζοντας μια περίπτωση που ο Ντιορ ήθελε να προσλάβει τον Ντεπ για μια διαφημιστική καμπάνια.

"Η κυρία Χερντ είπε: "Dior, γιατί ο Τζόνι να θέλει να κάνει δουλειές μαζί σου; Δεν έχεις στυλ... Τον αποκάλεσε γέρο χοντρό", είπε η κ. Ντεμπρόφσκι. Η αδερφή του Ντεπ είπε στους ενόρκους ότι ήταν «συντετριμμένη» από τα νέα ότι ο Ντεπ θα παντρευόταν την κυρία Χερντ και φοβόταν ότι η σχέση του αδερφού της αντικατοπτρίζει τη σχέση των γονιών τους. «Αν είμαι ειλικρινής, συζήτησα να πάω, στον γάμο», είπε. «Ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα εμφανιστώ ούτως ή άλλως, γιατί ήθελα να βεβαιωθώ, ειλικρινά, ότι ο μικρός μου αδερφός ήξερε ότι θα ήμουν εκεί ό,τι κι αν γινόταν».

Μπρους Γουίλις (Bruce Willis)

Η κ. Ντεμπρόφσκιείναι η πρώτη από τους 120 περίπου μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο της Βιρτζίνια τις επόμενες εβδομάδες, βοηθώντας να σκιαγραφηθεί περισσότερο η σχέση του κ. Ντεπ και της κυρίας Χερντ. Την Κυριακή, ενόψει της δίκης, η κυρία Χερντ δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram, γράφοντας ότι «διατηρεί πάντα την αγάπη της για τον Τζόνι». «Μου φέρνει μεγάλο πόνο που πρέπει να ζήσουμε τις λεπτομέρειες της προηγούμενης κοινής μας ζωής μπροστά στον κόσμο», είπε.

Exit mobile version