LifeSteps.gr

Cook Serve Forever: Θα γίνουμε βασίλισσα της κουζίνας;

Cook Serve Forever art

Πολλά Restaurant Simulation παιχνίδια βγαίνουν τα τελευταία χρόνια για PC, κονσόλες, φορητά και κινητά, ακολουθώντας τις τάσεις στην τηλεόραση και το διαδίκτυο, όπου οι εκπομπές με συνταγές μαγειρικής και οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη του καλύτερου σεφ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Κατά τη γνώμη μου, κανένα δε μοιάζει σε στυλ και gameplay με τα βιντεοπαιχνίδια της σειράς Cook, Serve, Delicious!, που θα αποκτήσει το 2023 ένα ακόμη μέλος… το Cook Serve Forever.

Σύντομη ιστορική αναδρομή

Πολύ πριν δημιουργήσω λογαριασμούς στο Steam και το GOG και όταν ακόμη χρησιμοποιούσα έναν σχετικά αδύναμο φορητό υπολογιστή, έψαχνα συχνά στο διαδίκτυο για νόμιμο πάντα δωρεάν υλικό, για να χορτάσω την αστείρευτη όρεξη για PC gaming. Δύο παιχνίδια, στα οποία αφιέρωσα δεκάδες ώρες τη δεκαετία του 2000, ήταν τα Ore no Ryomi και Ore no Ryomi 2.

Οι τίτλοι δε θα σας λένε μάλλον κάτι, αν δεν έχετε πέσει τυχαία πάνω τους, όπως συνέβη με εμένα, ή δεν κλικάρατε στην κατηγορία Freeware, όταν επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα της Vertigo Gaming. Ο David Galindo, ο ιδρυτής της παραπάνω ανεξάρτητης εταιρείας, γράφει στην περιγραφή, ότι ο ίδιος είχε ξετρελαθεί με το demo του Ore no Ryouri, που συμπεριλήφθηκε σε ένα CD του περιοδικού PlayStation Underground.

Το Ore no Ryouri είναι ένα single-player Restaurant Simulation, το οποίο κυκλοφόρησε το 1999 για το PlayStation, αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Ο David Galindo δε γνώριζε Ιαπωνικά, για να απολαύσει όσο θα ήθελε το πλήρες παιχνίδι και πήγαινε στα τυφλά στην επιλογή των φαγητών, όμως εντυπωσιάστηκε από το πρωτότυπο gameplay και αποφάσισε, ν' αναπτύξει τις δικές του fan-made εκδόσεις για PC στα Αγγλικά. Χρησιμοποίησε sprites από το ιαπωνικό παιχνίδι, ενώ πρόσθεσε στο Ore no Ryomi 2 και το Iron Cook, έναν διαγωνισμό μαγειρικής.

Η σειρά Cook, Serve, Delicious!

Ο David Galindo συνέχισε, όχι όμως μόνος του πια, με το Ore no Ryomi 3, εξελίσσοντας τα γραφικά και τους μηχανισμούς στο gameplay. Αποφάσισε στην πορεία να αλλάξει και τον τίτλο του!

Τα Ore no Ryomi και Ore no Ryomi 2 είναι απ’ ό,τι θα έχετε καταλάβει έως τώρα, οι πρόγονοι της σειράς Cook, Serve, Delicious!, η οποία και έκανε το ντεμπούτο της στα Windows το 2012 και αριθμεί έως σήμερα τρία μέλη. Το Cook, Serve, Delicious! 2 διατέθηκε το 2017 για PC και λίγο αργότερα για PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch.

Αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια, τα οποία προσφέρουν και co-op mode, μας δίνουν τη διαχείριση εστιατορίων. Έχουμε την ευθύνη να στήσουμε τα μενού, να αγοράσουμε εξοπλισμό για την κουζίνα, να διακοσμήσουμε τον χώρο και να μαγειρέψουμε, ακολουθώντας κατά γράμμα τις παραγγελίες των πελατών. Σκοπός μας είναι, να ικανοποιήσουμε και να αυξήσουμε την πελατεία μας και να βγάλουμε πολλά χρήματα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη καλύτερο εστιατόριο με πιο γκουρμέ επιλογές, ακριβότερες τιμές και να βγάλουμε βεβαίως πολύ περισσότερα λεφτά.

Το Cook, Serve, Delicious 3?!, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς, που διαφέρει από τους προκατόχους του μιας και δεν δουλεύουμε πια σε σταθερά εστιατόρια, αλλά παίρνουμε τους δρόμους και περιοδεύουμε στις ΗΠΑ με την καντίνα μας, έχοντας και έναν ρομποτικό βοηθό μαζί μας, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 για PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 και το Xbox One. Η μαγειρική δε σταματά όμως εδώ, μιας και έρχεται προσεχώς το Cook Serve Forever!

Cook Serve Forever: Η ανακοίνωση και το πρώτο τρέιλερ

Η Vertigo Gaming αποκάλυψε στις 12 Απριλίου, ότι αναπτύσσει το Cook Serve Forever. Έφυγε από τη μέση το Delicious, η μαρμάγκα έφαγε και τα θαυμαστικά και τα άλλα σημεία στίξης, που μπήκαν με το κιλό στους τίτλους των προηγούμενων παιχνιδιών! Η αναπτυξιακή ομάδα θέλει να κάνει σαφές, ότι το επερχόμενο παιχνίδι της ξεχωρίζει από τη σειρά Cook, Serve, Delicious!.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα έχουμε να περιμένουμε κάτι το τελείως διαφορετικό από άποψη gameplay, καινούριους μηχανισμούς, εκατοντάδες νέα υλικά και φρέσκες συνταγές, διαγωνισμούς μαγειρικής και sidequests και συνολικά πολλές, μα πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού. Θα μπορούμε επιπλέον, να ασχοληθούμε με την campaign, από την αρχή έως το τέλος της, παρέα με έναν φίλο στο co-op mode του Cook Serve Forever. Θα υποστηρίζεται βεβαίως και η χρήση χειριστηρίου!

Η Nori Kaga θα είναι ο χαρακτήρας μας στο Cook Serve Forever και θα μιλάει με τη φωνή της Elspeth Eastman. Η ηθοποιός φωνής είναι γνωστή από τη συμμετοχή της στο League of Legends. Η Nori επιθυμεί, να μοιάσει στο πρότυπό της, την σεφ Rhubarb, τη βασίλισσα της κουζίνας, η οποία έχει ασφαλώς το δικό της δημοφιλέστατο σόου μαγειρικής. Οι τοίχοι στο δωμάτιο της κοπέλας είναι γεμάτοι με αφίσες της.

Η φιλόδοξη νεαρά θα ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, για να πετύχει τον στόχο της, να ταξιδέψει από μία μικρή επαρχιακή κωμόπολη στην υπερμοντέρνα πόλη Helianthus. Άπω Ανατολή μυρίζομαι, βλέποντας τα πλάνα στο τρέιλερ! Η κοπέλα -εμείς δηλαδή!- θα δουλέψει σκληρά, στήνοντας τον πάγκο της στον δρόμο και μαγειρεύοντας για τους πεινασμένους περαστικούς.

Το Cook Serve Forever αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Η μόνη επιβεβαιωμένη πλατφόρμα είναι προς το παρόν το Steam.

Exit mobile version