LifeSteps.gr

Ο Johan Hegg και η σύζυγός του φιλοξενούν Ουκρανούς πρόσφυγες

Johan Hegg

Ο τραγουδιστής των Amon Amarth, μιας εξαιρετικής melodic death/viking metal μπάντας από την Σουηδία, Johan Hegg, και η σύζυγός του έχουν δεχτεί μια οικογένεια από την Ουκρανία που πρόσφατα διέφυγε από τη συνεχιζόμενη επίθεση της γειτονικής τους χώρας στην πατρίδα τους κατά τους τελευταίους 2 σχεδόν μήνες. Ο Χεγκ είπε σε μια συνέντευξή του ότι πολλά νοικοκυριά στη Σουηδία έχουν υποδεχτεί Ουκρανούς πρόσφυγες και επεσήμανε ότι η τρέχουσα κρίση που συντελείτε στην χώρα είναι η χειρότερη μετά φυσικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. "Προφανώς αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι φρικτό και όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό " συνέχισε.

Εγώ και η σύζυγός μου, πήραμε μια οικογένεια προσφύγων από την Ουκρανία. Έχουμε δύο Ουκρανές και τα παιδιά τους που ζουν μαζί μας." Πολλοί άνθρωποι στη Σουηδία το έχουν κάνει. Πρέπει να γίνει. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία είναι πρόσφυγες και σχεδόν 4 εκατομμύρια από αυτούς είναι πρόσφυγες στην Ευρώπη τώρα. Προφανώς λοιπόν χρειάζονται κάπου να μείνουν». Ο Χεγκ αργότερα μίλησε για το πως ο ίδιος και οι Amon Amarth δώρησαν κάποια χρήματα μέσω ποσού που συγκεντρώθηκε από δημοπρασία παλαιών και σπάνιων αντικειμένων τους.

"Προφανώς είναι τρομερό. Είναι η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση ύστερα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες εμπόλεμες ζώνες στον κόσμο με πλήθος προσφύγων. Έτσι αποφασίσαμε ότι θα δωρίσουμε τα έσοδα από μερικές πρόσφατες δημοπρασίες σπάνιων αντικειμένων του συγκροτήματος μας στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, που είναι το πρόγραμμα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

"Αλλά και επειδή η γυναίκα μου και εγώ είμαστε μεγάλοι φιλόζωοι, αποφασίσαμε επίσης να κάνουμε μια δωρεά στο διεθνές ταμείο για την ευημερία των πιστών μας συντρόφων. Ειδικά για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπου πολλά κατοικίδια και ζώα που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε φάρμες υποφέρουν αυτή τη στιγμή και χρειάζονται επίσης την πολύτιμη συνεισφορά μας."

Εγώ από την σειρά μου θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον τραγουδιστή των αγαπημένων μου Amon Amarth και περιμένω και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες ν' ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα, πάνω από όλα να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό και να δώσουμε το καλό παράδειγμα όσο τουλάχιστον μπορεί ο καθένας μας.  

Exit mobile version