LifeSteps.gr

El Shaddai: Ascension of the Metatron - Προσεχώς στο Nintendo Switch

El Shaddai: Ascension of the Metatron

Το El Shaddai: Ascension of the Metatron είναι ένα θεαματικό Third-person Action/ Hack 'n' Slash με 2D Platform διαλείμματα και ένα βιβλικό θέμα, που αναπτύχθηκε από τη βραχύβια εταιρεία Ignition Tokyo με επικεφαλής τον Sawaki Takeyasu. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου του 2011 στην Ιαπωνία για το PlayStation 3 και το Xbox 360 και τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου στην Ευρώπη.

Ο Sawaki Takeyasu, ο Ιάπωνας designer, ο οποίος και αναλαμβάνει συνήθως τον σχεδιασμό χαρακτήρων και τεράτων, έχει στο εντυπωσιακό βιογραφικό του παιχνίδια όπως τα Devil May Cry, Ōkami, Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse, Infinite Space και Gravity Rush 2.

Ο ίδιος ίδρυσε το δικό του στούντιο με το όνομα Crim και ανέπτυξε το The Lost Child. Πρόκειται για τη συνέχεια του παιχνιδιού της Ignition Tokyo, που ανήκει ωστόσο στο RPG είδος και διατέθηκε το 2018 για PlayStation 4, PS Vita και το Nintendo Switch από την NIS America. Η αναπτυξιακή ομάδα του Sawaki Takeyasu, η οποία και απέκτησε τα δικαιώματα του IP El Shaddai από την εκδότρια εταιρεία UTV Ignition Games, ανέλαβε και τη μεταφορά του El Shaddai: Ascension of the Metatron στο Steam. Το βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα της Valve στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 σε μία remastered έκδοση.

Ο ίδιος ο Sawaki Takeyasu ανακοίνωσε, ότι το El Shaddai: Ascension of the Metatron θα μεταφερθεί σύντομα και στο Nintendo Switch και περισσότερα νέα γι’ αυτή την κυκλοφορία θα έχουμε στις 28 Απριλίου, δηλαδή ανήμερα των ενδέκατων γενεθλίων του.

Το θέμα του El Shaddai: Ascension of the Metatron είναι εμπνευσμένο από το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, που αναφέρεται στην πτώση των αγγέλων και την προέλευση των δαιμόνων. Σύμφωνα με την ιστορία του παιχνιδιού, ο Θεός στέλνει τον Enoch, τον χαρακτήρα μας, για να αιχμαλωτίσει τους επτά Grigori. Αυτοί είναι εκπεσόντες άγγελοι, που πήραν στα πολύ σοβαρά την αποστολή τους να προστατεύουν τους ανθρώπους, απαρνήθηκαν τον Παράδεισο και επέλεξαν, να ζήσουν στη Γη. Έχουν αποκτήσει μάλιστα και απογόνους, τους Nephilim!

Για να φτάσουμε στους επτά καταζητούμενους, περιπλανιόμαστε σε ισάριθμα βασίλεια με ξεχωριστό στιλ, εξερευνούμε 3D κόσμους, παίζουμε σε 2D platform δοκιμασίες και αντιμετωπίζουμε παραστρατημένους Nephilim. Χρειαζόμαστε μόνο τέσσερα πλήκτρα κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μας, για να πραγματοποιήσουμε άλματα, να επιτεθούμε, να αμυνθούμε και να κλέψουμε όπλα από τους εχθρούς με καλά συγχρονισμένες κινήσεις. Ο Enoch μπαίνει άοπλος σε κάθε μάχη.

Κλείνοντας, να αναφέρω και πάλι, ότι στις 28 Απριλίου ο Sawaki Takeyasu θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την άφιξη του Third-person Action/ Hack 'n' Slash παιχνιδιού στο μηχάνημα της Nintendo.​

Exit mobile version