LifeSteps.gr

Αναδρομή στην φετινή πορεία του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκού

Το καλοκαίρι κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου κανείς δεν προμήνυε για το τι θα επακολουθήσει. Σίγουρα ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει ιστορικό και είχε κάνει καλή πορεία με τον ΑΠΟΕΛ στο Champions League κατά το παρελθόν αλλά ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν καχύποπτος.

Αυτό οφείλεται τόσο στα αρνητικά αποτελέσματα σε προηγούμενες σεζόν όσο και στην καθυστέρηση των μεταγραφών κατά την περίοδο του Καλοκαιριού. Χαρακτηριστικό είναι πως έγιναν μεταγραφές τελευταίας στιγμής όπως ο Παλάσιος ο οποίος χρειάστηκε να περάσει μια περίοδος προσαρμογής για να δείξει το τι αξίζει στην διάρκεια του ματς.

Τελικά προς ικανοποίηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού τα κατάφερε σκοράροντας μάλιστα στο derby εναντίον του αιώνιου αντιπάλου σε μια καυτή έδρα. Επίσης μια αρκετά αξιόλογη μεταγραφή ήταν του goalkeeper. Ο Μπρινιόλι έδειξε πως μπορεί να προσφέρει αρκετά στην ομάδα και να αποτελέσει άξιος αντικαταστάτης του Διούδη. Το θετικό στην όλη περίπτωση είναι πως ο Διούδης δεν περιθωριοποιήθηκε αλλά χρησιμοποιήθηκε ως εναλλακτική για αύξηση του ανταγωνισμού.

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο έδειξε μια εικόνα η οποία από την μια δεν ήταν εντελώς απογοητευτική από την άλλη ήταν χαμηλότερη των δυνατοτήτων του. Είχε μια πολύ καλή εικόνα στην λεωφόρο σκοράροντας πολλά γκολ αλλά παράλληλα φαινόντουσαν οι αδυναμίες του κυρίως σε εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονταν πάνω από την 10η θέση της βαθμολογίας.

Στον δεύτερο γύρο αυτό άλλαξε με χαρακτηριστικές τις νίκες απέναντι στα Γιάννινα και στον Άρη. Παρόλα αυτά εξακολουθούσε να είχε διάφορα θέματα αλλά έδειξε βελτίωση η οποία ήταν αρκετά εμφανής στα παιχνίδια των playoffs.

O Αλαφούζος μπορεί εδώ και καιρό να έχει απογοητεύσει τον κόσμο της ομάδας λόγω των συνεχών αποτυχιών και της αδιαφορίας του να επενδύσει στον βαθμό που συνάδει στο όνομα της δημιουργώντας υποψίες πως συμπορεύεται με τον αιώνιο αντίπαλο ή πως είναι μπροστινός, παρόλα αυτά η φετινή πορεία μπορεί να πιστωθεί στην σωστή απόφαση που πήρε για επιλογή προπονητή.

Φέτος ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν τα playoffs με μια καλή θέση η οποία πιθανόν θα οδηγήσει στην αποφυγή των προκριματικών στην ευρωπαϊκή διοργάνωση όπου θα συμμετέχουμε καθώς και στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Η βελτίωση του Παναθηναϊκού, είναι εμφανής και στην πορεία του στο κύπελλο όπου προκρίθηκε στον τελικό, παρόλο που βρέθηκε αντιμέτωπος με υποδεέστερους αντιπάλους, οι οποίοι ωστόσο στο παρελθόν τον είχαν αποκλείσει.

Exit mobile version