LifeSteps.gr

Τριφύλλι: Από "ξοφλημένος" σε πρωταγωνιστής ο Παναθηναϊκός

Τριφύλλι

Τον περασμένο Αύγουστο όταν ξεκινούσε η σεζόν στην Super League κανείς δεν φαντάζονταν (ή πιο σωστά κανείς δεν υπολόγιζε) πως ο Παναθηναϊκός θα έφτανε εννέα μήνες μετά να διεκδικεί τρόπαιο και να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Κι όμως , ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ερχόμενος να προπονήσει το Τριφύλλι είχε έναν και μόνο στόχο στο μυαλό του . Να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη έπειτα από 1724 μέρες απουσίας και να του δώσει έναν τίτλο οκτώ χρόνια μετά τον τελευταίο που είχαν σηκώσει οι πράσινοι.

Πολλοί θεώρησαν πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί σε ρηχά νερά και πως ίσως να μην καταφέρει καν να μπει στην διαδικασία των playoffs, ακόμη περισσότεροι είχαν ήδη προεξοφλήσει την αποτυχία του Γιοβάνοβιτς και πως θα έφευγε πριν την διακοπή των Χριστουγέννων . Οι μεταγραφές δεν γέμιζαν το μάτι στον κόσμο του Τριφυλλιού αλλά και σε φιλάθλους άλλων ομάδων.

Οι 10 ήττες στην κανονική διάρκεια της σεζόν και η 5η θέση που τερμάτισε ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε πολλά περιθώρια θετικών σκέψεων για τα playoff . Όμως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς , φρόντισε να γκαζωσει εκεί που οι υπόλοιποι είχαν πατήσει φρένο και ξεκίνησε ένα αήττητο σερί το οποίο δεν μπορούσε να διακόψει καμία ομάδα που εμφανίζονταν μπροστά του.

Ο coach του Τριφυλλιού πήρε από τον κάθε παίκτη της ομάδας ο,τι διέθετε και έκανε αυτό που κανείς δεν πίστευε μέχρι εκείνη την στιγμή . Έβγαλε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας οκτώ χρόνια μετά την τελευταία φορά, δίνοντας έτσι στο Τριφύλλι ξανά το κύρος που απουσίαζε για χρόνια.

Η ξέφρενη κούρσα των playoffs
Ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας τα playoff φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο πως θέλει να πρωταγωνιστήσει ανάμεσα σε ομάδες που ως εκείνη την στιγμή ήταν σε φόρμα .
Η αρχή έγινε με την ΑΕΚ. Σε εκείνο το ματς το Τριφύλλι ήρθε ισόπαλο αλλά μπήκε σε αυτή την κούρσα χωρίς ήττα. Ακολούθησε μια ακόμη ισοπαλία με τον Άρη και έπειτα η νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ .

Ο Παναθηναϊκός για την επιμήκυνση της αγωνιστικής φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες παίρνοντας την ισοπαλία με 0-0 . Σειρά είχε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου όπου οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς της νίκης με σκορ 1-0. Την πρώτη του Μάη το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς , πήρε την εντός έδρας νίκη με 1-0 επι του Άρη Θεσσαλονίκης . Το επόμενο ματς ήταν εκτός έδρας και στο ΟΑΚΑ ενάντια στην ΑΕΚ που αντιστάθηκε στην πίεση του Παναθηναϊκού και μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Κάπου εκεί δεν έλειψε η γκρίνια πως οι πράσινοι δεν θα καταφέρουν τελικά να πάρουν το εισιτήριο της Ευρώπης αλλά παίκτες και προπονητής είχαν μια εντελώς διαφορετική άποψη αφού στο αμέσως επόμενο ματς νίκησαν τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη με 1-2 , κάνοντας το φίλαθλο κοινό να αναθεωρήσει τα όσα έλεγε. Τρείς μέρες μετά ο Παναθηναϊκός έδεινε το πιο κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος και της σεζόν εφόσον ήξερε πως χρειαζόταν νίκη για να κατοχυρώσει την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη .

Το τριφύλλι αντιμετώπιζε εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και μπήκε από το πρώτο λεπτό δυναμικά στο ματς ώστε να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση "ευρωπαϊκό εισιτήριο" . Η μπάλα όμως μέχρι ένα σημείο είχε αντίθετη άποψη και δεν έμπαινε στα δίχτυα . Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε και κάτω και εντέλει ήρθαν τέσσερα γκολ , χαρίζοντας στους οπαδούς του θέαμα και την χαρά της Ευρώπης . Το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν σχετικά αδιάφορο γιατί ο στόχος είχε επιτευχθεί και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες ενόψει του τελικού κυπέλλου.

Αποτέλεσμα είχε ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί με 2-0 και να τερματίσει στην 4η θέση , που ωστόσο δεν είχε κάποια σημασία αφού και ο 2ος με τον 3ο είχα ακριβώς τα ίδια προνόμια. Συνολικός απολογισμός του Παναθηναϊκού στα playoff ήταν 11 ματς χωρίς να ηττηθεί και να βγει στην Ευρώπη.

Υπόθεση κύπελλο
Οι πράσινοι είχαν σχετικά μία εύκολη πορεία μέχρι να φτάσουν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο κατάφερε στα ημιτελικά να διώξει την κατάρα της Λαμίας και να την αφήσει εκτός από τον θεσμό και να περιμένει τον ΠΑΟΚ στον τελικό ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο. Πάλι ελάχιστοι ήταν αυτοί που θεώρησαν πως ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει όμως φάνηκε πως βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, αφού ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2022.

Ο τελικός απολογισμός
Σαφώς και η 4η θέση στο πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει το βάρος της φανέλας και της ιστορίας του Παναθηναϊκού , ωστόσο δεν παύει να θεωρείται επιτυχία κρίνοντας από τις προηγούμενες χρονιές. Και μάλιστα σε συνδυασμό με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, η χρονιά έκλεισε ιδανικά για τους φίλους του Παναθηναϊκού αλλά και για την ίδια την ομάδα.

Exit mobile version