LifeSteps.gr

Gameplay βίντεο για το Starfield

Gameplay βίντεο για το Starfield

Κάτι έλειπε, από το άρθρο για την Xbox and Bethesda Games Showcase 2022, έτσι δεν είναι; Τα πρώτα gameplay βίντεο για το Starfield ήταν άφαντα! Το πολυδιαφημισμένο και ασφαλώς πολυαναμενόμενο sci-fi Action-RPG, απαιτούσε το δικό του άρθρο, για να συμπεριληφθούν και οι πληροφορίες, που ο Todd Howard, ο Game Director στην Bethesda Game Studios, μοιράστηκε μαζί μας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Στην περσινή Xbox and Bethesda Games Showcase ανακοινώθηκε, ότι το Starfield θα ήταν γεγονός στις 11 Νοεμβρίου του 2022 για τα Windows και τις Xbox Series X|S κονσόλες της Microsoft. Μόλις τον περασμένο Μάιο, η Bethesda ανέβαλε την κυκλοφορία του single-player παιχνιδιού για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και η απογοήτευση από ανυπόμονους gamers ήταν έκδηλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η εταιρεία φρόντισε, να μας καθησυχάσει, δείχνοντας, ότι η ανάπτυξη του Starfield βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, χρειάζεται απλώς λίγη περισσότερη δουλειά, για να φτάσει το παιχνίδι σε εμάς καλογυαλισμένο! Αυτά δε μας λένε κάθε φορά οι εταιρείες σε περιπτώσεις αναβολών;

15 λεπτά αφιερώθηκαν στο Starfield στο κλείσιμο της Xbox and Bethesda Games Showcase 2022 με έναν συνδυασμό πλάνων με gameplay και περιγραφών από τον Todd Howard. Ο ίδιος, αφού ευχαρίστησε πρώτα απ' όλα τους gamers για την υπομονή τους, το χαρακτήρισε ως το πιο φιλόδοξο παιχνίδι, που έχει αναπτύξει έως σήμερα η Bethesda. Όπως και στα προηγούμενα επικά RPG της εταιρείας, θα φτιάξουμε τον χαρακτήρα μας όπως τον θέλουμε και θα έχουμε την ελευθερία, να κινηθούμε όπου θέλουμε, εξερευνώντας το διάστημα. Πάνω από 100 ηλιακά συστήματα και 1000 πλανήτες θα μας περιμένουν, να ανακαλύψουμε τα μυστικά τους και να εκμεταλλευτούμε ό,τι θα έχουν να μας προσφέρουν.

Έτος 2330. Το πρώτο βίντεο με gameplay δείχνει τον χαρακτήρα, να προσεδαφίζεται με το σκάφος του στον Kreet, το φεγγάρι του πλανήτη Anselon και να κινείται στην επιφάνειά του. Ένα ρομπότ βγαίνει μαζί του και πληροφορεί, ότι μία εγκαταλελειμμένη ερευνητική βάση βρίσκεται κοντά. Το τοπίο είναι… σεληνιακό.

Στην οθόνη εμφανίζονται οι υπάρχουσες πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα, την ατμόσφαιρα, τη θερμοκρασία και τους διαθέσιμους πόρους στον Kreet. Ο αστροναύτης οπλοφορεί και χειρίζεται επίσης μία συσκευή, απαραίτητη για την άντληση υλικών από το έδαφος, όπως συμβαίνει και στο No Man’s Sky.

Η βάση έχει καταληφθεί από πειρατές. Ο χαρακτήρας εισβάλει στο εργαστήριο και χρησιμοποιεί τα όπλα του και χειροβομβίδες, για να καθαρίσει τους κακούς, που ανταποδίδουν τα πυρά. Εντοπίζει ένα νέο όπλο μέσα σε κλειδωμένη θήκη. Δεν αργεί, να το προσθέσει στο οπλοστάσιό του, παραβιάζοντας την κλειδαριά!

Οι μάχες είναι έντονες και ο ήρωας εκμεταλλεύεται αντικείμενα στον χώρο, για να προστατευτεί. Το jetpack, που φοράει στην πλάτη, του επιτρέπει, να πετάξει πάνω από τα κεφάλια των αντιπάλων και χάσματα. Αξιοσημείωτη είναι η συνεχής εναλλαγή από First-person σε Third-person οπτική και το αντίστροφο.

Αλλάζουμε τοποθεσία στο επόμενο βίντεο, που προβλήθηκε στην Xbox and Bethesda Games Showcase 2022 και προσγειωνόμαστε στον πλανήτη Jemison. Το σκηνικό διαφοροποιείται εδώ, καθώς ο φίλος μας επισκέπτεται μία υπερσύγχρονη πόλη, την New Atlantis, έδρα της λεγόμενης Constellation. Πρόκειται για την τελευταία ομάδα εξερευνητών του διαστήματος.

Παίρνουμε εδώ μυρωδιά από την ιστορία, τη βασική ίσως αποστολή μας και NPCs του Starfield. Γίνεται λόγος για δημιουργήματα (artifacts), που είναι διασκορπισμένα σε διάφορους πλανήτες και θα δώσουν πιθανότατα απάντηση στην κρίσιμη ερώτηση: «Τί υπάρχει εκεί έξω;» Έρχεται και η προειδοποίηση, ότι ομάδες όπως οι πειρατές του Crimson Fleet, που συναντήσαμε στο Kreet, είναι επικίνδυνες. Σε έναν καταιγισμό από πλάνα βλέπουμε φευγαλέα δείγματα από τη χλωρίδα και την πανίδα σε ορισμένους πλανήτες, κάποιους από τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουμε, εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, που ποιος ξέρει ποιοι τις κατασκεύασαν!

Στη συνέχεια, ο Todd Howard μας ξεναγεί στο σύστημα διαμόρφωσης του χαρακτήρα. Θα επιλέγουμε από χρώμα μαλλιών και σωματοδομή μέχρι τον τρόπο βαδίσματός του! Η επιλογή του επαγγελματικού υποβάθρου θα καθορίσει τις τρεις ικανότητες με τις οποίες θα ξεκινήσουμε το playthrough μας, ενώ θα διαλέξουμε προαιρετικά και τρία χαρακτηριστικά (traits) της προσωπικότητάς του, που θα έχουν θετική ή και αρνητική επίδραση στην εξέλιξή του.

Εννοείται, πως καθώς θα μαζεύουμε XP θα αναβαθμίζουμε τις ήδη υπάρχουσες ικανότητες, αξιοποιώντας τα Skill Points και θα ξεκλειδώνουμε νέες στα skill trees Physical, Social, Combat, Science και Tech. Θα τις αναβαθμίζουμε και αυτές με τη σειρά τους, καθώς θα τις χρησιμοποιούμε για την ολοκλήρωση αποστολών και δοκιμασιών.

Οι πόροι, που θα συλλέγουμε κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μας θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την κατασκευή εργαλείων, συσκευών και όπλων, που θα κάνουν ευκολότερη την προσπάθειά μας για επιβίωση και εξέλιξη. Οι προσφερόμενες επιλογές θα είναι και σε αυτή την περίπτωση πολλές.

Θα είναι επίσης δυνατή η δημιουργία βάσεων με ποικίλες εγκαταστάσεις και υπερσύγχρονο εξοπλισμό στους πλανήτες, που θα επισκεπτόμαστε και η ανάθεση καθηκόντων σε άτομα θα βοηθάει, να τις διατηρούμε σε λειτουργία, για να μην διακόπτονται η εξόρυξη μεταλλευμάτων, η παραγωγή υλικών και η έρευνα.

Και όπως τονίζει με έμφαση ο Todd Howard, δε σταματάμε εκεί! Συνεχίζουμε με την κατασκευή σκαφών από το μηδέν και την αλλαγή των ξεχωριστών μερών τους, των μηχανών, φτερών, των οπλικών συστημάτων, τους συνδυασμούς χρωμάτων τους και πολλών άλλων, παίζοντας τόσο με την εμφάνισή τους, όσο και με την αποτελεσματικότητά τους. Θα τα πιλοτάρουμε κιόλας, βγαίνοντας στο διάστημα και αντιμετωπίζοντας εχθρούς. Ναι, αυτοί οι άτιμοι πειρατές είναι πάλι!

Η περιπέτειά μας στο διάστημα, παίζοντας το Starfield στα Windows ή Xbox Series X|S, θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Το παιχνίδι θα περάσει από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του στο PC Game Pass και Xbox Game Pass.

Exit mobile version