LifeSteps.gr

Οι δέκα αρχές μιας υγιούς σχέσης

Σχέσης

1. Κτίζουμε καλή επικοινωνία για να μπορούμε να συζητάμε για τα πάντα με το σύντροφο μας και αποφεύγουμε όσο μπορούμε να κρατάμε μυστικά.


2. Δημιουργούμε μια καλή φιλία ανάμεσα μας για να μπορούμε να περνάμε καλά στην παρέα ο ένας του άλλου όταν βγαίνουμε έξω μαζί.

3. Όταν τσακωνόμαστε δεν χρησιμοποιούμε προσβλητικές λέξεις για να εκφραστούμε. Κρατάμε ένα σεβασμό και μια πειθαρχία στα λόγια μας έτσι ώστε να μπορούμε να επιλύσουμε τα θέματα μας δίχως να υπάρχουν βαριές κουβέντες ανάμεσα μας που αργότερα θα προκαλέσουν περισσότερους καυγάδες.

4. Χτίζουμε εμπιστοσύνη έτσι ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια στη σχέση μας για κανέναν από τους δύο συντρόφους, αυτό επίσης χτίζει δυνατές σχέσεις όταν συμβαίνουν πράγματα που χρειάζεται να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο.

5. Όταν αστειευόμαστε μπορούμε να μιλάμε ή να πειράζουμε ο ένας τον άλλο με ότι ανοησίες νομίζουμε ότι θα μας κάνουν να γελάμε και να κάνουμε ελαφριές κουβέντες. Αλλά όταν μιλάμε σοβαρά ποτέ δεν προσβάλλουμε ο ένας τον άλλο και ακούμε και τις δύο πλευρές με ισότιμο σεβασμό.

6. Σε μια κοινή συγκατοίκηση το ζευγάρι πρέπει να μοιράζεται τις δουλειές και ευθύνες του σπιτιού και της οικογένειας ώστε να υπάρχουν καλές ισορροπίες και για τους δύο συντρόφους.

7. Όταν γνωρίζουμε το σύντροφό μας ή τη σύντροφό μας και μας αρέσει έτσι όπως τους γνωρίσαμε δεν είναι σωστό να προσπαθήσουμε να τους αλλάξουμε στην πορεία της σχέσης. Πρέπει να σεβόμαστε τις προσωπικότητες των συντρόφων μας σε όλα τα χρόνια της σχέσης μας και ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος.

8. Δεν πρέπει να ψάχνουμε τα κινητά των συντρόφων μας άμα δεν ρωτάμε. Όταν ο σύντροφος ή σύντροφος δεν θέλουν να δούμε το κινητό τους δίχως να εξηγούν τον λόγο είναι φανερό ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην σχέση, άρα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δουλέψετε μαζί για να κτιστεί ή αν σας πειράζει η στάση τους τότε θα πρέπει να τελειώσετε την σχέση γιατί μακροχρόνια θα έχετε προβλήματα στη σχέση σας.

9. Όλα τα ζευγάρια χρειάζονται χρόνο χώρια όσο και μαζί αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συμφωνούν και να σέβονται και τα δύο μέλη της σχέσης για να υπάρχουν ισορροπίες και εμπιστοσύνη.

10. Πρέπει και οι δύο να προσέχουν την υγεία τους και να συμφωνούν σε κοινούς στόχους για την οικογένεια τους και τα παιδιά τους με σεβασμό και αυτοεκτίμηση. Όταν παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας σε μια σχέση τότε αρχίζουν τα προβλήματα σε αυτή τη σχέση, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα για όλους.

11. Αυτός ο αριθμός είναι το δώρο της σχέσης, πετυχαίνοντας όλα τα παραπάνω, μπορείτε να ζήσετε μέσα σε μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη σχέση, γεμάτη αγάπη, σταθερότητα, επικοινωνία, γέλια και ευτυχία. Όταν δεν νιώθετε ποτέ μονάχος ή μονάχη μέσα στην σχέση σας τότε όλα θα είναι υπέροχα για εσάς. Μην ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας όσο αγαπάτε τον/την σύντροφό σας.

Σας ευχόμαστε πάντα καλή επιτυχία στην ζωή σας με υγεία και αγάπη. Πάντα για τον συνάνθρωπο.

Exit mobile version