LifeSteps.gr

Superleague 1: Ο απολογισμός της πρώτης αγωνιστικής

Superleague

Αγαπητοί ποδοσφαιρόφιλοι, η φετινή Superleague 1 άρχισε ήδη με τους καλύτερους οιωνούς για τους λάτρεις της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας μας, με τις 14 ομάδες να κυνηγούν από την πρώτη αγωνιστική την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει εξ αρχής, είτε λέγεται τίτλος, είτε Ευρώπη, είτε σωτηρία.

Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην οποία σημειώθηκαν 20 τέρματα σε 7 αγώνες, άρχισε με χαμόγελα για αρκετές ομάδες, ειδικότερα για τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας, γνωστές και ως Big 5 (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη) ενώ οι μικρότερες δεν χάρηκαν όσο θα ευελπιστούσαν, στην έναρξη του μεγάλου εγχώριου ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, ο οποίος άρχισε από την Παρασκευή 19 Αυγούστου στον Βόλο.

ΒΟΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-3: ΣΤΟ 98' ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ

Σε ένα (σχεδόν) άδειο από θεατές Πανθεσσαλικό Στάδιο, το βράδυ της Παρασκευής αναμετρήθηκαν ο Βόλος ΝΠΣ στην τέταρτη του παρουσία στα κορυφαία σαλόνια με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δίνει το παρόν στην Superleague για 16η συνεχή σεζόν. Το πρώτο γκολ της σεζόν σημείωσε ο Μπενίτο για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, στο 27', με τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Φαν Βερτ να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινή κεφαλιά έξι λεπτά αργότερα.

Στις αρχές του Β ημιχρόνου ο Βόλος προηγήθηκε με 2-1 στο 56' χάρη σε ένα πολύ καλό μακρινό σουτ του Πάουλο Φερνάντες, ενώ δέκα λεπτά αργότερα η θεσσαλική ομάδα επέκτεινε το προβάδισμά της με τέρμα του Ντέλετιτς, του τέως Σέρβου παίκτη της ΑΕΚ. Όμως οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω, καθώς μείωσαν σε 3-2 με τον Τιλίκα στο 68', ενώ κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το γκολ του Μπαράλες στο 90+8' που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια, το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού που δεν το παρακολούθησε αρκετός κόσμος, έδωσε αρκετό θέαμα σε όποιον επέλεξε να το δει, ενώ και οι δύο ομάδες εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχε η καθεμία, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον αριθμό των τερμάτων τους. Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η απόλυση του προπονητή του Βόλου, Τανσό, λίγες ώρες μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της πρεμιέρας, ως υπαίτιο για την απώλεια του νικηφόρου αποτελέσματος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΦΗ 3-1: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ

Το πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν σημείωσε ο Ατρόμητος με την νίκη του επί του ΟΦΗ με 3-1. Οι γηπεδούχοι του Κρις Κόουλμαν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές τους επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και με το τρίποντο αυτό ελπίζουν να καθαρίσουν την υπόθεση σωτηρίας από νωρίς. Πάρα το γεγονός, ότι οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 34' με τον καλύτερό τους παίχτη, τον Χουάν Νέιρα στο 34' κατάφεραν προ της λήξης του πρώτου ημιχρόνου να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1, με τα τέρματα του Τζαβίδα στο 39' και του Μουνίθ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το χαμένο πέναλτι του Μουνίθ στο 51' δεν πτόησε τους Περιστερίωτες ώστε να πετύχουν το τρίτο γκολ το οποίο κατάφερε να πετύχει τελικά στο 73' ο Κγιάρτανσον, με τον Ισλανδό να σημειώνει το παρθενικό του τέρμα στην μεγάλη κατηγορία, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τα χρώματα των Περιστεριωτών. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Διαμαντόπουλου βρήκε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ατρομήτου να είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας τους το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι άνθρωποι του ΟΦΗ θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις καλοκαιρινές διακοπές και να αφοσιωθούν στον στόχο τους για μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0: Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

Αναμενόμενη, έστω και με φτωχό σκορ ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, στο γήπεδο της Τούμπας, η οποία ήρθε χάρη στο τέρμα του νεοαποκτηθέντα Μπράντον Τόμας στο 7ο λεπτό της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν πολλές απουσίες, κατάφεραν να αφήσουν στην άκρη τον πρόωρο αποκλεισμό τους από την Ευρώπη, πανηγυρίζοντας μαζί με τους οπαδούς τους την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ είχαν αρκετές ευκαιρίες να αυξήσουν την διαφορά τους από τους φιλοξενούμενους, που κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν απείλησαν πολλές φορές για την ισοφάριση, με αποτέλεσμα να φύγουν απογοητευμένοι από την συμπρωτεύουσα.

ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ 0-3: Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Superleague η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε άνετα με 0-3 της γηπεδούχου Λαμίας στο "Αθανάσιος Διάκος", με τους φίλους της Ένωσης που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας να μαγεύονται από την εικόνα των παικτών του Ματίας Αλμέιδα, που ήταν χαρούμενος με την απόδοση της ομάδας του, τόσο αυτός, όσο και οι Ενωσίτες φίλαθλοι που παρακολούθησαν το ματς. Οι γηπεδούχοι, που πέρσι έσωσαν την παρτίδα στους διπλούς αγώνες μπαράζ με την Βέροια, έφτασαν πολύ κοντά στο να προηγηθούν όταν ο Σλίβκα ανετράπη από τον Σιμάνσκι στο 31' με τον διαιτητή Κουτσιάυτη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών ύστερα από υπόδειξη του VAR.

Όμως ο Ντε Βινσέντι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα απ' τα 11 βήματα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα της Ένωσης, αλλά στην επόμενη φάση η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ με τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έβαλε "φωτιά" με το πρώτο του τέρμα στις κερκίδες των φιλοξενούμενων οπαδών.

Στα μέσα του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δεύτερη φορά δίχτυα στην Λαμία, όταν ο συνήθης ύποπτος Σέρχιο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του πρώην Ενωσίτη Άνταμ Τζανετόπουλου και με πλασέ έκανε το 0-2, άλλα το ομορφότερο τέρμα του περασμένου Σαββατόβραδου σημείωσε ο Πινέδα με μακρινό σουτ στο 73', ύστερα από πάσα του Βίντα, με τον Μεξικανό να πανηγυρίζει το τέρμα του με κωλοτούμπα, η οποία τρελαίνει τους φίλους της Ένωσης, μαζί με τις εμφανίσεις του ενός από τα νέα αποκτήματα των κιτρινόμαυρων.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ κατέβασε της ταχύτητές της και παρολίγο να δεχτεί γκολ στο 84' καθώς ο Τσούκαλος διπλασίασε τα δοκάρια για τους γηπεδούχους ύστερα από μακρινό σουτ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ματίας Αλμέιδα έμεινε ικανοποιημένος με την εικόνα της ΑΕΚ στην Λαμία, που ήταν η αναμενόμενη για τον Αργεντίνο τεχνικό, ενώ ο τεχνικός των Φθιωτών Τζιανλούκα Φέστα, δήλωσε πως η ομάδα του έδειξε καλή εικόνα μόνο στο πρώτο μέρος της συνάντησης.

Δυστυχώς το μέλλον των Φθιωτών στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι δυσοίωνο, καθώς είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό στην Superleague 2 και χρειάζεται δουλειά για να παραμείνουν στα μεγάλα σαλόνια για άλλη μία σεζόν. Στον αντίποδα οι παίκτες, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που ανυπομονούν να μπουν στο νέο τους γήπεδο, την "Αγία Σοφία", γνωστή και ως ΟΠΑΠ Arena, κάνουν όνειρα για πρωταθλητισμό για φέτος, με τις στοιχηματικές εταιρίες να επιβεβαιώνουν τις επιθυμίες των Ενωσιτών καθώς είναι κάτω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0: Ο ΑΪΤΟΡ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ

Δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν, ο κυπελλούχος Ελλάδος Παναθηναϊκός και ο Ιωνικός που έκανε πορεία πρωταθλητισμού στα περσινά πλέι άουτ (7ος πέρσι), αναμετρήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Λεωφόρου, ενόψει της πρεμιέρας της Superleague, με σκοπό να πετύχουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Σε ένα σχετικά γεμάτο "Απόστολος Νικολαΐδης", οι φίλοι του Παναθηναϊκού εμψύχωσαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τους παίκτες της ομάδας τους, με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσουν όλοι μαζί τη νίκη τους με 1-0 επί του σκληροτράχηλου στην πρεμιέρα Ιωνικού.

Χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να σημειωθεί το πρώτο και μοναδικό τέρμα της συνάντησης, το οποίο πέτυχαν οι πράσινοι, οι οποίοι μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σπάσουν το ρόδι. Συγκεκριμένα ο Σπόραρ ανετράπη από τον Χουτεσιώτη στην μεγάλη περιοχή των Νικαιωτών, ύστερα από την ωραία ντρίπλα που έκανε στον Μύγα, με αποτέλεσμα ο Τάσος Σιδηρόπουλος να καταλογίσει αμέσως την εσχάτη των ποινών.

Ο Αϊτόρ ήταν ο παίκτης των πρασίνων που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε και διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου το τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο το σκορ δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, αλλά το τελικό 1-0 δεν απογοήτευσε ιδιαίτερα τους φίλους των Πρασίνων, οι οποίοι ξεκίνησαν νικηφόρα την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.

ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0: ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΡΘΕ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία από πλευράς Λεβαδειακού, ο Άρης πήρε εύκολα την νίκη με 3-0 επί των νεοφώτιστων στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με τον εκπληκτικό Μαντσίνι να σημειώνει δύο απ' τα τρία τέρματα των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης. Ο Αργεντινός άσος του Άρη, άνοιξε λογαριασμό από πλευράς Θεσσαλονικέων, στο 12', ενώ το δεύτερο του τέρμα και συνάμα της ομάδας του, το σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αφού απέφυγε εντυπωσιακά τους αμυνόμενους του Λεβαδειακού για να πλασάρει με άνεση τον Μάρκοβιτς, σημειώνοντας έτσι το 2-0 που ήταν το τελικό σκορ του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Το κερασάκι στην τούρτα στην νικηφόρα πρεμιέρα του Άρη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Αντρέ Γκρέι στο 68' ύστερα από υπέροχη μακρινή πάσα του Πάλμα, που δίνει ρεσιτάλ κάθε φορά που φορά τα κιτρινόμαυρα. Το τελικό 3-0 ήρθε αναμενόμενα για τους παίκτες του Χερμάν Μπούργος που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα ευρισκόμενοι στην πρώτη θέση ισόβαθμοι με την ΑΕΚ, ενώ οι νεοφώτιστοι του Γιάννη Ταουσιάνη θα πρέπει να παλέψουν μέχρι τέλους για να μην μπλεχτούν σε περιπέτειες. Αξιοσημείωτη στο ματς του Βικελίδης, ήταν η κίνηση των παικτών του Λεβαδειακού να αποδώσουν φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, πρίν την έναρξη του μεταξύ τους παιχνιδιού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0: Ο 38ΑΡΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Τέλος, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός χρειάστηκε το δεύτερο ημίχρονο για να πάρει τη νίκη εις βάρος του ΠΑΣ, ο οποίος κράτησε για 57 λεπτά το μηδέν στην εστία του, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος του ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν απογοήτευσαν στο πρώτο ημίχρονο τους οπαδούς τους, που αρκετοί από αυτούς παρακολούθησαν live το παιχνίδι στο Στάδιο Καραϊσκάκη, επειδή δεν κατάφεραν να βρουν το τέρμα που χρειάζονταν για να διώξουν το άγχος από κάθε ερυθρόλευκο φίλο.

Σημαντικότερη χαμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν το δοκάρι του Χασάν, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αγκιμπού έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Το πρώτο γκολ για τους Πειραιώτες ήρθε στο 57ο λεπτό της συνάντησης, όταν ο προχωρημένος σε ηλικία Βαλμπουενά, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σέντρα του Άβιλα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το δεύτερο και τελευταίο τέρμα για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 74' όταν ύστερα από το passing game των παικτών του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί πάσαρε για τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ με τα χρώματα της ομάδας του.

Η νίκη αυτή του Ολυμπιακού του δίνει την ψυχολογία που χρειάζεται για να πάρει την νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού στο φαληρικό γήπεδο, στην ρεβάνς του 1-1 της Κύπρου. Αξιοσημείωτη στο παιχνίδι του Σταδίου Καραϊσκάκη ήταν η κίνηση του επιθετικού του Ολυμπιακού Αχμέντ Χασάν να φιλήσει τον Παντελάκη του ΠΑΣ, ύστερα από την μεταξύ τους σύγκρουση στο 31', στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο παίκτης των Ηπειρωτών.

Η συνέχεια του μαραθωνίου της Superleague αναμένεται συναρπαστική με αρκετές μάχες και ελπίζουμε με φοβερές ανατροπές και εκπλήξεις από τα αουτσάιντερ του πρωταθλήματος και με τους δεκατέσσερις μονομάχους του πρωταθλήματος να δίνουν μέχρις εσχάτων τις μάχες τους για την επίτευξη των στόχων. Η συνέχεια την Παρασκευή 26/8 στην Νίκαια, όπου ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της Superleague 2 Λεβαδειακό, που θέλει να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα (21:30, COSMOTE TV), ύστερα από 3 χρόνια απουσίας από τα μεγάλα σαλόνια.

Επίσης από το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής ξεχωρίζουν τα ΑΕΚ-Βόλος το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου (21:30 COSMOTE TV), στο ουδέτερο "Γεώργιος Καμάρας" της Ριζούπολης, ΟΦΗ-ΠΑΟ στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή στις 21:00 το βράδυ με μετάδοση από την COSMOTE TV και το ματς της Δευτέρας 29/8 στην Τρίπολη ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και στον πρωταθλητή Ολυμπιακό (19:00 NOVA).

ΣΗΜ1: πηγή κύριας φωτογραφίας: slgr.gr
ΣΗΜ2: Οι αγώνες αναφέρθηκαν με χρονολογική σειρά.

Exit mobile version