LifeSteps.gr

Abyssphere - Эйдолон review (2022 release)

Abyssphere

Να πάμε και στο μελωδικό doom που μου αρέσει πολύ και στους αγαπητούς Abyssphere από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και το cd τους με τον τίτλο Эйдолон. Η μπάντα υπάρχει από το 2003 αλλά αυτό είναι μόλις το τέταρτο cd της. Έχουν και αρκετά ep και singles σε όλες τις κυκλοφορίες τους. Ευτυχώς στο bandcamp τους τα έχει όλα οπότε μπορείτε να τα παάρετε για να βοηθήσετε και τους φίλους μας. Η μουσική τους είναι ένα αργό προς μέτριο ρυθμό μελωδικό doom η και σκοτεινό μέταλ ορισμένες φορές με συνδυασμό καθαρών και 'σκληρών' φωνητικών.

Τραγουδούν στην γλώσσα τους οπότε αν δεν ξέρετε ρώσικα δεν θα καταλάβετε τους στίχους. Καλύτερα πάντως το προτιμώ έτσι μιας και του δίνει μια μοναδική έκφραση για να μην μοιάζει με κάποιο άλλο στα αγγλικά που είναι μπόλικα τελευταία. Η μπάντα είναι γνωστή μόνο στην χώρα τους όπως είναι φυσικό αφού δεν τους προβάλει και κανείς έξω από τα σύνορα της.

Κρίμα σκέφτομαι γιατί είναι καλοί και σε ένα είδος που θέλουμε απεγνωσμένα καλές κυκλοφορίες ανεξαρτήτως γλώσσας. Εξάλλου δεν είναι καινούριοι στην μουσική σκηνή για να τους αγνοούν, κοντεύουν τα 20 χρόνια καριέρας. Οι στίχοι στα τραγούδια τους περιστρέφονται γύρω από θέματα για την ζωή, την απελπισία και την αγωνία. Μου αρέσει αυτή η εναλλαγή καθαρών με περιγραφή φωνητικών με τα πιο 'σκληρά'. Είναι από τα λίγα γκρουπ που το καταφέρνει τόσο καλά να τα συνδυάζει αυτά τα δύο μαζί.

Όσο το cd πηγαίνει προς το τέλος του η μπάντα παίζει ένα πιο σκοτεινό ροκ / μέταλ ωραίο που ξεχωρίζει από το doom όμως αλλά δεν ενοχλεί καθόλου γιατί είναι πολύ μελωδικό. Σαν να πειραματίζονται τα παιδιά προς πια πλευρά θα ακολουθήσουν. Όπου κι αν κατευθυνθούν το καταφέρνουν πάρα πολύ καλά κατά την γνώμη μου. Κλείνοντας την παρουσίαση μου λόγω έλλειψης στοιχείων για την μπάντα θα πάω να ετοιμάσω αφιέρωμα στους Arkona που είναι πολύ πιο γνωστοί αλλά δυστυχώς μόνο στην χώρα τους και στις γειτονικές.

Να πω εδώ στα παιδιά ότι αν θέλουν να στείλουν κάποια στοιχεία για την μπάντα να το κάνουν και θα τα προσθέσω πολύ ευχαρίστως. Ας το γράψουν και στα ρώσικα αν θέλουν θα το μεταφράσω, ξέρω λίγα και θα τα βρω και τα υπόλοιπα. Να γίνει μια σωστή παρουσίαση της μπάντας που έχει πολύ ταλέντο και πρέπει να την μάθουν και άλλοι. Μου αρέσει που θυμίζει κάτι από Amorphis καινούριους σε συνδυασμό με το σκοτεινό ροκ των θρυλικών Moonspell αλλά στα ρώσικα. Πάντως και οι δύο προαναφερόμενες μπάντες είναι από τις αγαπημένες μου.

Θα βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας και ελπίζω να μου στείλουν κάποια επιπλέον πράγματα για την ιστορία της μπάντας για να τα προσθέσω. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στην Αγία Πετρούπολη και εύχομαι στους φίλους μας να συνεχίσουν δυνατά την πορεία τους στην μουσική σκηνή με ακόμα καλύτερα δημιουργήματα στο μέλλον. Θα βάλω και κανά τραγούδι αν βρω για να τα ακούσετε τα παιδιά ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Город
2.7 Дней
3.Эйдолон
4.Декаданс
5.Ностальгия
6.Врата в Дуат
7.Король Харальд (Album version)
8.Проводник
9.Из пепла
10.Тени и сны'

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Alexander Yakovlev - 'Σκληρά' φωνητικά
Alexander Mikhaylov - Κιθάρα
Konstantin Tsygankov - Καθαρά φωνητικά, κιθάρα
Ivan Prokopovich - Μπάσο
Stepan Obukhov - Ντραμς

Το «Эйдолон» ηχογραφήθηκε την περίοδο από το 2021 έως το 2022, στα στούντιο: Ravenloft Records και Red-Wave Studio (Ρωσία, Αγία Πετρούπολη).
Μίξη και mastering από Евгений Евстратов (Zver Records).
Σχέδιο εξωφύλλου από την Mayhem Project Design.

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Endless Desperation Productions.

Είδος: Μελωδικό doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 63 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version