LifeSteps.gr

Post Trauma: Ο αληθινός τρόμος ζει στο μυαλό μας! (2022)

Post Trauma KeyArt

Παρόλο τον σκληρό ανταγωνισμό στο είδος των Survival Horror παιχνιδιών, με τις σειρές ναυαρχίδες Resident Evil και Silent Hill να πρωταγωνιστούν βεβαίως, έρχονται συχνά πυκνά ανεξάρτητες εταιρείες με τις δικές τους προτάσεις, όπως καλή ώρα η Red Soul Games με το Post Trauma, να μας τραβήξουν την προσοχή!

Το Post Trauma παρουσιάστηκε στο σόου, που προηγήθηκε της τελετής απονομής των The Game Awards 2022 με το προηγούμενο σύντομο τρέιλερ, το οποίο περιλαμβάνει και πλάνα με gameplay. Ανακοινώθηκε με αυτό τον τρόπο και η συνεργασία της Red Soul Games με τη Raw Fury. Η σουηδική εκδότρια εταιρεία αναλαμβάνει την προώθηση και κυκλοφορία σε PC και κονσόλες του πρώτου παιχνιδιού του πολύ μικρού ισπανικού στούντιο. Ποιες θα είναι αυτές οι κονσόλες και πότε θα βγει το Post Trauma στην αγορά, θα το μάθουμε στο μέλλον. Η σελίδα του στο Steam είναι πάντως έτοιμη!

Το Post Trauma φιλοξενείται εδώ και καιρό στο itch. Υπάρχει μάλιστα εκεί ένα demo, που δεν είναι κατά πάσα πιθανότητα ενδεικτικό της τωρινής κατάστασης του τίτλου, καθώς η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Red Soul Games προγραμματίζει τη διάθεση ενός νέου demo, που θα ανεβεί και στην πλατφόρμα της Valve. Ας μην ξεχνάμε, ότι το στούντιο δεν πορεύεται πια μόνο του, αλλά έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη ενός δυνατού publisher, που μας έχει χαρίσει αξιόλογα βιντεοπαιχνίδι όπως τα Sable, Norco, Call of the Sea και αρκετά ακόμη!

Παίζοντας με τον Roman, έναν πενηνταεπτάχρονο ελεγκτή εισιτηρίων, θα προσπαθήσουμε, να απεγκλωβιστούμε από τον τρομακτικό κόσμο στον οποίο θα βρεθούμε ξαφνικά παγιδευμένοι και να επιστρέψουμε στο σπίτι και την οικογένειά του. Πιστεύω, ότι ύστερα και από την παρακολούθηση του βίντεο, το μυαλό σας όπως και το δικό μου θα ταξίδεψε στα ανατριχιαστικά περιβάλλοντα του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου και των βαγονιών των τρένων σε παιχνίδια της σειράς Silent Hill!

Εννοείται, ότι κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μας θα συναντήσουμε φρικιαστικά πλάσματα. Θα επιχειρούμε, να τα σκοτώσουμε με τα αντικείμενα, που θα έρχονται στην κατοχή μας, όπως για παράδειγμα το σφυρί το οποίο κρατάει στο χέρι ο Roman ή θα δοκιμάζουμε, να τους ξεφύγουμε με αναίμακτο τρόπο; Επισημαίνεται στην περιγραφή του Post Trauma στο itch, ότι ορισμένα από αυτά μπορεί, να μην είναι εχθρικά!

Η Red Soul Games επιλέγει τις σταθερές κάμερες, ένα πολύ οικείο χαρακτηριστικό στα κλασικά Survival Horror βιντεοπαιχνίδια. Προσδίδουν κινηματογραφική αίσθηση στο οπτικό αποτέλεσμα και συμβάλλουν στη δημιουργία σασπένς.

Το στούντιο υπόσχεται μοντέρνο και ομαλό χειρισμό του χαρακτήρα, αλλά θα προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή και παρόμοιο σύστημα (τα λεγόμενα tank controls) με εκείνο των πρώτων μελών της σειράς Resident Evil. Πρέπει να περιμένουμε γραφικά υψηλής ποιότητας, όπως επίσης υποβλητική μουσική και ατμοσφαιρικά ηχητικά εφέ.

Οι γρίφοι, ένα ακόμη γνώριμο στοιχείο, δε θα λείπουν! Οι δημιουργοί του Post Trauma συστήνουν μάλιστα, να έχουμε πρόχειρο ένα σημειωματάριο, για να καταγράφουμε τις πληροφορίες, που θα εντοπίζουμε κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης.

Μένει, να δούμε, αν το παιχνίδι ντεμπούτο της Red Soul Games θα καταφέρει, να ξεχωρίσει. Το τρέιλερ αφήνει κατά τη γνώμη μου πολλές υποσχέσεις και θα σχηματίσουμε σίγουρα καλύτερη άποψη για το Post Trauma με την ασχολία μας με το επερχόμενο demo. Αναμένουμε βεβαίως και τις απαραίτητες πληροφορίες για τις πλατφόρμες και την ημερομηνία κυκλοφορίας του.​

Exit mobile version