LifeSteps.gr

Roberta και Ken Williams: Η αναπάντεχη επιστροφή ύστερα από 23 χρόνια!

Roberta και Ken Williams

Ήταν γνωστό από τον Ιούνιο του 2021, ότι οι Roberta και Ken Williams σκόπευαν, να επιστρέψουν ύστερα από απουσία δύο και κάτι δεκαετιών στον χώρο του gaming με μία δημιουργία, που θα θύμιζε τις παλιές καλές εποχές της αείμνηστης Sierra On-Line, αλλά θα απευθυνόταν και στον σύγχρονο gamer.

Το εμβληματικό και πάντα δραστήριο ζευγάρι, το οποίο έχει γυρίσει τον κόσμο με το γιότ του, βαριόταν κλεισμένο στο σπίτι τον καιρό της πανδημίας και έτσι αποφάσισε, να ασχοληθεί ξανά με αυτό, που ξέρει, να κάνει πολύ καλά. Οι Roberta και Ken Williams ίδρυσαν μάλιστα το 2021 τη νέα τους εταιρεία, την Cygnus Entertainment!

Η Roberta Williams είναι βεβαίως εκείνη, που εμπνεύστηκε την ιδέα για το παιχνίδι, το οποίο κρυβόταν για μερικούς μήνες πίσω από τον ας τον πούμε προσωρινό τίτλο The Secret! Ο εξηνταoκτάχρονος πλέον Ken Williams αφοσιώθηκε στην εκμάθηση των μυστικών της Unity και έστησε την ομάδα συνεργατών, η οποία αποτελείται από 13 άτομα από όλο τον κόσμο.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 21 Μαρτίου του 2022 κατά τη διάρκεια της Game Developers Conference 2022. Το The Secret έφυγε και ήρθε το Colossal Cave 3D Adventure! Άνοιξε τότε η ειδικά αφιερωμένη ιστοσελίδα και το πρώτο σύντομο τρέιλερ δόθηκε λίγες ημέρες μετά στη δημοσιότητα.

Οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για κυκλοφορία σε PC, Mac, το Nintendo Switch και συσκευές VR. Τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S προστέθηκαν πρόσφατα και μιλάμε για ταυτόχρονη διάθεση σε όλες τις παραπάνω πλατφόρμες. Θα ακολουθήσουν και εκδόσεις για PlayStation 4 και Xbox One.

Αυτές δεν είναι όμως οι μόνες αλλαγές, καθώς το παιχνίδι τιτλοφορείται πλέον Colossal Cave και έχει ως υπότιτλο τη φράση Reimagined by Roberta Williams. Σε τί αναφέρεται όμως το «reimagined»;

Η Roberta Williams επέλεξε, να μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή το Colossal Cave Adventure του 1976. Η ίδια δηλώνει, ότι το επιδραστικό και εθιστικό Text-based Adventure, που έπαιζε ασταμάτητα επί μήνες το 1979, της γέννησε την επιθυμία, να δημιουργήσει το Mystery House. Πρόκειται για το πρώτο Graphic Adventure στην ιστορία του gaming και το πρώτο παιχνίδι, που κυκλοφόρησε από την On-Line Systems, την εταιρεία τους την οποία οι Roberta και Ken Williams μετονόμασαν το 1982 σε Sierra On-Line.

Το Colossal Cave Adventure αναπτύχθηκε από τον Will Crowther. Ο Αμερικανός προγραμματιστής, αναρριχητής και σπηλαιολόγος το εμπνεύστηκε από τις εξερευνήσεις του στο Mammoth Cave, το μεγαλύτερο σύστημα σπηλαίων του κόσμου, που βρίσκεται στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Ο επίσης Αμερικανός Don Woods δούλεψε το 1977 πάνω σε μία πλουσιότερη σε περιεχόμενο και φανταστικούς ήρωες έκδοσή του.

Εικόνα από τη wikipedia.org

Η Cygnus Entertainment δε θα κυκλοφορήσει όμως εν έτει 2023 ένα Text-based Adventure! Τα 3D περιβάλλοντα, οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες και η οπτική πρώτου προσώπου αντικατέστησαν τα εκτεταμένα κείμενα με περιγραφές του πρωτότυπου τίτλου και της συνέχειας του, που είναι σχεδόν απίθανο, να προσελκύσουν τους νεαρής ηλικίας gamers του σήμερα. Η πληκτρολόγηση εντολών έδωσε τη θέση της στον έλεγχο του χαρακτήρα και της κάμερας με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο ή ένα χειριστήριο. Η VR τεχνολογία έρχεται, να προσφέρει νέες συγκινήσεις.

H εμφάνιση και ο τρόπος, που θα παίξουμε, διαφέρουν εξαιρετικά σε σχέση με το βιντεοπαιχνίδι του 1976, όχι όμως και ο στόχος! Θα ζήσουμε την περιπέτεια, αναζητώντας θησαυρούς σε πάνω από 143 τοποθεσίες μέσα σε ένα εκτεταμένο δίκτυο σπηλαίων. Θα λύσουμε και γρίφους!

Στον κόσμο του Colossal Cave θα συναντήσουμε ποικίλους χαρακτήρες, όπως τρολ,  αρκούδα, φίδι, πειρατή και νάνους -εννοείται επτά στον αριθμό! Πήρε μήπως το μάτι σας και έναν δράκο; Ορισμένοι θα είναι επικίνδυνοι, άλλοι πάλι όχι και οι θέσεις τους θα αλλάζουν σε κάθε playthrough, κάνοντας έτσι τα πράγματα ενδιαφέροντα. Το 3D Adventure με τα action στοιχεία διαθέτει μόνο single-player mode και οι Roberta και Ken Williams υπογραμμίζουν, ότι απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών.

Ας κλείσω το άρθρο με το πότε, θα υποδεχθούμε το νέο εγχείρημα του θρυλικού και πρωτοπόρου ζευγαριού... Το Colossal Cave - Reimagined by Roberta Williams θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή για PC, Mac, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S και Meta Quest 2 στις 19 Ιανουαρίου του 2023. Όπως προανέφερα, προβλέπονται και εκδόσεις του για τις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς, το PlayStation 4 και το Xbox One.

Exit mobile version