LifeSteps.gr

Lil Gator Game review (2022 release)

Gator

Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που τρομοκρατούνται μπροστά στην όψη ενός κροκόδειλου γιατί γνωρίζουν, συνειδητά και υποσυνείδητα, το τι μπορεί να κάνει αυτό το (φαινομενικά) ήρεμο πλάσμα αν ενοχληθεί. Το Lil Gator Game έρχεται για να συντρίψει αυτή την φοβία, δίνοντάς μας τον έλεγχο ενός χαριτωμένου και παιχνιδιάρη αλιγάτορα ο οποίος προσπαθεί να βιώσει μαγευτικές περιπέτειες με την παρέα του.

Ο τσαχπίνης αλιγάτοράς μας σκέφτεται μόνο το παιχνίδι και την συναναστροφή με φίλους αλλά και την αγαπημένη του αδερφή. Η φαντασία του καλπάζει φυσικά (αγαπημένο χαρακτηριστικό της νιότης αλλά και των υγιών οργανισμών) και τον ωθεί στο να πιέζει συστηματικά την αδερφή του να παίξει μαζί του, ξαναζωντανεύοντας τις ευτυχισμένες αναμνήσεις του παρελθόντος. Δυστυχώς για τον ήρωά μας, η αδερφή του μεγάλωσε και ανέλαβε ένα σωρό ευθύνες των ενηλίκων, συνεπώς δυσκολεύεται να βρει χρόνο για να ασχοληθεί με τον μικρό της αδερφό.

Ο μικρός αλιγάτορας όμως δεν το βάζει κάτω, γνωρίζοντας στην καρδιά του ότι η αδερφή του θέλει να παίξει μαζί του αλλά την εμποδίζουν τα βάσανα της καθημερινότητας. Για να την αποσπάσει από αυτά, σχεδιάζει μια φανταστική περιπέτεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου του και στρατολογεί τους καλύτερους του φίλους για να την δημιουργήσει. Το Lil Gator Game είναι ένας μεγάλος παιχνιδότοπος γεμάτος νέα θαυμαστά πράγματα σε κάθε γωνία του. Περιλαμβάνει δύο τεράστια νησιά γεμάτα απάτητες κορυφές, απρόσιτα μέρη και ένα σωρό παλαβούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν ποικίλα ξεκαρδιστικά προβλήματα.

Ο αλιγάτοράς μας διαθέτει αρχικά ελάχιστα όπλα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του περιβάλλοντος, αυτά όμως πολλαπλασιάζονται κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με έναν νέο χαρακτήρα. Σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες μας αναθέτουν εύκολες αποστολές για να διεκπεραιώσουμε και μας δίνουν διάφορα χρήσιμα αντικείμενα για να εμπλουτίσουμε το οπλοστάσιό μας, το οποίο χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε απάτητα μέρη αλλά και για να χρωματίσουμε την περιπέτειά μας. Για παράδειγμα, ενώ ξεκινάμε με μια απλή ξύλινη ασπίδα την οποία χρησιμοποιούμε για να γλιστράμε στις πλαγιές, σύντομα διαθέτουμε πατίνια και παλέτες με τις οποίες χρωματίζουμε το έδαφος όπου τσουλάμε.

Οι αποστολές είναι τόσο εύκολες ώστε να μπορούν να τις ολοκληρώσουν ακόμα και μικρά παιδιά, υπό την προϋπόθεση να ξέρουν αγγλικά φυσικά. Οι χαρακτήρες είναι χαριτωμένοι, θεότρελοι και ενσωματώνονται στην παρέα μας αφού ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους. Νέοι και παλιοί φίλοι εγκαθίστανται σε μια τεράστια παιδική χαρά στο δεύτερο νησί του κόσμου μας και μας περιμένουν να τους μιλήσουμε για να διασκεδάσουμε με απλή κουβεντούλα ή να μας βοηθήσουν στην γενικότερη αποστολή μας. Ο πιο χρήσιμος NPC είναι αυτός που μας πουλάει την δυνατότητα να πηδάμε και να σκαρφαλώνουμε ολοένα και ψηλότερα και η ανεύρεσή του είναι μια πραγματική δοκιμασία από μόνη της γιατί συνηθίζει να εμφανίζεται σε απίθανα και απροσπέλαστα μέρη.

Ο χειρισμός του αλιγατορά μας είναι πανεύκολος χρησιμοποιώντας τον μοχλό και τα κουμπιά του χειριστηρίου και το ίδιο εύκολα αλλάζουμε τον εξοπλισμό που διαθέτουμε. Το Lil Gator Game είναι γεμάτο δράση και όπου δράση εννοούμε εξερεύνηση, κουβεντούλα με NPCs και συντριβή χαρτονένιων εχθρών. Σωστά διαβάσατε, οι μοναδικοί εχθροί στο παιχνίδι είναι χάρτινοι, ακίνητοι και εξολοθρεύονται άνετα, προσφέροντας στον μικρό μας αλιγάτορα τα υλικά για να πληρώσει τις αναβαθμίσεις που προσφέρει ο "έμπορος" NPC. Τα animations εναρμονίζονται στην χιουμοριστική διάσταση του παιχνιδού όπως και η ηχητική επένδυση.

Το Lil Gator Game αξίζει πραγματικά την αγορά του, είτε σαν δώρο σε κάποιο μικρής ηλικίας gamer είτε για τον εαυτό μας ώστε να ξυπνήσει μέσα μας την καθημερινή προσμονή του θαύματος και της μαγείας που νιώθαμε όταν ήμασταν παιδιά. Το επίπεδο δυσκολίας είναι τρομερά χαμηλό αλλά ο στόχος του δεν είναι να μας δυσκολέψει σε κάτι αλλά να μας ωθήσει να απολαύσουμε τον κόσμο του. Κάθε του λεπτό νιώθουμε την χαρά της ανακάλυψης νέων πραγμάτων, την έξαψη του πετάγματος στον αέρα, του σκαρφαλώματος σε δέντρα και βουνά, την ευτυχία του να υπάρχουμε σε έναν παραδεισένιο κόσμο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Playtonic Friends και είναι μια δημιουργία της MegaWobble.

Είδος: Adventure / 3d platformer / casual

Η τιμή του στο steam είναι στα 19.50 ευρώ.

Exit mobile version