LifeSteps.gr

Manifestation: Πώς να πετύχεις τους στόχους σου (2023)

στόχους

Διανύοντας την αρχή ενός νέου έτους πολλοί είναι εκείνοι που θέτουν τώρα τους στόχους της χρονιάς. Άλλοι τους καταγράφουν, άλλοι τους εκμυστηρεύονται, άλλοι τους αποθηκεύουν στο μυαλό τους, άλλοι τους προσεύχονται. Το ερώτημα όμως, είναι ένα: Με ποιον τρόπο θα τους επιτύχουμε;

Το να θέτεις στόχους αποτελεί μια εύκολη θα έλεγα διαδικασία. Αφήνεις ελεύθερο τον εαυτό σου να ταξιδέψει στις πιο εσωτερικές του σκέψεις και να τις φέρει στην επιφάνεια. Τις περισσότερες φορές οι σκέψεις αυτές αποτελούν όνειρα ή οράματα τα οποία είναι για εμάς ουτοπικά. Δεν πιστεύουμε πως θα τα φτάσουμε αν και τα θέλουμε. Οπότε μήπως αυτό το έτος να επικεντρωθούμε στη διαδικασία της επιτυχίας και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κατακτούμε τους στόχους μας;

Αρκετά συχνά έχω πέσει πάνω στον ξενόφερτο όρο «Manifestation». Μελετώντας τον και παρατηρώντας πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους να τον έχουν κάνει κομμάτι τους αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Σε αυτόν θα αναφερθούμε στο σημερινό μας άρθρο.

Το manifestation είναι η τεχνική του να κάνεις πραγματικότητα τους στόχους σου. Έτσι απλά και αποφασιστικά. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, ενδοιασμούς ή αλλαγή μονοπατιού σε κάθε πιθανό αδιέξοδο. Ουσιαστικά, πιστεύεις πως μπορείς να καταφέρεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, επικεντρώνεσαι σε αυτό, μεταφέρεις όλη τη θετική σου ενέργεια και αυτό έρχεται τελικά σε εσένα.

Οφείλεις να επικεντρωθείς στον στόχο σου, χωρίς να κοιτάς δεξιά και αριστερά για τυχόν σανίδες σωτηρίας, να τον κοιτάς κατάματα, να πιστεύεις πως σου αξίζει και είναι δυνατόν να γίνει πραγματικότητα.

Στις μέρες μας ο φόβος της αποτυχίας και της απόρριψης μας έχει μετατρέψει σε όντα που δεν θέτουν ξεκάθαρους στόχους, που πάντα πρέπει να έχουν plan b, που θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα είναι σίγουροι. Όταν ξεκινάς με αρνητικό πρόσημο είναι σίγουρο πως δεν θα επιτύχεις. Φόβος και επιτυχία δεν πάνε μαζί.

Ποτέ δεν θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις για την κατάκτηση ενός νέου στόχου. Ποτέ δεν θα ξέρεις το επόμενο βήμα πέρα από το πρώτο. Αλλά το πρώτο είναι το πιο σημαντικό και αυτό που θα σε οδηγήσει στα επόμενα. Απλά ξεκίνα. Με πίστη στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου, στη θέλησή και στην ευφυΐα σου που θα σου δείξουν τον δρόμο.

Θυμήσου τις φορές που άφησες τα αρνητικά σου συναισθήματα να σε παρασύρουν και τελικά απέτυχες. Έχουμε πει ξανά πως είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Αν σκεφτούμε πως στο σημερινό παιχνίδι ποδοσφαίρου θα χάσουμε γιατί η αντίπαλη ομάδα είναι καλύτερη μεταφέρουμε όλη την αρνητική μας ενέργεια από το μυαλό στο σώμα μας και εν τέλει χάνουμε.

Οπότε αν αντιστρέψουμε τον όρο και πλημμυρίσουμε τη σκέψη και τις πεποιθήσεις μας με θετική ενέργεια το σύμπαν θα μας την επιστρέψει με επιτυχημένες προσπάθειες. Σε μία κοινωνία που συνεχώς κινδυνολογεί και προσπαθεί να μειώσει τη δημιουργικότητα των ανθρώπων και να τους μετατρέψει σε απαθείς πολίτες το manifestation ίσως χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Πως θα εφαρμόσεις το Manifestation στη ζωή σου:

  1. Θέσε ξεκάθαρους στόχους. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικοί. Μη φοβάσαι να κάνεις απόλυτους στόχους αν αυτό είναι που θες. Άσε τις επιθυμίες σου να καλπάσουν περήφανες και μοναδικές.
  2. Κατέγραψε τους στόχους σου. Καθώς καταγράφουμε κάτι του δίνουμε υπόσταση. Είναι το στάδιο εκείνο που οι στόχοι μας παίρνουν την πρώτη τους πνοή. Κατέγραψε τους κάπου που θα μπορείς να τους κοιτάς καθημερινά.
  3. Κάνε τους δικούς σου. Πίστεψε πως αξίζεις να τους εκπληρώσεις. Μην τους θεωρείς άπιαστο όνειρο αλλά ως κάτι το οποίο αργά ή γρήγορα θα φτάσει σε εσένα.
  4. Σκέψου τρόπους και τεχνικές. Δεν αρκεί να θέλουμε κάτι πολύ αλλά και να έχουμε τη διαύγεια να σκεφτούμε τρόπους για να φτάσουμε στην εκπλήρωσή τους.
  5. Να είσαι ευγνώμων. Οι νέοι στόχοι δεν πρέπει να ακυρώνουν όσα μέχρι τώρα έχεις πετύχει στη ζωή σου. Να νιώθεις ευγνώμων για αυτά έχεις ώστε να έχεις ανεπτυγμένο ένα θετικό μοντέλο πεποιθήσεων.

Αυτή τη χρονιά ας πιστέψουμε στο κάτι παραπάνω και να κάνουμε τα πρώτα μας νηπιακά βήματα στα νέα μονοπάτια που τρέχουν οι σκέψεις και τα όνειρά μας.

Exit mobile version