LifeSteps.gr

Η NetEase εξαγόρασε το στούντιο SkyBox Labs (2023)

κινεζική εταιρεία NetEase

Η κινεζική εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών NetEase, η οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια και με τη Blizzard Entertainment, κυκλοφορώντας παιχνίδια όπως τα World of Warcraft, StarCraft II και Overwatch στην αγορά της αχανούς χώρας της Ασίας, ακολουθεί τα χνάρια του κολοσσού Tencent, επεκτείνοντας διαρκώς τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της στον χώρο του gaming, αλλά όχι μόνο σε αυτόν.

Η NetEase, πέρα από το να επενδύει σημαντικά χρηματικά ποσά σε εταιρείες όπως η Bungie και να ιδρύει τα δικά της στούντιο, π.χ. το Nagoshi Studio και το GPTRACK50 Studio με επικεφαλής τον γνωστό μας από τη θητεία του στην Capcom Hiroyuki Kobayashi στην Ιαπωνία, το Jackalope Games στο Τέξας των ΗΠΑ και την Team Miaozi δημιουργό του Cygnus Enterprises στην Κίνα, επιδίδεται ολοένα και συχνότερα στην εξαγορά σημαντικών εταιρειών ανάπτυξης από όλο τον κόσμο.

Έχουμε ως πρόσφατα παραδείγματα την ιαπωνική Grasshopper Manufacture του Goichi Suda (Suda51), η οποία μας χάρισε στο παρελθόν το killer7, το Sine Mora και τα μέλη της σειράς No More Heroes και ανήκε στην GungHo Online Entertainment έως το 2021, και τη γαλλική Quantic Dream, κάποτε στενή συνεργάτιδα της Sony και υπεύθυνη για τα εξαιρετικά Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls, Heavy Rain και το Fahrenheit.

Να σας θυμίσω, ότι η εταιρεία του David Cage συμπλήρωσε πέρυσι 25 χρόνια από την ίδρυσή της και αναπτύσσει τώρα το Star Wars Eclipse, συνεργαζόμενη με την Lucasfilm Games. Έχει αναλάβει και χρέη publisher για το Dustborn, το Action-Adventure της Red Thread Games, και το Under the Waves, το Adventure της Parallel Studio.

Στην αυγή του 2023, ανακοινώθηκε ακόμη μία εξαγορά! Η NetEase προσδένει στο άρμα της, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα NetEase Games, τη SkyΒox Labs. Η καναδική εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 από τους Shyang Kong, Derek MacNeil και Steven Silvester και έχει να επιδείξει τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη των Halo Infinite, Minecraft, Fallout 76, των HD εκδόσεων των παιχνιδιών της σειράς Age of Empires και το Rise of Nations: Extended Edition.

Στις πρωτότυπες δημιουργίες της SkyΒox Labs συναντάμε το στα πρότυπα του Limbo και του Inside Puzzle-Platformer Stela για PC, Nintendo Switch και Xbox One και το TASTEE: Lethal Tactics, τον αείμνηστο Turn-based Strategy τίτλο με το PvP mode.

Πληροφορίες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά έγινε γνωστό, ότι ύστερα από την εξαγορά της η SkyBox Labs θα συνεχίσει, να λειτουργεί όπως και πριν, διατηρώντας τις εγκαταστάσεις της στις πόλεις Burnaby και Victoria και δουλεύοντας με υπάρχοντες και νέους συνεργάτες πάνω στη συν-ανάπτυξη ΑΑΑ τίτλων για PC και τις κονσόλες. Η NetEase δε θα αναμιγνύεται στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι Shyang Kong, Derek MacNeil και Steven Silvester, οι τρεις συνιδρυτές, θα παραμείνουν στο τιμόνι, ενώ δε θα υπάρξει μείωση στο προσωπικό. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς θα προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι σε διάφορα πόστα, έτσι ώστε η SkyBox Labs να διευρυνθεί, να επωφεληθεί από νέες δημιουργικές ευκαιρίες και να ενισχύσει την παρουσία της στον Καναδά, όπως υπογραμμίζει ο Shyang Kong!

Από την πλευρά της, η κινεζική εταιρεία σκοπεύει, να δημιουργήσει με τις επενδύσεις, το δίκτυο επιχειρήσεων και υπηρεσιών της εκείνες τις συνθήκες, που θα επιτρέψουν στη SkyBox Labs, να εξελιχθεί και να εξακολουθεί, να εργάζεται σε υψηλό επίπεδο, δίπλα στις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, όπως είναι οι Xbox Game Studios, Electronic Arts και Wizards of the Coast.

Ο Simon Zhu, πρόεδρος διεθνών επενδύσεων και συνεργασιών στη NetEase Games, καλωσορίζει το καναδικό στούντιο και δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη μεγάλη πείρα της ομάδας στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και θαυμαστής της δουλειάς της σε μερικά από τα κορυφαία franchises του κόσμου.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση, οι NetEase και SkyBox Labs δεσμεύονται να στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες στον Καναδά, συμμετέχοντας σε πολιτιστικά δρώμενα και με άλλες δράσεις.

Exit mobile version