LifeSteps.gr

Πώς Να Έχω Κέρδος Συμμετέχοντας Σε Έρευνα Αγοράς

Πώς να Έχω Κέρδος Συμμετέχοντας Σε Έρευνα Αγοράς

Η συμμετοχή σε έρευνες αγοράς είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να κερδίσουμε κάποια χρήματα στο internet. Μεγάλες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων και δημοσκοπήσεων διεξάγουν online έρευνες, και είναι πρόθυμες να πληρώσουν για την άποψή μας. Στο άρθρο θα δούμε πώς η γνώμη μας, ο χρόνος, και οι πληροφορίες που θα δώσουμε, μπορούν να μας ανταμείψουν με τη συμμετοχή μας σε μία έρευνα αγοράς.

Προσοχή, στο ίντερνετ υπάρχουν αμέτρητες απάτες όσον αφορά το εισόδημα από surveys, που συνήθως υπόσχονται και υπέρογκα ποσά. Στον οδηγό έχουμε φροντίσει να συμπεριλάβουμε μόνο αποδεδειγμένα αξιόπιστες εταιρείες.

Τι είναι οι έρευνες αγοράς

Στην εποχή του ίντερνετ που ζούμε η online έρευνα αγοράς έχει τεράστια σημασία στο marketing. Όλες οι εταιρείες θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο προώθησης των προϊόντων τους, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν νέα αγαθά και υπηρεσίες.

Καθώς οι εταιρείες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική την έρευνα αγοράς επί πληρωμή, δημιουργούν κάποια ερωτηματολόγια. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για τις καταναλωτικές μας ανάγκες και συνήθειες.

Έτσι, παράλληλα με το affiliate marketing που κερδίζει έδαφος με γοργούς ρυθμούς, η συμμετοχή μας σε έρευνες αγοράς online αποτελεί μια αξιοσημείωτη ευκαιρία για να βγάλουμε το πρώτο μας εισόδημα μέσα από το ίντερνετ.

Τι κερδίζω

Εφόσον έχουμε υπολογιστή με σύνδεση στο internet, και μας αρέσει να εκφέρουμε την άποψή μας, τότε έχουμε άμεσα τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε online έρευνα αγοράς από το σπίτι μας.

Φυσικά, μην περιμένουμε οι απολαβές μας να είναι ένας πλήρης μισθός, καθώς τα ποσά που θα κερδίζουμε δεν είναι μεγάλα. Όμως, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα μικρό, αλλά για πολλούς σημαντικό εισόδημα.

Όταν μας επιλέξουν για κάποια έρευνα, μετά την συμμετοχή, μας πληρώνουν μέσω PayPal, ή τραπεζικής επιταγής. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες, εκτός από χρήματα, μας δίνουν και τη δυνατότητα των δωροεπιταγών.

Οι περισσότερες υπηρεσίες στην έρευνα αγοράς πληρώνουν λίγες εβδομάδες μετά το πέρας της διαδικασίας. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, θα πρέπει να μας παρέχονται πληροφορίες, ως προς το πότε και πώς θα λάβουμε την αμοιβή μας.

Πώς ξεκινώ την έρευνα αγοράς

Υπάρχουν εκατοντάδες sites που δραστηριοποιούνται με την έρευνα αγοράς. Συνήθως πληρώνουν από ένα έως επτά ευρώ την έρευνα. Όμως, δεν λείπουν και κάποιες περιπτώσεις που προσφέρουν μέχρι και είκοσι ευρώ.

Αρκετές εταιρίες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις καταναλωτικές μας συνήθειες, έτσι ώστε να κάνουν τα προϊόντα τους πιο εμπορικά, έρχονται σε επαφή με αυτά τα sites, έναντι κάποιου αντιτίμου.

Από εκεί και μετά, για να εκτελέσουν τις έρευνες, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την άποψή μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγγραφούμε δωρεάν στην ιστοσελίδα της εταιρείας που ασχολείται με την έρευνα αγοράς.

Άνοιγμα λογαριασμού

Στην εγγραφή μας πρέπει να δώσουμε πλήρη στοιχεία όπως η ηλικία, το φύλο, η μόρφωση, και το επάγγελμά μας. Αυτό γίνεται για στατιστικούς λόγους, αλλά και γιατί οι έρευνες πρέπει να καλύπτουν όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να συμπληρώνουμε τα πραγματικά μας στοιχεία, και το προφίλ μας να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερο. Με αυτόν τον τρόπο, ενδέχεται να μας επιλέγουν συχνότερα, καθώς θα έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για εμάς.

Εφόσον είμαστε οι κατάλληλοι για την έρευνα, θα μας προτείνουν να απαντήσουμε σε ερωτηματολόγια που είναι συναφή με εμάς. Για παράδειγμα, εάν δηλώσουμε ότι δεν πίνουμε αλκοόλ, δεν θα μας προτείνουν να απαντήσουμε σε ερωτηματολόγιο για ποτά.

Επιπλέον, συμπληρώνοντας σωστά και επιμελώς το βασικό μας προφίλ, κάποιες εταιρείες μας προσφέρουν συμμετοχή και σε κληρώσεις, όπου μπορούμε να κερδίζουμε πόντους. Συνήθως, αυτοί οι πόντοι μας βοηθούν να αυξήσουμε λίγο περισσότερο το οικονομικό μας κέρδος.

Στην online έρευνα αγοράς μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι. Αρκεί να διαθέτουμε ένα email. Από τη στιγμή που θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, είμαστε πλέον σε θέση να ξεκινήσουμε τις έρευνες.

Βέβαια, για να ξεκινήσουμε τη συμμετοχή μας, εφόσον το επιθυμούμε, πρέπει πρώτα να λάβουμε τη σχετική ειδοποίηση της εταιρείας για την εκάστοτε έρευνα, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Οι δημοφιλέστερες εταιρείες ερευνών

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι εταιρείες που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα έρευνας, και όχι προσωπικής εμπειρίας.

Ως εκ τούτου, δεν γνωρίζουμε αν υλοποιούν στο έπακρο τις αμοιβές που προσφέρουν, και αν είναι απόλυτα συνεπείς στις πληρωμές τους.

Ωστόσο, πρόκειται για δημοφιλείς και αναγνωρισμένες online υπηρεσίες με ελληνικό περιβάλλον, και ως επί το πλείστον έχουν καλή φήμη.

My Survey

Μία από τις γνωστότερες εταιρείες για έρευνα αγοράς με ανταμοιβή στην Ελλάδα είναι η My Survey. Θεωρείται από τα μεγαλύτερα affiliate marketing network της χώρας μας.

Επιπλέον, ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες online ερευνών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Εφόσον γίνουμε μέλη, μπορούμε να εκφέρουμε την γνώμη μας σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να αμειβόμαστε ανάλογα. Με την συμμετοχή μας στα ερωτηματολόγια, κερδίζουμε και πόντους.

Μπορούμε να τους εξαργυρώσουμε σε κουπόνια για αγορές σε μεγάλα καταστήματα ανάλογα τον τόπο διαμονής μας ή για φιλανθρωπικές δωρεές.

Ενδεικτικά, για την Ελλάδα μπορούμε να εξαργυρώσουμε τους πόντους σε σούπερ μάρκετ όπως τα AB Βασιλόπουλος, αλλά και σε πολυκαταστήματα όπως το Media Markt, Κωτσόβολος, Hondos Center κ.α.

Σύγκριση Σούπερ Μάρκετ Online: Τι Προσφέρουν Και Γιατί Συμφέρουν

Πολύτιμες γνώμες

Πρόκειται για ελληνική εταιρεία που θεωρείται από τις καλύτερες του χώρου. Οι Πολύτιμες Γνώμες είναι στην ουσία μια κορυφαία online κοινότητα. Μπορούμε να συμμετέχουμε σε online έρευνες επί πληρωμή.

Η διενέργεια των ερευνών είναι φυσικά δωρεάν, και αν αφιερώσουμε χρόνο, μας ανταμείβουν για τη γνώμη μας.

Επιπλέον, κερδίζουμε πίστωση για κάθε έρευνα αγοράς που λαμβάνουμε μέρος, και μπορούμε να την ρευστοποιήσουμε με κουπόνια δώρων από κορυφαίες φίρμες.

JTN Panel

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές και τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας αγοράς στην Ευρώπη. Η JTN Panel μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε την γνώμη μας για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, απλά συμμετέχοντας σε online έρευνες.

Με κάθε έρευνα αγοράς που συμπληρώνουμε, λαμβάνουμε τους λεγόμενους JTN πόντους, όπου κάθε ένας πόντος JTN ισοδυναμεί με 0.25 ευρώ.

Αφού συγκεντρώσουμε 100 JTN πόντους, έχουμε την δυνατότητα να τους εξαργυρώσουμε με το χρηματικό ισοδύναμο των 25 ευρώ στον PayPal ή Skrill λογαριασμό μας.

Ο αριθμός των πόντων διαφέρει ανάλογα με την περιπλοκότητα, το μέγεθος, και τον απαιτούμενο χρόνο συμπλήρωσής του. Κάποιες έρευνες μπορεί να προσφέρουν έπαθλα ή κληρώσεις.

Toluna

Θεωρείται ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες αμειβομένων δημοσκοπήσεων και τάσεων της αγοράς.

Από τη στιγμή που γινόμαστε μέλη στην Toluna, μπορούμε να δημιουργήσουμε και online ψηφοφορίες και θέματα γνώμης, και φυσικά να συμμετέχουμε σε online έρευνες με ανταμοιβή.

Για κάθε ολοκληρωμένη έρευνα, μπορούμε γενικά να κερδίσουμε μέχρι 50.000 πόντους, ανάλογα με το μέγεθός της. Μερικές ειδικές έρευνες μπορεί να έχουν ακόμα περισσότερους πόντους.

Όταν έχουμε κερδίσει τουλάχιστον 25.000 πόντους, μπορούμε να τους εξαργυρώσουμε με δωροεπιταγές για μεγάλα καταστήματα και γνωστές εμπορικές μάρκες.

Mobrog - Αμειβόμενες δημοσκοπήσεις

Η εταιρεία μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε δημοσκοπήσεις online μέσω διαδικτύου. Με αυτή τη συμμετοχή θα εισπράττουμε από ένα έως τρία ευρώ για κάθε σύντομη δημοσκόπηση.

Όταν ολοκληρώσουμε την εγγραφή μας στην Mobrog, μας προσκαλούν στις online δημοσκοπήσεις με μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Τα χρήματα που θα κερδίζουμε, θα πιστώνονται στο λογαριασμό που διατηρούμε ως συμμετέχοντες. Η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal μόλις συμπληρώσουμε πέντε ευρώ.

Market Αgent

Η Market Αgent θεωρείται και αυτή ως ένα από τα μεγαλύτερα πάνελ δημοσκοπήσεων επί πληρωμή σε όλο τον κόσμο.

Μπορούμε να κάνουμε δωρεάν εγγραφή με το email μας ή διαμέσου Google και Facebook. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούμε μέσω email για τις διαθέσιμες έρευνες και τι πρόκειται να κερδίσουμε από την κάθε έρευνα αγοράς.

Για κάθε πλήρως συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο, λαμβάνουμε αποζημίωση με μορφή πόντων που πιστώνονται στον λογαριασμό μας. Το ύψος της αποζημίωσης ποικίλλει ανά δημοσκόπηση, και εξαρτάται από το είδος της και το μέγεθος του ερωτηματολογίου.

Talk Online Panel

Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε σε έρευνα αγοράς για διάφορα θέματα, από τις καθημερινές συνήθειες και τις οικονομικές επιλογές τους, έως κοινωνικά ζητήματα και αγοραστικές προτιμήσεις.

Κάθε ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς στο Talk Online Panel, θα μας ανταμείβει με ένα αριθμό πόντων, ο οποίος εξαρτάται συνήθως από την έκταση και την πολυπλοκότητα του ερωτηματολογίου.

Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν στη συνέχεια σε μετρητά, ή με κουπόνια σε συνεργαζόμενα καταστήματα, όπως το σούπερ μάρκετ e-Fresh που είδαμε πρόσφατα στη σύγκριση των σούπερ μάρκετ.

Μπορούμε να αυξήσουμε το εισόδημα μας με την έρευνα αγοράς?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες και θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το αν υπάρχει οικονομικό κέρδος από την έρευνα αγοράς, ή να προτείνετε και άλλες τέτοιες υπηρεσίες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version