LifeSteps.gr

Οι Καλύτερες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Και Πώς Να Τις Δω (2022)

Οι Καλύτερες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Και Πώς Να Τις Δω

Η καλύτερη περίοδος του χρόνου πλησιάζει και η διάθεση αρχίζει και ανεβαίνει. Εκτός από τα στολίδια, το έλατο, τα φωτάκια, και τα μελομακάρονα, μια ακόμη απόλαυση είναι να παρακολουθήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έργα που είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στο άρθρο θα δούμε τις 19 + 1 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες ταινίες, και πώς μπορούμε να δούμε με ελληνικούς υποτίτλους όσες από αυτές μας έχουν διαφύγει.

Πώς επιλέξαμε τις χριστουγεννιάτικες ταινίες

Η ανάδειξη της λίστας με τις καλύτερες ξένες χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι αποτέλεσμα βαθμολόγησης κριτικών αλλά και ψηφοφοριών που διενεργούν ανά τακτά διαστήματα, τα τρία μεγαλύτερα και πλέον έγκυρα site των ταινιών. Πρόκειται για το IMDb, Metacritic, και Rotten Tomatoes.

Οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες του άρθρου μας βρίσκονται μέσα στις λίστες και των τριών sites.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά ακόμη καλά χριστουγεννιάτικα έργα που δεν έχουν ελληνικούς υποτίτλους, ή είναι πολύ παλιά. Ως εκ τούτου, δεν θα αναφερθούμε καθόλου σε αυτές τις ταινίες για ευνόητους λόγους.

Η σειρά με την οποία εμφανίζονται στο άρθρο οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι τυχαία.

The Christmas Chronicles (2018)

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων είναι μια πολύ πρόσφατη και ωραία ταινία του Netflix που πραγματεύεται τα φετινά Χριστούγεννα του 2018.

Στο έργο ξεχωρίζουν τα εντυπωσιακά εφέ με το έλκηθρο και τις δυνατότητες του Άι Βασίλη. Τον υποδύεται ο μεγάλος Kurt Russell, που μαζί με τα χαριτωμένα ξωτικά αλλά και την ερμηνεία της μικρής Kate θα μας βάλουν για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το Kodi και το Gamato TV αναπαράγουν την ταινία σε πολύ καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Joyeux Noël (2005)

Τα Καλά Χριστούγεννα είναι μια δραματική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Έλαβαν χώρα σε μια πρωτοφανή χριστουγεννιάτικη εκεχειρία που αποφάσισαν τα αντίπαλα στρατόπεδα τον Δεκέμβριο του 1914.

Πόσο Έγκυρες Είναι Οι Ταινίες Βασισμένες Σε Αληθινά Γεγονότα

Η ιστορία απεικονίζεται ταυτόχρονα μέσα από τα μάτια των Γάλλων, Σκωτσέζων, και Γερμανών στρατιωτών. Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ και έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία σε διάφορα γνωστά φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το Stremio αναπαράγει την ταινία σε υψηλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Επίσης, το Kodi και το ελληνικό Promovies σε υποφερτή ποιότητα.

Silent Night (2002)

Πρόκειται για άλλη μια ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Διαδραματίστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1944, προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πόλεμου.

Μια Γερμανίδα μητέρα, που την υποδύεται η Λίντα Χάμιλτον, και ο νεότερος γιος της,  είχαν καταφύγει στο εξοχικό τους σπίτι που βρισκόταν στο μέτωπο του πολέμου.

Όταν δύο περίπολοι Αμερικανών και Γερμανών στρατιωτών που αναζητούν καταφύγιο στο χιονισμένο τοπίο διασταυρώνονται έξω από το σπίτι, λίγο πριν ανοίξουν πυρ, η γυναίκα τους έπεισε με επιτυχία να αφήσουν τα όπλα τους, παραμερίζοντας την έχθρα για ένα βράδυ, και να μοιραστούν το δείπνο Χριστουγέννων.

Το Kodi είναι το μοναδικό μέσο που αναπαράγει την ταινία με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον και το ελληνικό Magico.info μέσω torrenting που περιλαμβάνει και το αρχείο των υποτίτλων.

https://magico.info/?p=torrents&pid=10&action=details&tid=48159

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Παρότι δεν είναι μια ακραιφνής χριστουγεννιάτικη ταινία, ωστόσο, το ωραίο μυθιστόρημα αναδεικνύει σε πολλές σκηνές το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η ταινία καταπιάνεται με τις περιπέτειες της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Επιχειρεί να αντιμετωπίσει οδυνηρές ερωτήσεις που προκαλούνται από τις αλληλεπιδράσεις με φίλους και οικογένεια.

Το Kodi, το Stremio, και το Promovies, αναπαράγουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

The Man Who Invented Christmas (2017)

Η χριστουγεννιάτικη ταινία ακολουθεί τον διάσημο Κάρολο Ντίκενς στο ταξίδι που τον οδήγησε στη δημιουργία του "A Christmas Carol". Μια διαχρονική ιστορία που επαναπροσδιορίζει τα Χριστούγεννα.

Το Kodi, το Stremio, και το Promovies, αναπαράγουν την ταινία σε πολύ καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

November Christmas (2010)

Πρόκειται από τις συγκινητικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπου ένα κοριτσάκι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Μια ολόκληρη κοινωνία προσπαθεί μαζί με τους γονείς να της φέρουν το εορταστικό πνεύμα νωρίτερα. Το κάνουν για να νοιώσει η μικρή τα Χριστούγεννα πριν φύγει πρόωρα από τη ζωή.

Το Kodi και το Gamato TV είναι τα μέσα που αναπαράγουν την ταινία με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον και το Magico.info μέσω torrenting που περιλαμβάνει και το αρχείο των υποτίτλων.

Gremlins (1984)

Πρόκειται από τις χριστουγεννιάτικες ταινίες μιας άλλης εποχής που ενδεχομένως κάποιοι δεν την έχουν δει.

Αρκετοί από εμάς θα θυμόμαστε σίγουρα τα κωμικά αλλά και ταυτόχρονα άγρια Gremlins που ενδέχεται να μας είχαν φτιάξει τη διάθεση εκείνη την εορταστική περίοδο των 80's.

Το Kodi, Stremio, Promovies, και το Magico.info μέσω torrenting είναι τα μέσα που αναπαράγουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Arthur Christmas (2011)

Τα Χριστούγεννα του γιου του Άι Βασίλη είναι μια από τις πιο γνωστές βρετανικές - αμερικάνικες χριστουγεννιάτικες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Η παραγωγή είναι της Sony Pictures Animation.

Κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2011 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 23 Νοεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ.

Το Kodi, Stremio, Promovies, Ταινιομανία, και το Magico.info μέσω torrenting, είναι τα μέσα που προσφέρουν την ταινία σε υψηλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

The Christmas Card (2006)

Εν μέσω του πολέμου στο Αφγανιστάν, ένας Αμερικανός στρατιώτης δέχεται μια χριστουγεννιάτικη κάρτα από μια εκκλησιαστική ομάδα που στέλνει κάρτες στους στρατιώτες ως προσπάθεια καλής θέλησης.

Όμως, η θητεία του στρατιώτη στο Αφγανιστάν τελειώνει τρομακτικά όταν ο συνάδελφος του σκοτώνεται σε μια επίθεση.

Το Kodi και το Magico.info μέσω torrenting είναι τα μέσα που προσφέρουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Bad Santa (2003)

Το ότι ο Άι Βασίλης μπορεί να είναι...λέρα, σίγουρα δεν είναι κάτι σύνηθες στις χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ωστόσο, ο άθλιος Bad Santa έσπασε ταμεία το 2003 που κυκλοφόρησε.

Το Kodi, το Ταινιομανία, και το Magico.info μέσω torrenting είναι τα μέσα που προσφέρουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Un conte de Noël (2008)

Πρόκειται για μία γαλλική και βραβευμένη χριστουγεννιάτικη ταινία. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών τις 16 Μαΐου 2008, πριν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους. Πρωταγωνιστεί η μεγάλη ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ.

Το Ταινιομανία είναι το μοναδικό μέσο που προσφέρει την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Die Hard (1988)

Το βραβευμένο Die Hard σίγουρα δεν ανήκει στις αυθεντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ωστόσο, ο Τζον Μακλέιν ήταν πολύ σκληρός για να επιτρέψει να πεθάνει το πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς η αμερικανική περιπέτεια, παραγωγής 1988, διαδραματίζεται εν μέσω χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

Όλα τα μέσα που ήδη τα γνωρίζουμε καλά, αναπαράγουν την ταινία με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

The Polar Express

Πρόκειται ίσως από τις πιο "καθαρόαιμες" χριστουγεννιάτικες ταινίες animation, με εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια σε παραμυθένιο περιβάλλον.

Πρωταγωνιστεί η φωνή του εξαιρετικού Τομ Χανκς.

To Kodi, Stremio, και Promovies είναι τα πιο αξιόπιστα μέσα για να δούμε τη χριστουγεννιάτικη ταινία κινούμενων σχεδίων.

Επιπλέον και το Magico.info μέσω torrenting προσφέρει το έργο μεταγλωττισμένο στα ελληνικά για να απολαύσουμε με την οικογένεια και τους μικρούς μας φίλους το Πολικό Εξπρές.

Lethal Weapon (1987)

Όπως και με το Die Hard, έτσι και το Φονικό Όπλο του 1987 με τον απαράμιλλο Μελ Γκίμπσον, σίγουρα δεν ανήκει στις αυτούσιες χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Ωστόσο, ο απίστευτος σκοτωμός γίνεται εν μέσω χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και εορταστικής ατμόσφαιρας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα έγκυρα sites το κατατάσσουν στις σκληρές, αλλά και ταυτόχρονα διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Το Kodi, Stremio, Ταινιομανία, και το Magico.info μέσω torrenting είναι τα μέσα που προσφέρουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Home Alone (1990)

Το θέμα είναι αν υπάρχουν έστω και ελάχιστοι που έχουν δει το Home Alone μόνο μια φορά, καθώς θεωρείται ως μια από τις πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών.

Όλα σχεδόν τα μέσα αναπαράγουν την ταινία με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Tokyo Godfathers (2003)

Η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου είναι Shinto και Βουδιστές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόκειται για μια συγκινητική γιαπωνέζικη χριστουγεννιάτικη ταινία κινούμενων σχεδίων με βραβεία, που διαδραματίζεται στο Τόκυο.

Τρεις άστεγοι, ένας μεσήλικας αλκοολικός, μια πρώην αριστοκράτισσα, και μια εξαρτημένη κοπέλα, θα έρθουν αντιμέτωποι με το στοιχειωμένο παρελθόν τους, όταν παραμονή Χριστουγέννων βρουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Το Kodi και το Stremio είναι τα μοναδικά μέσα που προσφέρουν τη χριστουγεννιάτικη ταινία κινούμενων σχεδίων σε υψηλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Ο εφιάλτης πριν από τα Χριστούγεννα είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες animation, από αυτές που επιβάλλεται να δούμε ξανά και ξανά με την οικογένειά μας.

Προέρχεται από ένα ποίημα που γράφτηκε από τον διάσημο Tim Burton το 1982, ενώ εργαζόταν ως animator στο Walt Disney Feature Animation.

Το Kodi, Stremio, Ταινιομανία, και το Magico.info μέσω torrenting είναι τα μέσα που προσφέρουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Love Actually

Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν δει το "Αγάπη είναι...", γιατί αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, με εξαιρετικό soundtrack και μουσική από τον κορυφαίο Σκωτσέζο συνθέτη Craig Armstrong.

Το Love Actually είναι από εκείνες τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να τις δούμε παραπάνω από μία φορά. Μας φέρνει με τον πιο απόλυτο τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από ένα εντυπωσιακό cast ηθοποιών άνευ προηγουμένου σε χριστουγεννιάτικο έργο.

Μπορούμε να δούμε το μουσικό τρέιλερ εδώ, και με τις ημέρες που έρχονται, να ακούσουμε ή να θυμηθούμε ξανά το χριστουγεννιάτικο soundtrack του Love Actually εδώ.

Όλα σχεδόν τα μέσα αναπαράγουν την ταινία με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Most Wonderful Time of the Year (2008)

Από τον χιλιοτραγουδισμένο τίτλο και μόνο, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία καθαρά χριστουγεννιάτικη ταινία. Το έργο έκανε πρεμιέρα το 2008 και πρωταγωνιστεί ο απολαυστικός Henry Winkler.

Το Kodi είναι το μοναδικό μέσο που αναπαράγει την ταινία σε καλή ποιότητα. Ωστόσο, οι ελληνικοί υπότιτλοι έχουν ένα μικρό θέμα απόδοσης.

Happy! (2017)

Δεν πρόκειται για ταινία, αλλά για χριστουγεννιάτικη παρωδία οκτώ επεισοδίων με άφθονο αίμα και βία εν μέσω πλήρους εορταστικής ατμόσφαιρας. Εξ ου και το 19 +1 στην εισαγωγή του άρθρου μας. Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και ο 2ος κύκλος.

Το Kodi, Stremio, Ταινιομανία, και Gamato TV είναι τα μέσα που προσφέρουν την ταινία σε καλή ποιότητα, και με συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπως τις κατέγραψαν τα έγκυρα sites του θεάματος, ή θέλετε να προτείνετε και τη δικιά σας λίστα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version