LifeSteps.gr

Δείτε Ζωντανά Την Αλλαγή Της Χρονιάς Σε Όλο Τον Κόσμο

Αλλαγή Της Χρονιάς

Σε πολλές μεγαλουπόλεις της υφηλίου η παραμονή της πρωτοχρονιάς είναι άκρως εντυπωσιακή. Η αλλαγή του χρόνου συνοδεύεται από φαντασμαγορικές μουσικές εκδηλώσεις και χιλιάδες βεγγαλικά που κόβουν την ανάσα. Στο άρθρο θα δούμε πώς βλέπουμε ζωντανά την αλλαγή της χρονιάς σε όλο τον κόσμο, με πρώτο και καλύτερο το απαράμιλλο θέαμα στο λιμάνι του Σίδνεϊ την παραμονή στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Οι ζωντανές web κάμερες HD

Παρότι στο άρθρο θα αναφέρουμε αναλυτικά το πώς να δούμε ζωντανά την αλλαγή της χρονιάς σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, οι καλύτερες ζωντανές web κάμερες που αναφέρουμε λειτουργούν όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πολλές από αυτές περιλαμβάνουν και διάφορες ελληνικές πόλεις, νησιά, και τοποθεσίες της χώρας μας. Επομένως, μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε χρονική στιγμή όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε online στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, καθώς είναι αδύνατον οι περισσότεροι από εμάς να παραβρεθούμε με την φυσική μας παρουσία σε κάποια από τις φαντασμαγορικές αλλαγές της χρονιάς που γίνονται στις πόλεις του κόσμου, μπορούμε να τις απολαύσουμε άνετα από το PC μας.

Το υπερθέαμα του Σίδνεϊ (12:00 - 15:00)

Το μακρινό Σίδνεϊ διεκδικεί μαζί με την Νέα Υόρκη τα πρωτεία, ως η μεγαλούπολη με την την πιο φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου σε όλο τον πλανήτη.

Η πρωτιά έχει και κυριολεκτική έννοια, καθώς η αλλαγή της χρονιάς γιορτάζεται νωρίτερα από όλους λόγω της χρονικής ζώνης. Πιο νωρίς την γιορτάζουν μόνο η Σαμόα και η Νέα Ζηλανδία.

Όλες οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ, με κεντρικό άξονα τη γέφυρα του λιμανιού και το διάσημο κτίριο της Όπερας. Κάθε χρόνο, η εκδήλωση έχει ένα νέο θέμα και το παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο λιμάνι και δεκάδες εκατομμύρια online.

Οι πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί που περιλαμβάνουν και live μουσική με διάφορες συναυλίες, ξεκινούν σχετικά νωρίς στη μακρινή ήπειρο. Λόγω της διαφοράς ώρας, εμείς θα μπορούμε να τα δούμε στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Το αποκορύφωμα είναι το παρατεταμένο θέαμα των βεγγαλικών στην αλλαγή του χρόνου τα μεσάνυχτα. Σε εμάς είναι την παραμονή στις τρεις το μεσημέρι.

Μπορούμε να δούμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. Το φαντασμαγορικό θέαμα με τα χιλιάδες βεγγαλικά το καλύπτουν online τα ακόλουθα sites:

SYDNYE 2018-2019:

https://www.sydneynewyearseve.com/live-stream/

YouTube ABC Australia:

https://www.youtube.com/user/abcaustralia

Sydney Harbour Bridge:

https://balticlivecam.com/cameras/australia/sydney/sydney-harbour/

Τόκιο - Countdown Japan Festival (17:00)

Θεωρείται η θεαματικότερη αλλαγή της χρονιάς στην Ασία, αλλά και η καλύτερη για τους φίλους της μουσικής. Οι Ιάπωνες εορτάζουν την αλλαγή του χρόνου την ίδια ακριβώς ημερομηνία όπως και οι Δυτικοί, σε αντίθεση με τους Κινέζους και Κορεάτες που την γιορτάζουν τον Φεβρουάριο.

Το μεγάλο γεγονός στο Τόκιο είναι στην ουσία ένα τεράστιο μουσικό φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι και το αποκορύφωμα της αντίστροφης μέτρησης τα μεσάνυχτα. Σε εμάς είναι την παραμονή στις πέντε το απόγευμα.

Μπορούμε να δούμε την αλλαγή της χρονιάς στο Τόκιο, online στις ακόλουθες διευθύνσεις:

EarthCam:

https://www.earthcam.com/japan/tokyo/?cam=tokyo1

Worldcams - Shibuya Crossing

https://worldcams.tv/cities/tokyo-shibuya-crossing

The Tokyo Canal Live:

http://tokyosky.to/

Αγία Πετρούπολη - Palace Square (23:00)

Όσοι έχουμε επισκεφτεί την Αγία Πετρούπολη, έχουμε να λέμε πως είμαστε τυχεροί που γνωρίσαμε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, και την βορειότερη μεγαλούπολη του πλανήτη.

Παρότι δεν έχουμε να κάνουμε με το υπερθέαμα των άλλων πόλεων του άρθρου, ωστόσο, οι εορτασμοί έξω από την τεράστια πλατεία του επιβλητικού παλατιού, και το περίφημο Μουσείο Ερμιτάζ, ενδέχεται να μας εντυπωσιάσουν.

Η αλλαγή της χρονιάς στην Αγία Πετρούπολη είναι μια ώρα πριν από τη δικιά μας, ήτοι στις 11 πριν τα μεσάνυχτα. Την καλύπτουν online τα ακόλουθα sites:

VPiter - Palace Square St. Petersburg:

http://vpiter.com/web-camera-move/

YouTube:

Παρίσι - Eiffel Tower NYE (1:00πμ)

Αν έχουμε βιώσει την αλλαγή της χρονιάς στο Παρίσι, ίσως θα θυμόμαστε την ευχάριστη έκπληξη του "Bonne année" με το παριζιάνικο έθιμο του "γαλλικού φιλιού" στο στόμα, την ώρα που συμμετέχουμε στους υπαίθριους εορτασμούς στον πύργο του Άιφελ και στα Ηλύσια Πεδία.

Η αλλαγή της χρονιάς στο Παρίσι είναι μια ώρα μετά από τη δικιά μας, ήτοι στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Μπορούμε να την δούμε online στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://www.earthcam.com/france/paris/?cam=eiffeltower_hd

Λονδίνο - 360ᵒ London's Fireworks (2:00πμ)

Το Λονδίνο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το υπερθέαμα του Σίδνεϊ.

Όταν το Big Ben θα χτυπήσει δώδεκα φορές με τον συνήθη ρυθμό, ανά 4,5 δευτερόλεπτα, θα δούμε μια παρατεταμένη θεαματική έκρηξη βεγγαλικών στον ποταμό Τάμεση και το London Eye, με τα συγκεντρωμένα πλήθη να καλωσορίσουν το νέο έτος.

To BBC φέτος παρέχει το φαντασμαγορικό θέαμα σε 360 μοίρες με πολλές ζωντανές κάμερες. Η αλλαγή της χρονιάς στο Λονδίνο γίνεται δύο ώρες μετά από τη δικιά μας, ήτοι στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Μπορούμε να την δούμε ζωντανά στις ακόλουθες διευθύνσεις:

BBC:

https://www.bbc.co.uk/programmes/b04yqbtc

YouTube:

Νέα Υόρκη - Times Square Ball Drop (1:00 - 7:00πμ)

Η εντυπωσιακή αλλαγή της χρονιάς στην Νέα Υόρκη γίνεται επτά ώρες αργότερα από την δικιά μας. Αυτό ενδεχομένως θα μας δυσκολέψει να την απολαύσουμε ζωντανά. Ωστόσο, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στη μια τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Φυσικά, αν θέλουμε να δούμε την αντίστροφη μέτρηση και την φημισμένη μπάλα της Νέας Υόρκης, διαμέτρου 3,66 μέτρων, που ζυγίζει σχεδόν 6 τόνους, πρέπει να παραμείνουμε ξύπνιοι μέχρι το πρωί. Ωστόσο, ενδέχεται να δούμε το θέαμα μόλις επιστρέψουμε από το πιθανό πρωτοχρονιάτικο ξενύχτι μας.

Φέτος, ο κεντρικός καλλιτέχνης θα είναι η Κριστίνα Αγκιλέρα, και όπως κάθε χρόνο, στην φημισμένη πλατεία θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Μπορούμε να δούμε το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων εδώ. Το φαντασμαγορικό θέαμα της Νέας Υόρκης θα το καλύψουν online πολλές κάμερες στις ακόλουθες διευθύνσεις:

EarthCam:

https://www.earthcam.com/cams/newyork/timessquare/?cam=tsrobo1

TIMES SQUARE - The Official Website

https://www.timessquarenyc.org/times-square-new-years-eve/nye-live-webcast

Ελληνικές ζωντανές κάμερες

Εκτός από τις πόλεις του εξωτερικού, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την αλλαγή της χρονιάς σε 30 δικές μας τοποθεσίες. Φυσικά, δεν αφορούν μόνο την παραμονή πρωτοχρονιάς, καθώς μας δίνουν συνεχή πρόσβαση όλο το έτος.

Έτσι, μπορούμε να δούμε τους εορτασμούς στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, Καβάλα, ακόμη και σε πολλά νησιά μας, όπως την Κρήτη. Αυτή την δυνατότητα μας την δίνουν σε εξελληνισμένο περιβάλλον οι Skyline webcams.

Εσείς θα δείτε ζωντανά την αλλαγή της χρονιάς σε όλο τον κόσμο?

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς στη χώρα μας συνήθως συνοδεύεται από μια μεγάλη νυχτερινή έξοδο μέχρι πρωίας. Όμως, μπορούμε να απολαύσουμε ζωντανά το εορταστικό φαντασμαγορικό θέαμα από αρκετές τοποθεσίες του πλανήτη. Ιδίως αυτών που είναι νωρίς το απόγευμα.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας, ή να προτείνετε και άλλους ζωντανούς εορτασμούς και από άλλα μέρη του κόσμου, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version