LifeSteps.gr

Πώς Ξεκίνησε η Τσικνοπέμπτη Και Προσφορές Για Το Γιορτινό Τραπέζι

Πώς Ξεκίνησε η Τσικνοπέμπτη Και Προσφορές Για Το Γιορτινό Τραπέζι

Όπως είναι γνωστό, η Τσικνοπέμπτη είναι μια παραδοσιακή γιορτή, στην οποία καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες κρέατος και η ατμόσφαιρα γεμίζει με απέραντη τσίκνα. Στο άρθρο θα δούμε πώς ξεκίνησε το έθιμο και γιατί αυτήν την ημέρα του δίνουμε και καταλαβαίνει σε κρέας. Επίσης, πώς μπορούμε να τσικνίσουμε φθηνότερα, με αγορές από τις online προσφορές των καλύτερων διαδικτυακών σούπερ μάρκετ της χώρας.

Πώς ξεκίνησε η Τσικνοπέμπτη

Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς ξεκίνησε και από που προέρχεται η Τσικνοπέμπτη. Πρόκειται για μία γιορτή που η γέννησή της είναι χαμένη στα βάθη των αιώνων.

Πολλοί θεωρούν ότι ξεκίνησε από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ως την απαραίτητη ιεροτελεστία για να έχουν εύφορη γη την άνοιξη, αλλά και για να απομακρυνθεί το κακό από τα σπίτια τους.

Η επιλογή της Πέμπτης οφείλεται στην ορθόδοξη παράδοση, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας. Έτσι, εδώ και αιώνες, η Τσικνοπέμπτη διέπεται από τη λογική να φάμε όσο πιο πολύ κρέας μπορούμε γιατί έρχεται η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Φυσικά, το όνομά της προέρχεται από τις τσίκνες, που βγαίνουν από τα αναμμένα κάρβουνα όταν ψήνουμε όλων των ειδών τα κρεατικά.

Την Τσικνοπέμπτη την γιορτάζουμε πάντα 11 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, το έθιμο δεν είναι ακριβώς το ίδιο σε όλη την Ελλάδα. Κάθε περιοχή της χώρας την γιορτάζει με τον δικό της τρόπο και διαφέρει ανάλογα την τοποθεσία.

Οι online προσφορές

Έτσι λοιπόν, καθώς η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις online προσφορές των γνωστών σούπερ μάρκετ και να εξοικονομήσουμε χρήματα για το πλούσιο παραδοσιακό τραπέζι που απαιτεί αυτή η ημέρα.

Φυσικά, αν πρόκειται να τσικνίσουμε έξω σε κάποιο εστιατόριο, και πάλι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις προσφορές για να καλύψουμε τις ανάγκες μας τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας με προϊόντα που δεν θα τα βρούμε στο σούπερ μάρκετ της περιοχής μας.

Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα βασικότερα οφέλη που απολαμβάνουμε όταν ψωνίζουμε στα διαδικτυακά σούπερ μάρκετ είναι η ευκολία στις παραγγελίες και βέβαια το κέρδος που αποκομίζουμε σε χρόνο.

Στο ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ έχουμε ευελιξία, κάνοντας την παραγγελία μας την ώρα που θέλουμε, όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Σύγκριση Σούπερ Μάρκετ Online: Τι Προσφέρουν Και Γιατί Συμφέρουν

Φυσικά, το μεγαλύτερο όφελος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων που μπορούμε να κάνουμε αγοράζοντας online. Αυτό οφείλεται στο ότι όλα ανεξαιρέτως τα ελληνικά διαδικτυακά σούπερ μάρκετ έχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις αν χρησιμοποιήσουμε το ηλεκτρονικό καρότσι.

ΑΒ Click2Shop

Αναμφίβολα το ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ στη χώρα μας. Το πλεονέκτημά του είναι ότι έχει την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και Delicatessen από οποιοδήποτε άλλο online σούπερ μάρκετ.

Το online σούπερ μάρκετ εξυπηρετεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, υπάρχουν αναρίθμητα φυσικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Παραθέτουμε τις προσφορές του online ΑΒ για την Τσικνοπέμπτη:

Kritikos Easy

Το kritikos-easy.gr είναι ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων supermarket στο οποίο θα βρούμε πάνω από 9000 αγαθά, ανάμεσα στα οποία και φρέσκα τρόφιμα όπως φρέσκο γάλα, φρούτα, λαχανικά, και κρέατα.

Η παράδοση των προϊόντων γίνεται στο χώρο μας με ειδικά εξοπλισμένα box μεταφοράς τροφίμων και άλλων αγαθών, την ημέρα και ώρα που θα επιλέξουμε. Το Kritikos Easy εξυπηρετεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παραθέτουμε τις καλύτερες προσφορές Kritikos Easy για την Τσικνοπέμπτη:

e-Fresh.gr

Το e-Fresh είναι ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό κατάστημα, επιλέγοντας να μην έχει φυσική παρουσία για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Όλες οι λειτουργίες του διαδικτυακού σούπερ μάρκετ πραγματοποιούνται με τις πιο σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα από ένα εύκολο και λειτουργικό site. Το e-fresh.gr εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια της Αττικής.

Παραθέτουμε τις καλύτερες προσφορές του online καταστήματος για την Τσικνοπέμπτη:

Caremarket.gr (Yoda.gr)

Το Caremarket, πρώην Yoda, είναι επίσης ένα γνωστό ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ. Η αλυσίδα Σκλαβενίτης προμηθεύει το κατάστημα με αρκετούς κωδικούς προϊόντων.

Το caremarket.gr εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής. Παραθέτουμε τις καλύτερες προσφορές του online καταστήματος για την Τσικνοπέμπτη:

Cretan Goods

To myCretangoods.com είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης εκλεκτών Κρητικών προϊόντων από επιλεγμένους παραγωγούς.

Το e-shop αποστέλλει ποικιλία παραδοσιακών τροφίμων και delicatessen, κρασιά, ποτά τσικουδιάς, και πολλά ακόμη Κρητικά είδη, σε όλη την Ελλάδα.

Παραθέτουμε τις καλύτερες προσφορές του Cretan Goods για την Τσικνοπέμπτη, και όχι μόνο.

Εσείς πώς θα γιορτάσετε την Τσικνοπέμπτη?

Αν έχετε ψωνίσει από τα παραπάνω διαδικτυακά σούπερ μάρκετ, μπορείτε να γράψετε τις εντυπώσεις σας, και αν η σχέση ποιότητας/τιμής/εξυπηρέτησης είναι τόσο καλή όσο δείχνουν οι προσφορές τους.

Exit mobile version