LifeSteps.gr

Πρώτο Ραντεβού: Τα Λάθη Και Ιδέες Για Να Σπάσει Ο Πάγος (2022)

Το πρώτο ραντεβού συνήθως προκαλεί άγχος, αμηχανία, και σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Καθώς δεν υπάρχει καμία οικειότητα, προσπαθούμε να καλύψουμε τα όποια κενά και να δείξουμε την τέλεια πλευρά μας. Στο άρθρο θα δούμε ποια είναι τα λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε, ποια είναι τα ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης, και ποιες οι κατάλληλες ερωτήσεις, ώστε το πρώτο ραντεβού μας να είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Οι βασικοί κανόνες

Φυσικά, δεν υπάρχει ιδανική συνταγή για να μην είναι το πρώτο ραντεβού αυτό που θα θέλαμε. Όμως, υπάρχουν κανόνες για να αποφύγουμε τα λάθη που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην απογοήτευση από την πρώτη κιόλας μέρα.

Άλλωστε, δεν χωρά αμφιβολία ότι στο πρώτο ραντεβού κρίνονται πολλά, και αν δεν υπάρξει δεύτερο, σημαίνει ότι η επιθυμητή σχέση έχει πάει περίπατο.

Έτσι, πριν πάμε στο ραντεβού, πρέπει να σκεφτούμε μερικά ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης και ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να διώξουμε την αμηχανία, να καλύψουμε τα κενά, και η κουβέντα μας να γίνει πιο ενδιαφέρουσα.

Αν είμαστε άνδρες, ο κανόνας λέει ότι οι γυναίκες έλκονται από εκείνους που δείχνουν αποφασιστικοί και δε διστάζουν να πάρουν πρωτοβουλίες.

Έτσι, από τον γενικό αυτό κανόνα δεν εξαιρείται το πρώτο ραντεβού. Ένα από τα πράγματα που απογοητεύουν τις γυναίκες είναι η έλλειψη προγραμματισμού και πλάνου από τον συνοδό τους, έστω και αν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν μαζί.

Ως εκ τούτου, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο βασικότερος κανόνας είναι ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και να έχουμε προγραμματίσει πώς θα διαχειριστούμε την αμηχανία και τα ενδεχόμενα μεγάλα κενά που θα εμφανιστούν στην συνομιλία μας.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός του ότι ενδέχεται να μετατρέψουμε το άγχος μας σε μια δημιουργική συζήτηση, ταυτόχρονα θα μπορούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι ενδιαφερόμαστε να μάθουμε όσο πιο πολλά γίνεται για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας.

Άλλωστε, παρότι θεωρητικά ζούμε στην εποχή της ισότητας, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες η γυναίκα να μην νιώθει κολακευμένη όταν καταλαβαίνει ότι την “κυνηγά” κάποιος άνδρας.

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν ότι ένας άνδρας που έχει τον έλεγχο και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, δείχνει ότι ενδιαφέρεται και είναι διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και κόπο προκειμένου να την κατακτήσει

Τι πρέπει να προσέξουμε

Αν και είναι αυτονόητα, τα βασικά προαπαιτούμενα για ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού, είναι το χαμόγελο, ο ήρεμος τόνος της φωνής, η ευχάριστη μυρωδιά του σώματος, η δροσερή αναπνοή, και φυσικά το ντύσιμο.

Η τοποθεσία

Από εκεί και μετά, πρέπει να επιδιώξουμε το πρώτο ραντεβού να είναι σε ένα πολυσύχναστο μέρος με κόσμο.

Ο λόγος είναι ότι έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στη γυναίκα να μιλάει δυνατά, κάτι που της δίνει αυτοπεποίθηση και την κάνει εξωστρεφή από την πρώτη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που τις διακόπτουν μόνο όταν πρόκειται να συμφωνήσουν ή να κάνουν ένα κολακευτικό σχόλιο. Οι γυναίκες το κάνουν αυτό μεταξύ τους. Έτσι, εκτιμούν πολύ έναν άνδρα που το εφαρμόζει και αυτός.

Το ενδιαφέρον

Πρέπει να δείξουμε ότι μας ενδιαφέρει η στιγμή μαζί της και όχι απαραίτητα το τι θα πούμε για να την εντυπωσιάσουμε. Στο πρώτο ραντεβού, δεν είναι αγένεια η ερώτηση πάνω στην ερώτηση. Μπορεί να μην κρατάμε τους τύπους, αλλά έτσι υποδηλώνουμε θαυμασμό κι ενδιαφέρον που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Βέβαια, δεν πρέπει να το παρακάνουμε και πρέπει να δείξουμε ότι ξέρουμε να ακούμε. Ως γνωστόν, δεν είναι και από τα δυνατά χαρακτηριστικά του λαού μας. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στο πρώτο ραντεβού όταν συνεχώς διακόπτουμε τον άλλον ενώ δεν έχει ολοκληρώσει αυτό που λέει.

Εκτός από τον προγραμματισμό στον τρόπο της συνομιλίας μας και στις ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε, υπάρχουν και κάποια ασφαλή και αποδοτικά θέματα συζήτησης στο πρώτο ραντεβού. Βοηθούν μια γυναίκα να χαλαρώσει και να ανοιχτεί. Μερικά από αυτά είναι τα ταξίδια, οι ταινίες, και οι καθημερινές συνήθειες.

Ερωτήσεις που ανοίγουν τη συζήτηση

Παραθέτουμε συνοπτικά μερικές από τις ερωτήσεις που μπορούν να ανοίξουν την κουβέντα και μειώνουν τις πιθανότητες για τυχόν κενά στη συνομιλία, τα οποία επιτείνουν την αμηχανία και το άγχος.

Επιπλέον, συγκρίνοντας την απάντησή του/της με τη δική μας, θα καταλάβουμε αν πραγματικά ταιριάζουν τα χνώτα μας και οι φιλοσοφίες της ζωής μας.

Οι Χειρότερες Ερωτήσεις Που Απαγορεύονται Σε Μια Συζήτηση

Τα λάθη στο πρώτο ραντεβού

Σε όλους θα έχει τύχει να μας πιάσει πανικός πριν από το πρώτο ραντεβού. Ιδίως αν δεν ακολουθήσουμε τους κανόνες και εμφανιστεί η αμηχανία. Καθώς δεν θα μπορούμε να την διαχειριστούμε κατάλληλα, το αποτέλεσμα είναι να αγχωθούμε και να υποπέσουμε σε λάθη.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν συνήθη λάθη της γυναίκας και του άντρα στο πρώτο ραντεβού, τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη της σχέσης με το άτομο.

Παραθέτουμε συνοπτικά τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να γίνουν στο πρώτο ραντεβού και τα οποία ενδέχεται να αποκλείσουν την πιθανότητα ενός δεύτερου.

Εσείς είχατε άγχος στο πρώτο ραντεβού?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το πρώτο ραντεβού ή να προτείνετε και άλλα tips για να πάνε όλα καλά ή να αποφύγουμε τα λάθη, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version