LifeSteps.gr

Κινητό Με Μεγάλη Μπαταρία: 10 Προτάσεις Για Κάθε Budget

Στις ημέρες μας ένα κινητό με μεγάλη μπαταρία είναι απαραίτητο όσο ποτέ. Όμως, πολλοί από εμάς ενδέχεται πριν την αγορά να δίνουμε σημασία μόνο στα χαρακτηριστικά της οθόνης, του επεξεργαστή, της μνήμης, και της κάμερας. Στο άρθρο θα δούμε ποια είναι τα smartphone όλων των κατηγοριών με την μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του κινητού που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Γιατί είναι απαραίτητο το κινητό με μεγάλη μπαταρία

Όπως και να το κάνουμε, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξουμε, καθώς επηρεάζει όλες τις λειτουργίες της συσκευής μας.

Τι να το κάνουμε ένα πανίσχυρο smartphone με τεχνητή νοημοσύνη, πολλούς πυρήνες, και αναρίθμητα τεχνολογικά καλούδια, όταν καταναλώνει τη μπαταρία σαν νεράκι και χρειάζεται διαρκώς φόρτιση.

Από την άλλη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η εποχή που φορτίζαμε το κινητό το βράδυ πριν κοιμηθούμε και μετά ξεχνούσαμε να το φορτίσουμε ξανά.

Έτσι λοιπόν, για να μην αντιμετωπίσουμε δυσάρεστα θέματα αυτονομίας, πρέπει στην έρευνα αγοράς που θα κάνουμε, να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας αν πρόκειται πράγματι για ένα κινητό με μεγάλη μπαταρία.

Φυσικά, η ζωή της μπαταρίας εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθός της, αλλά και από πολλές άλλες μεταβλητές, όπως η διαχείριση πόρων της συσκευής και ο τρόπος χρήσης του κινητού μας.

Τα κινητά με την μεγαλύτερη αυτονομία (2016-2019)

Έγκριτα site τεχνολογίας, όπως τα GSMArena, PhoneArena, και Expertreviews, διεξάγουν συνεχώς εξαντλητικές μετρήσεις για να δουν ποιο κινητό έχει πράγματι και την καλύτερη αυτονομία.

Συνήθως, οι επίσημες μετρήσεις αφορούν τα μοντέλα τριετίας, και η συγκεκριμένη την οποία θα αναφέρουμε παρακάτω, αφορά την περίοδο 2016 - 2019.

Βέβαια, αυτές οι μετρήσεις δεν συμπεριλαμβάνουν τα λιγότερα επώνυμα κινέζικα κινητά, και ως εκ τούτου, επεκτείναμε την έρευνα και σε αυτή την κατηγορία για να έχουμε ακόμη πιο πλήρη εικόνα. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις κινέζικες συσκευές έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν, η έρευνα μας ανέδειξε ποια mid-range και high-end Android κινητά έως 6,5 ίντσες μπορούν να βγάλουν τη μέρα χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με τον φορτιστή, υπό την προϋπόθεση της λελογισμένης χρήσης.

Έτσι, θα δούμε όχι μόνο αν πρόκειται για κινητό με μεγάλη μπαταρία, αλλά και ότι έχει αποδεδειγμένα την μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα χρήματα που θα δαπανήσουμε στην αγορά του.

Ως εκ τούτου, έχουμε ταξινομήσει τα κινητά που θα μας δώσουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τα λιγότερα χρήματα. Όσο περισσότερα είναι τα λεπτά χρήσης ανά ευρώ που δαπανήσαμε για τη συσκευή, τόσο πιο συμφέρουσα και αποδοτική είναι η αγορά της στον τομέα της αυτονομίας.

Ως βασικό γνώμονα για να δούμε πόσο μας κοστίζει κάθε λεπτό στη διάρκεια της μπαταρίας, θέσαμε τον χρόνο περιήγησης στο Web, καθώς αυτό κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς όταν χρησιμοποιούμε το smartphone.

Lenovo P2

Huawei P30 Pro

Samsung Galaxy A50

Xiaomi Mi 9

Huawei Mate 20

Samsung Galaxy S10+

OnePlus 6T

DOOGEE BL7000

Ulefone Power 3S

Vernee Thor Plus

Εσείς ποιο θεωρείτε το καλύτερο κινητό στην αυτονομία?

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η αγορά ενός smartphone απαιτεί να κάνουμε καλή έρευνα. Όλοι θα θέλαμε ένα κινητό με κορυφαία απόδοση, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία και να μας προτείνετε και άλλα κινητά με μεγάλη μπαταρία και αυτονομία, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version