LifeSteps.gr

Τα 20 Καλύτερα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Τα 20 Καλύτερα Site Για Όλα Τα Ενδιαφέροντα

Όλοι έχουμε κάποια site τα οποία επισκεπτόμαστε συχνά, αν όχι καθημερινά. Όμως, ο παγκόσμιος ιστός περιλαμβάνει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο σελίδες. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τα είκοσι καλύτερα site σε κατηγορίες και θεματολογία που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να ψάξετε, τα οποία μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Δείτε τις επιλογές μας, και γράψτε μας στα σχόλια τα δικά σας καλύτερα site.

10MinuteMail

Συχνά θέλουμε να εγγραφούμε σε ένα site το οποίο απαιτεί να δώσουμε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλει την επιβεβαίωση. Όμως, δίνοντας το πραγματικό μας email, υπάρχει πιθανότητα να το εκθέσουμε σε ατελείωτα spam.

Η δωρεάν υπηρεσία του 10MinuteMail μας επιτρέπει να δημιουργούμε μοναδικά email μιας χρήσης, τα οποία διαγράφονται μετά από λίγα λεπτά.

Οι λογαριασμοί είναι απόλυτα ασφαλείς και είμαστε οι μόνοι με πρόσβαση στα μηνύματα. Να σημειωθεί όμως πως κάποιες υπηρεσίες έχουν στη μαύρη λίστα τα προσωρινά email που δημιουργεί το 10MinuteMail, και δεν θα τα δεχτούν σαν έγκυρες διευθύνσεις.

Mailinator

Μια παρόμοια υπηρεσία αποτελεί και το Mailinator. Η διαφορά του είναι ότι τα εισερχόμενα μηνύματα μιας χρήσης διαγράφονται μετά από μερικές ώρες, και όχι μερικά λεπτά.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το όνομα που επιθυμούμε πριν από το @mailinator.com. Κατόπιν, να πατήσουμε το "GO" που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Επίσης, όλα τα email που λαμβάνουμε στο mailinator, μπορεί να τα δει ο οποιοσδήποτε αν γνωρίζει το όνομα που βάλαμε, ή ακόμα κι αν ψάξει τυχαία ονόματα.

Για περισσότερες σχετικές υπηρεσίες, δείτε τον οδηγό μας:

Νέο Email Χωρίς Εγγραφή - 5 Υπηρεσίες για Καθαρό Inbox

BugMeNot

Το BugMeNot είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα site για να παρακάμπτουμε την υποχρεωτική δωρεάν εγγραφή σε διάφορες ιστοσελίδες.

Στην ουσία είναι μια online υπηρεσία η οποία μας παρέχει έτοιμους λογαριασμούς που τους μοιραζόμαστε με άλλους.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δοκιμάσουμε τις παροχές μιας υπηρεσίας χωρίς να δώσουμε τα προσωπικά μας στοιχεία ή να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και να δώσουμε το email μας.

Φυσικά, δεν μας επιτρέπει να προσθέσουμε λογαριασμούς για πληρωμένες υπηρεσίες, καθώς αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απάτες με πιστωτικές κάρτες.

Have I Been Pwned?

Το HaveIBeenPwned μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εάν έχουν διαρρεύσει κάποια από τα στοιχεία του λογαριασμού μας.

Απλά πληκτρολογούμε στο σχετικό πεδίο του site τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και πατάμε στο "pwned". Εφόσον υπάρχουν διαρροές, θα ειδοποιηθούμε αμέσως με σχετικές οδηγίες για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Αναλυτικότερες οδηγίες καθώς και εναλλακτικές σχετικές υπηρεσίες θα βρείτε στον οδηγό μας:

Προσωπικά Δεδομένα: Πώς Ελέγχω Αν Είναι Ασφαλή

BleepingComputer

To BleepingComputer είναι αναμφίβολα από τα καλύτερα site στην ενημέρωση για θέματα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για μια τεράστια βάση δεδομένων που ειδικεύεται σε όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, όπως το Kodi, browsers, κ.λ.π.

Επιπλέον, διαθέτει οδηγούς αφαίρεσης ιών, ransomware, adware, και κακόβουλου λογισμικού.

CopyPasteCharacter

Με το CopyPasteCharacter έχουμε τη δυνατότητα να επικολλούμε σε κείμενα, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε tweets, κ.λ.π, εκατοντάδες ειδικούς χαρακτήρες που δεν εμφανίζονται στο πληκτρολόγιό μας.

Μπορούμε να δημιουργούμε τις δικές μας λίστες με τους ειδικούς χαρακτήρες του εργαλείου, αλλά και να αντιγράψουμε και να αποθηκεύσουμε χαρακτήρες, τους οποίους θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποτε επιθυμούμε.

Corrupt-a-File

Αν επιθυμούμε να αποφύγουμε μια εργασία που μας έχει ανατεθεί γιατί δεν προλαβαίνουμε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορούμε πάραυτα να την παραδώσουμε έγκαιρα. Ωστόσο, με κατεστραμμένο το κρίσιμο αρχείο της εργασίας.

Αυτή τη παλιοδουλειά θα μας την κάνει το Corrupt-a-File.

Αναλαμβάνει να καταστρέψει το αρχείο της υποτιθέμενης εργασίας που θα του υποδείξουμε, έτσι ώστε να το στείλουμε μετά στον εργοδότη, τον πελάτη, ή τον καθηγητή μας και να ρίξουμε όλη την ευθύνη στα απρόοπτα της τεχνολογίας.

Βέβαια, αν στέλνουμε σε τακτική βάση τέτοια κατεστραμμένα αρχεία, ο παραλήπτης θα υποψιαστεί πως κάτι δεν πάει καλά. Καλό είναι λοιπόν να κρατήσουμε αυτή τη λύση μόνο για όταν υπάρξει πραγματική ανάγκη.

Ή, ακόμα καλύτερα, να πούμε την αλήθεια. Είναι κι αυτή πάντοτε μια επιλογή.

System Requirements Lab

Το System Requirements Lab είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα site για να δούμε αν ο υπολογιστής μας πληροί τις απαιτήσεις και μπορεί να τρέξει ένα παιχνίδι ή όχι.

Το εργαλείο αναλύει τον υπολογιστή μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και είναι δωρεάν. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε ένα μικρό αρχείο που είναι απόλυτα ασφαλές. Μόλις το ανοίξουμε, θα ξεκινήσει αυτόματα ο έλεγχος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, μπορούμε να δοκιμάσουμε τον έλεγχο άλλη μία φορά, για να δούμε όλα τα παιχνίδια που μπορεί να τρέξει ο υπολογιστής μας.

Το site θα αναλύσει 6.000 και πλέον νέα και δημοφιλή παιχνίδια της αγοράς και θα μας ενημερώσει τόσο για τις ελάχιστες, όσο και τις προτεινόμενες απαιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και μεθόδους για να διαπιστώσουμε τη συμβατότητα, δείτε τον οδηγό μας:

Απαιτήσεις Συστήματος: Τρέχει το Παιχνίδι στον Υπολογιστή Μου;

TuneIn

Το TuneIn είναι μια δωρεάν online ραδιοφωνική υπηρεσία.

Το site μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε αυτόματα όλους τους ελληνικούς και ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να τους ακούμε από ένα και μοναδικό σημείο ή από κάποιο από τα δωρεάν app της υπηρεσίας.

Με άλλα λόγια, αν έχετε δεδομένα στο κινητό, μπορείτε να έχετε ατέλειωτο ραδιόφωνο από όλους σας τους αγαπημένους σταθμούς, όπου κι αν βρίσκεστε.

A Soft Murmur

Εάν εργαζόμαστε καλύτερα στο PC όταν ακούμε ήχους περιβάλλοντος, τότε είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε το asoftmurmur.

Απλά παίζουμε λίγο με τις ρυθμίσεις των ήχων του site, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας χαλαρωτικό περιβάλλον στο παρασκήνιο.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες για Χαλάρωση και Λιγότερο Άγχος

AlternativeTo

Εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαμε προηγουμένως δεν μας προσφέρει πλέον αυτό που θέλαμε, δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στο AlternativeTo.

Πληκτρολογούμε την εφαρμογή ή το site που θέλουμε να αντικαταστήσουμε, και το AlternativeTo θα ανακαλύψει πολλές αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις για να τις δοκιμάσουμε.

Is It Down Right Now?

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το IsItDownRightNow είναι βολικό όταν θέλουμε να μάθουμε εάν ένα site δεν λειτουργεί για όλους ή έτυχε η στραβή μόνο σε εμάς. Ταυτόχρονα, μπορούμε να δούμε και άλλες πληροφορίες, καθώς και σχόλια χρηστών.

Scamadviser

Παρομοίως, με την επίσκεψη μας στο Scamadviser μπορούμε να μάθουμε εάν ένα site που μας ενδιαφέρει είναι ασφαλές να το επισκεφθούμε, να κάνουμε αγορές, ή όχι.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να δούμε και άλλες πληροφορίες, αλλά και προειδοποιήσεις χρηστών.

GetNotify

Το GetNotify είναι μια δωρεάν υπηρεσία παρακολούθησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εάν έχουν ανοίξει και διαβάσει το μήνυμα που στείλαμε.

Το μόνο που κάνουμε είναι να συμπληρώσουμε την σχετική φόρμα εγγραφής με το email μας για να ξεκινήσουμε να το χρησιμοποιούμε.

OldVersion

Με το OldVersion μπορούμε να βρούμε παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού. Το site μπορεί να μας φανεί χρήσιμο όταν η νέα έκδοση της εφαρμογής μας κάνει νερά ή δεν είναι συμβατή με τον υπολογιστή μας.

Squirt.io

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον online εργαλείο ανοικτού κώδικα στο Github. Μας επιτρέπει να διαβάζουμε τις ιστοσελίδες κατά 200% ταχύτερα από την κανονική ταχύτητα ανάγνωσης που μας δίνει ο browser.

Απλά σύρουμε τον σύνδεσμο του Squirt που μας δίνει το site στη γραμμή σελιδοδεικτών. Κατόπιν, αφού επισκεφθούμε ένα άρθρο που θέλουμε να διαβάσουμε γρήγορα, κάνουμε κλικ στο σελιδοδείκτη του Squirt που δημιουργήσαμε.

WhatTheFont

Αν έχουμε δει μια γραμματοσειρά που μας άρεσε πολύ, αλλά δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε ή δεν γνωρίζουμε το όνομά της, απλά ανεβάζουμε μια εικόνα της στο WhatTheFont και θα μας την εντοπίσει αυτό.

Δείτε και άλλες μεθόδους για να εντοπίσετε γραμματοσειρές:

Εύρεση Γραμματοσειράς στο Internet από Εικόνα/Φωτογραφία

Dictation.io

Το Dictation.io μας επιτρέπει να υπαγορεύουμε ολόκληρα κείμενα στον Chrome με φωνητική πληκτρολόγηση στα ελληνικά.

Ομολογουμένως η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη από την αντίστοιχη φωνητική πληκτρολόγηση των εγγράφων της Google, καθώς αν το βάλουμε στα αγαπημένα μας, με ένα μόνο κλικ ξεκινάμε αμέσως.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο αποδοτικά, καθώς μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον μπορούμε επιτόπου να το στείλουμε όπου θέλουμε.

Rewrite Text

Το Rewrite Text είναι στην ουσία ένα εργαλείο εγγραφής πληκτρολογίου που αποθηκεύει οτιδήποτε γράφουμε, επιτρέποντας να αναπαράγουμε το κείμενο ζωντανά και να μοιραζόμαστε το link οπουδήποτε.

Project Naptha

Στο διαδίκτυο υπάρχουν κείμενα άρθρων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, tweets, συζητήσεις και blogs, τα οποία μπορούμε να αντιγράψουμε, επεξεργαστούμε, κ.λ.π.

Το Project Naptha είναι ένα καινοτόμο site που διαθέτει ένα plugin το οποίο ασχολείται με ένα άλλο είδος κειμένων. Αφορά αυτά που βρίσκονται μέσα στις εικόνες ή συνδέονται με τη σάρωση εγγράφων, φωτογραφίες, αφίσες, στιγμιότυπα οθόνης, κ.α.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας επιτρέπει την αλληλεπίδραση με αυτό το είδος κειμένου. Μπορούμε να διαγράψουμε τις λέξεις από μια εικόνα, να τις επεξεργαστούμε, ακόμη και να τις μεταφράσουμε σε διαφορετική γλώσσα.

Ποια είναι τα καλύτερα site για εσάς?

Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες με ενημερωμένο περιεχόμενο, και πολλά από αυτά τα site που ίσως δεν γνωρίζαμε, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μας, και όχι μόνο.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας ή να προτείνετε και άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα site, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version