LifeSteps.gr

Peaky Blinders: Πρεμιέρα Του 5ου Κύκλου & Τι Έγινε Προηγουμένως

Peaky Blinders: Πρεμιέρα Του 5ου Κύκλου & Τι Έγινε Προηγουμένως

Μια από τις ωραιότερες τηλεοπτικές σειρές είναι αναμφίβολα οι Peaky Blinders. Ο 5ος κύκλος ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου και όσοι είδαμε το πρώτο επεισόδιο στον BBC iPlayer σίγουρα θα μας άρεσε. Το έπος των σκληρών του Μπέρμιγχαμ θα συνεχίσει να μας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με άλλους τρεις κύκλους. Στο άρθρο θα δούμε τα νέα της σειράς και θα θυμηθούμε σε επιλεγμένα βίντεο τις καλύτερες στιγμές της δημοφιλούς συμμορίας.

Spoiler Alert: Αν είμαστε από τους ελάχιστους αναγνώστες που δεν έχουμε δει τους τέσσερις κύκλους των Peaky Blinders, καλό είναι να διαβάσουμε το άρθρο αφού πρώτα δούμε τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς. Εξαιρείται η πρώτη ενότητα που ακολουθεί.

Οι Peaky Blinders

Το όνομα της σειράς προέρχεται από μια αληθινή ιστορία, καθώς οι Peaky Blinders ήταν μια πραγματική αστική συμμορία που έδρευε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Η δράση της ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίστηκε για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Η ομάδα των Βρετανών γκάγκστερ γεννήθηκε μέσα από τις σκληρές οικονομικές στερήσεις της εργατικής τάξης της πόλης, και απαρτιζόταν κυρίως από ανέργους νέους άνδρες. Απέκτησαν δύναμη μέσα από τις ληστείες, τη βία, την πολιτική επιρροή, και τον έλεγχο του τζόγου.

Η συμμορία ήταν πολύ οργανωμένη με τα δικά της συστήματα ιεραρχίας και με στρατιωτική πειθαρχία. Αυτό τους βοήθησε να κυριαρχήσουν στις καθοριστικές συγκρούσεις που είχαν με την αντίπαλη συμμορία της ευρύτερης περιοχής, τους "Sloggers".

Από εκεί και μετά, πήραν τον έλεγχο της πόλης για σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι το 1910, όταν μια μεγαλύτερη συμμορία, οι "Brummagem Boys" με επικεφαλής τον William "Billy" Kimber που είδαμε στα πρώτα επεισόδια, τους ξεπέρασαν και ανέλαβαν τα ηνία.

Καθώς η σειρά δεν είχε ως στόχο να μεταφέρει τα αληθινά γεγονότα, γίνεται αντιληπτό σε όσους την έχουμε δει ότι τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά στα επεισόδια, ενώ και ο Thomas Shelby είναι ένας χαρακτήρας μυθοπλασίας.

Ο αρχηγός της συμμορίας στην πραγματικότητα ονομαζόταν Thomas Gilbert (δεξιά στην εικόνα).

Παρ' όλα αυτά, οι Peaky Blinders συνέχισαν αμείωτη τη δράση τους μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930, όπου και χάνονται οριστικά τα ίχνη τους. Όμως, το όνομά τους παρέμεινε ενεργό, καθώς έγινε συνώνυμο του οργανωμένου εγκλήματος στη Βρετανία.

Τι έγινε στους προηγούμενους κύκλους

Παρότι πολλοί από εμάς ενδέχεται να έχουμε δει παραπάνω από μια φορά τα επεισόδια της σειράς, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές, ώστε να τα θυμηθούμε άλλη μια φορά και να είμαστε φρέσκοι για την επιστροφή των Peaky Blinders.

By order of the Peaky Blinders

Άλλωστε, πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα έχουν συμβεί στα προηγούμενα επεισόδια, όπως ο έλεγχος του τζόγου, των στοιχημάτων, αλλά και της νυκτερινής διασκέδασης.

Όλα όσα τους ενδιέφεραν, περνούσαν σταδιακά στην κατοχή τους με τον πιο άγριο τρόπο. Φυσικά, "By order of the Peaky Blinders".

Επιπλέον, εκτός από τις πολλές άγριες και σκληρές ενέργειες της συμμορίας, υπήρχαν και αρκετές διασκεδαστικές στιγμές που δημιουργούσαν μια διαφορετική ατμόσφαιρα, που είχε και αυτή ενδιαφέρον.

1η σεζόν

Είναι το έτος 1919 στο Μπέρμιγχαμ, όταν συναντάμε την οικογένεια Shelby που ασχολείται με το παράνομο στοίχημα. Παράλληλα, ο Tommy Shelby δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς και έχει κλέψει σημαντικό στρατιωτικό οπλισμό.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες στιγμές συνοπτικά.

2η σεζόν

Ο δεύτερος κύκλος μας μεταφέρει δύο χρόνια αργότερα, στο 1921. Ξεκινά με την κηδεία του άντρα της Ada Shelby που πέθανε από την ισπανική γρίπη. Ταυτόχρονα, έχουμε και την ανατίναξη της αγαπημένης παμπ του Tommy Shelby.

3η σεζόν

Το 1924, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του δεύτερου κύκλου, ο Tommy and Grace παντρεύονται, αλλά οι ξένοιαστες και ευτυχισμένες ημέρες δεν θα διαρκέσουν πολύ.

4η σεζόν

Τα μέλη της οικογένειας των Peaky Blinders απελευθερώνονται από τη φυλακή λίγο πριν οδηγηθούν στην κρεμάλα.

5η σεζόν

Ο πέμπτος κύκλος μας μεταφέρει στο Μπέρμιγχαμ του 1929 κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του βουλευτή πλέον Tommy Shelby τον θέλουν να έχει ένα τολμηρό όραμα για τη Βρετανία, ενώ ταυτόχρονα δεν ξέχασε τις δραστηριότητες που τον ανέδειξαν. Έτσι, παράλληλα με την πολιτική καριέρα, επεκτείνει την παράνομη αυτοκινητοβιομηχανία του σε νέους ορίζοντες.

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα, είναι η πρώτη φορά που οι Peaky Blinders θα εμφανιστούν στο BBC One, αντί του BBC Two που ήταν το κανάλι που μετέδωσε τους τέσσερις προηγούμενους κύκλους. Το Netflix θα μεταδώσει τον 5ο κύκλο σε παγκόσμια πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς, ο σκηνοθέτης Steven Knight και ο εκτελεστικός παραγωγός Caryn Mandabach αποκάλυψαν ότι ήδη ετοιμάζουν τα γυρίσματα του έκτου κύκλου, και έχει μπει στο πρόγραμμα και έβδομος. Επιπλέον, ενδέχεται να δούμε και πιθανή ταινία spinoff.

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, οι Peaky Blinders έκαναν πρεμιέρα χτες Κυριακή 25 Αυγούστου στις 23:00 ώρα Ελλάδος στο BBC One με το πρώτο επεισόδιο (Black Tuesday).

Το δεύτερο επεισόδιο (Black Cats) θα μεταδοθεί σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 23:30.

Αν μας ενδιαφέρει να δούμε τον πέμπτο κύκλο ζωντανά ή σε επανάληψη στο BBC και δεν θέλουμε να περιμένουμε μέχρι η σειρά να διανεμηθεί στα νόμιμα ή πειρατικά μέσα, χρειαζόμαστε ένα VPN που διαθέτει αφιερωμένη υπηρεσία για τον BBC iPlayer.

Στις ημέρες μας, το βρετανικό κανάλι έχει αποκλείσει τα περισσότερα πληρωμένα VPN. Το Cyberghost είναι από τα ελάχιστα VPN που τις περισσότερες φορές ξεπερνάει τους περιορισμούς του BBC. Ενδέχεται να τα καταφέρει και μια πληρωμένη επέκταση του Chrome, αλλά και το DNS-Trick.

Εφόσον αποκτήσουμε την πρόσβαση στον iPlayer, εκτός από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, μπορούμε να κατεβάσουμε νόμιμα τα επεισόδια που ολοκληρώθηκαν από εδώ. Όπως είναι φυσικό, διαθέτουν μόνο αγγλικούς υπότιτλους και η ποιότητα είναι FHD.

Έτσι λοιπόν, καθώς δεν αποτελούν spoiler, μπορούμε να δείξουμε μερικές φωτογραφίες του πέμπτου κύκλου που δημοσίευσε το BBC, ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σειρά του BBC?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για την εξαιρετική σειρά ή να μας πείτε ποιος κύκλος, επεισόδιο, ή σκηνές, σας άρεσαν πιο πολύ από τους Peaky Blinders, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version