LifeSteps.gr

10+1 Ριψοκίνδυνες Σκηνές Στο Σινεμά Με Απίστευτα Γυρίσματα

10+1 Ριψοκίνδυνες Σκηνές Στο Σινεμά Με Απίστευτα Γυρίσματα

Αναμφίβολα οι ταινίες ανεβάζουν ψηλά τον πήχη της ψυχαγωγίας μας. Όπως είναι φυσικό, εμείς απολαμβάνουμε το τελικό αποτέλεσμα των γυρισμάτων, και είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι μια ωραία σκηνή δύο λεπτών μπορεί να κρύβει κινδύνους για τους ηθοποιούς, ή να απαιτεί πολλές ημέρες γυρισμάτων. Στο άρθρο θα δούμε ριψοκίνδυνες σκηνές με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, αλλά και μερικές που είχαν τραγικό αποτέλεσμα.

Expendables 3

Ο Jason Statham, που οφείλει την εκτίναξη της καριέρας του στην "Αρπαχτή" (Snatch), θεωρείται από τους σκληρούς του Χόλιγουντ. Αυτό αποδείχθηκε και στα γυρίσματα του Expendables 3.

Πρόκειται για ηθοποιό που συνηθίζει να κάνει μόνος του τις ριψοκίνδυνες σκηνές χωρίς ντουμπλάρισμα, και χωρίς καμία βοήθεια. Άλλοι δύο γνωστοί ηθοποιοί που ακολουθούν την ίδια τακτική είναι ο Tom Cruise και Jackie Chan.

Έτσι, κατά την διάρκεια του Expendables 3, ο Jason Statham οδηγούσε ένα φορτηγό, όπου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά.

Ο Statham δεν μπορούσε να το σταματήσει, καθώς εμφάνισαν βλάβη τα φρένα. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει με το βαρύ όχημα στη Μαύρη θάλασσα, σε σημείο με βάθος γύρω στα 20 μέτρα.

Όμως, το γεγονός ότι στο παρελθόν αγωνίστηκε ως επαγγελματίας δύτης στην Αγγλία τον βοήθησε να γλυτώσει.

Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε πάθει ακριβώς το ίδιο ατύχημα στο παρελθόν. Ο Sylvester Stallone, που συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία, δήλωσε ότι όποιος άλλος ηθοποιός βρισκόταν στην θέση του Statham, πιθανότατα θα έχανε τη ζωή του.

The Revenant

Όσοι έχουμε δει την ταινία, θα μας έχει μείνει στη μνήμη η εξαιρετικά αληθοφανής σκηνή πάλης μεταξύ μιας αρκούδας και του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η πάλη άφησε τον Hugh Glass, τον ήρωα που ενσαρκώνει ο Ντι Κάπριο, σχεδόν ημιθανή με πολλά τραύματα σε όλο το σώμα του.

Παρότι δεν ήταν μια ριψοκίνδυνη σκηνή, καθώς προφανώς δεν χρησιμοποίησαν αληθινή αρκούδα, ωστόσο απαιτήθηκαν ατελείωτες ώρες γυρισμάτων.

Τον δύσκολο ρόλο της αρκούδας ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο κασκαντέρ Γκεν Έννις. Στις πρόβες φορούσε μια μπλε στολή αρκούδας, που οι ειδικοί υπολογιστών τη “ζωντάνεψαν” με αριστουργηματικό τρόπο.

Όμως, για να ολοκληρωθεί η τόσο αληθοφανής σκηνή, που διήρκεσε δυόμιση λεπτά, χρειάσθηκε η πολύωρη ομαδική συνεργασία όλων των συντελεστών της ταινίας. Απαιτήθηκε μια ειδική χορογραφία και ένας συνδυασμός ειδικών εφέ με το υποκριτικό ταλέντο του Ντι Κάπριο.

Die Hard

Παρότι στην ταινία ο Bruce Willis ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει, ωστόσο, μία από τις ριψοκίνδυνες σκηνές του έργου τον άφησε κουφό κατά τα 2/3 στο αριστερό του αυτί.

Ο διάσημος ηθοποιός γύρισε μία σκηνή στην οποία έπρεπε να πυροβολήσει στριμωγμένος κάτω από ένα τραπέζι με αληθινό όπλο. Οι εκκωφαντικοί ήχοι των πυροβολισμών του όπλου που κρατούσε πολύ κοντά στο αυτί του, ήταν μοιραίοι για την ακοή του.

Terminator 2: Judgment Day

Απώλεια ακοής σε ριψοκίνδυνες σκηνές είχαμε και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Εξολοθρευτή 2: Μέρα Κρίσης.

Η Sarah Connor, η ηρωίδα που ενσάρκωνε η Linda Hamilton, πυροβόλησε μέσα σε ένα ασανσέρ ενώ δεν φορούσε τα ειδικά ακουστικά για τα αυτιά της. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί μόνιμη βλάβη ακοής στο ένα αυτί.

Η ηθοποιός εξήγησε το τρομακτικό περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

"Οι πόρτες έκλεισαν, αρχίσαμε τους πυροβολισμούς με τον Arnold, και παρότι δεν χρησιμοποιούσαμε πραγματικά πυρομαχικά, ο θόρυβος ήταν τόσο έντονος, τόσο ακραίος, που δεν θα το ξεχάσω ποτέ".

Ο Σκοτεινός Ιππότης

Τα γυρίσματα της ταινίας "The Dark Knight", που θεωρείται από τα έργα με πολλές ριψοκίνδυνες σκηνές, σημαδεύτηκαν από δύο θανάτους.

Κατά την πρόβα της σκηνής στην οποία το Batmobile δέχεται επίθεση από τις ρουκέτες του Τζόκερ, ο κασκαντέρ Κόνγουεϊ Γουκλάιφ είχε βγάλει το κεφάλι του από το διαμορφωμένο Nissan 4x4 για να πυροβολήσει.

Όμως, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο, και υπήρξε σφοδρή σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή του άτυχου κασκαντέρ.

Λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας, ο πρωταγωνιστής Χιθ Λέτζερ έπεφτε νεκρός από υπερβολική χρήση ουσιών.

Δυστυχώς, ο άτυχος ηθοποιός δεν πρόλαβε να απολαύσει το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου που του χάρισε ο ρόλος του Τζόκερ.

Lord of the Rings

Στη διάρκεια των γυρισμάτων του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, σε μια σκηνή όπου ο Vigo Mortensen θεωρεί πως τα δύο Hobbit είναι νεκρά, έπρεπε να κλωτσήσει ένα κράνος από τα νεύρα του.

Ωστόσο, το κράνος αποδείχτηκε σκληρό και ο ηθοποιός έσπασε δύο από τα δάχτυλα του ποδιού του.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη σκηνή, ο Mortensen σφαδάζει από τον πόνο και πέφτει κάτω. Παρότι αυτό δεν ήταν μέσα στο σενάριο, ωστόσο, η σκηνή κρατήθηκε στο τελικό cut της ταινίας.

Κατά την διάρκεια της τριλογίας που είχε αρκετές ριψοκίνδυνες σκηνές, ο Mortensen έχασε και ένα δόντι σε μια σκηνή μάχης. Επιπλέον, ο Orlando Bloom έσπασε ένα πλευρό όταν έπεσε από το άλογό του.

Mission Impossible: Fallout

Ο Tom Cruise είναι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που δεν θέλει το ντουμπλάρισμα στις ριψοκίνδυνες σκηνές. Μάλιστα, είναι ο πρώτος ηθοποιός που πραγματοποίησε on camera πτώση τύπου "HALO".

Πρόκειται για μία πτώση από μεγάλο υψόμετρο, όπου το αλεξίπτωτο ανοίγει κάποια μέτρα πριν από το έδαφος. Συνήθως γίνεται από πολύ καλά εκπαιδευμένους στρατιωτικούς, ως μία μέθοδος για να μην τους εντοπίσει ο εχθρός.

Όμως, μια εντυπωσιακή σκηνή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρόσφατης Επικίνδυνης Αποστολής, το άλμα μεταξύ δύο κτιρίων, του κόστισε ένα σπασμένο πόδι. Φυσικά, προκάλεσε και την παύση των γυρισμάτων για αρκετούς μήνες.

Το κάταγμα στον αστράγαλο του ηθοποιού συνέβη λόγω της γωνίας με την οποία προσγειώθηκε στην άκρη ενός κτηρίου.

"Φορούσα δύο σχοινιά ασφαλείας και έτρεχα όσο πιο γρήγορα μπορώ, για να κάνω το άλμα, να προσγειωθώ στην άκρη του κτιρίου και μετά να σκαρφαλώσω στην ταράτσα", εξήγησε ο διάσημος ηθοποιός.

Resident Evil

Η γνωστή ταινία Resident Evil είχε πολλές ριψοκίνδυνες σκηνές που δυστυχώς προκάλεσαν τον θάνατο του κασκαντέρ Ρικάρντο Κορνέλιους.

Στα γυρίσματα της ταινίας, το αυτοκίνητο που επέβαινε έπεσε από μία περιστρεφόμενη πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο άτυχος κασκαντέρ.

Στην ίδια ταινία, η Ολίβια Τζάκσον, που έκανε επίσης stunt work για το Mad Max: Fury Road και τους Εκδικητές: Age of Ultron, ντούμπλαρε τις ριψοκίνδυνες σκηνές της Μίλα Γιόβοβιτς.

Σε μία σκηνή καταδίωξης με μοτοσυκλέτα, η γυναίκα κασκαντέρ συγκρούστηκε με μία κάμερα που την κατέγραφε, με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό της χέρι. Η Γιόβοβιτς δήλωσε ότι το ατύχημα ήταν τόσο σοβαρό που ήταν θαύμα που επέζησε.

Το Κοράκι (The Crow)

Ένα από τα πιο γνωστά και τραγικά συμβάντα στις ριψοκίνδυνες σκηνές των ταινιών του Χόλιγουντ, ήταν ο θάνατος του Brandon Lee στα γυρίσματα της ταινίας "The Crow". Πρόκειται για τον γιο του θρυλικού Bruce Lee.

Στη σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Lee δέχεται έναν πυροβολισμό από τον ηθοποιό Michael Massee, το όπλο με τα άσφαιρα πυρά δεν είχε καθαριστεί καλά.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα μικρό θραύσμα από ένα παλιό φυσίγγιο να τρυπήσει το στήθος του 28χρονου ηθοποιού, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Ρόκι IV

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε θεωρείται από τους σκληρούς του Χόλιγουντ, και αυτό έχει αποδειχθεί σε πάμπολλα γυρίσματα με ριψοκίνδυνες σκηνές.

Στο "Ρόκι IV: Η γιγαντομαχία", έπρεπε να παλέψει στην πραγματικότητα για μερικά λεπτά με το θηριώδη Ivan Drago, τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Dolph Lundgren. Έτσι, θα υπήρχε η μέγιστη δυνατή αληθοφάνεια στη σκηνή.

Όμως, ο Dolph του έριξε μία τόσο δυνατή γροθιά, που ο Sylvester μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα.

Game of Thrones

Πρόκειται από τις ριψοκίνδυνες σκηνές που δεν γυρίστηκαν σε ταινία αλλά σε δημοφιλή σειρά. Εξ ου και το 10+1 στον τίτλο του άρθρου.

Οι Καλύτερες Ξένες Σειρές Όλων Των Εποχών Και Πώς Να Τις Δω

Πολλά γυρίσματα στο Game of Thrones θεωρήθηκαν ως επικίνδυνα. Οι συντελεστές γύρισαν συγκεκριμένα μία σκηνή πνιγμού αναρίθμητες φορές. Κράτησαν τον ηθοποιό Pilou Asbaek κάτω από το παγωμένο νερό για 30-40 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα ήταν ο ηθοποιός να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Μετά από γυρίσματα πέντε - έξι ωρών για μια σκηνή μερικών δευτερολέπτων, είδε τους συμπρωταγωνιστές του επεισοδίου, που φυσικά δεν χρειαζόταν να πνιγούν, να τον παρατηρούν απλά χαμογελώντας.

Κρύβουν κινδύνους οι ριψοκίνδυνες σκηνές?

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί κάνουν την καλύτερη ζωή. Όμως, οι ταινίες τους μπορεί να είναι μαγικές, αλλά είναι και επικίνδυνες όταν έχουν ριψοκίνδυνες σκηνές. Βέβαια, τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον διατρέχουν οι κασκαντέρ.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version