LifeSteps.gr

Dying Light 2 Stay Human: Οι πρώτες μου εντυπώσεις

Dying Light 2

Η αναμονή για το sequel του αριστουργήματος εν ονόματι Dying Light, το Dying Light 2 Stay Human δηλαδή, με το οποίο εγώ και κάποιοι αδερφικοί φίλοι περάσαμε δεκάδες ώρες σκληροπυρηνικής διασκέδασης το 2015, ήταν σχεδόν αβάσταχτη.

The Dying Light of Civilization η αλλιώς "έχε γεια ανθρωπότητα"

Επί χρόνια ακούγαμε ότι το Dying Light 2 ήταν στα σκαριά αλλά δεν διακρίναμε κανένα φως στο τούνελ, τουτέστιν καταληκτική ημερομηνία κυκλοφορίας. Έπεσε και η απαίσια πανδημία του COVID-19 και όλα τα παραγωγικά πλάνα σε όλες τις βιομηχανίες πήγαν κατά διαόλου, και η βιομηχανία των video games δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Μετά από επτά χρόνια είχα το προνόμιο να αποκτήσω ένα αντίτυπο του Dying Light 2 Stay Human για το PS4 και, όπως ήταν φυσικό, έπιασα δουλειά αμέσως. Το εισαγωγικό cinematic έσπευσε να με πληροφορήσει για το τραγικό τέλος της πόλης Harran, πεδίο δράσης μας στο πρώτο Dying Light και επίκεντρο της επιδημίας των zombies. Το βρήκα εξαιρετικά επίκαιρο και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε διότι μιλάει για θανατηφόρους ιούς, θαυματουργά εμβόλια και επανεμφάνιση της τερατώδους ασθένειας εξαιτίας ανθρωπίνου λάθους.

Η καταθλιπτική εισαγωγή ακολουθείται από ένα εξαιρετικό tutorial, στην διάρκεια του οποίου μαθαίνουμε να χειριζόμαστε τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και να αξιοποιούμε τις απίστευτες κινητικές του ικανότητες. Ο τύπος είναι διαρκώς στο... τρέξιμο και σκαρφαλώνει σαν χιμπατζής ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, επιδεικνύοντας μεγάλο ταλέντο στο άθλημα parkour. Το χαλαρό σκηνικό μέσα στην φύση σε στυλ εκδρομής οπού εξελίσσεται η αρχή του παιχνιδιού δίνει σταδιακά την θέση του στις εικόνες φρίκης που συνοδεύουν όλα τα μέρη οπού κατοικούσαν κάποτε άνθρωποι. Η κατάρρευση του ανθρωπίνου πολιτισμού είναι γραμμένη σε κάθε εικόνα του Dying Light 2 Stay Human, ένας ζωντανεμένος εφιάλτης με ξεκοιλιασμένα λεωφορεία, σαπισμένα αμάξια, ρημαγμένα σπίτια και αηδιαστικά οντά που υπήρξαν κάποτε άνθρωποι, να περιφέρονται σαν την άδικη κατάρα, αναζητώντας ζωντανά θύματα για να μολύνουν.

Η ανάπτυξη του χαρακτήρα αφήνει υποσχέσεις για εκατοντάδες ώρες farming των combat και των parkour points ώστε να γίνουν προσβάσιμα όλα τα ενδιαφέροντα skills που διαθέτει ο ήρωας. Η ποικιλία σε όπλα και σε υλικά για crafting γίνεται εμφανής από πολύ νωρίς. Το combat system είναι εξαιρετικά εύχρηστο με το σύστημα της αποφυγής, την ευκολία του χτυπήματος με τα melee όπλα και την χρήση περιβαλλοντικών αντικείμενων ως όπλα.

Θα καταφέρετε να παραμείνετε άνθρωποι η θα προστεθείτε στα ψοφίμια;

Η πληθώρα των cutscenes προμηνύει πλούσιο σεναριακο υπόβαθρο το οποίο ανυπομονώ να ανακαλύψω αν και, ομολογώ ότι εξεπλάγην δυσάρεστα όταν η ιστορία αποκαλύπτει μέσα στην πρώτη ώρα (στο περίπου πάντα) το ποιον του ανθρώπου που αναζητά ο πρωταγωνιστής. Ελπίζω να ακολουθήσουν ανατροπές στην πλοκή. Αυτές είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις από το gameplay του Dying Light 2 Stay Human, σας καλώ να δείτε το παραπάνω gameplay video στο κανάλι μας στο YouTube και να μας πείτε την γνώμη σας στα σχόλια της δημοσίευσης.


Exit mobile version