LifeSteps.gr

Metallica: Ο Kirk Hammett έτοιμος να "σολάρει"

Metallica

Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett, είναι πανέτοιμος να κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο EP, (μίνι άλμπουμ με μια χούφτα κομμάτια που είναι κάτι μεταξύ των singles και των φουλ δίσκων)  το ορχηστρικό σύνολο τεσσάρων τραγουδιών τιτλοφορούμενο Portals, στις 23 Απριλίου. Θα είναι διαθέσιμο μέσω όλων των ψηφιακών πλατφορμών που διαμοιράζουν μουσική, σε CD και ως αποκλειστική έκδοση ocean-blue βινυλίου του Record Store Day.

Πύλες (Portals) προς ηχο-κινηματογραφική απόλαυση

«Αυτή η μουσική δημιουργήθηκε με αυτό που περιγράφω ως ηχο-κινηματογραφική προσέγγιση», είπε ο Hammett σε μια δήλωση. «Είναι soundtrack για τις ταινίες στο μυαλό σας». Η πρώτη πλευρά του EP δικής του παραγωγής περιλαμβάνει τα τραγούδια "Maiden and the Monster" και "The Jinn", με τα "High Plains Drifter" και "The Incantation" στη δεύτερη πλευρά. Τα τελευταία κομμάτια γράφτηκαν από κοινού με τον Edwin Outwater, ο οποίος παίζει πλήκτρα και ηγείται των ορχηστρικών μουσικών στη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες. (Ο Outwater διηύθυνε στο παρελθόν τη Συμφωνική του Σαν Φρανσίσκο για τις συναυλίες S&M2 των Metallica το 2019 και το ακόλουθο ζωντανό τους άλμπουμ.)

Στους εξαιρετικούς μουσικούς που συμμετέχουν στο Portals περιλαμβάνονται επίσης οι ντράμερ Jon Theodore (the Mars Volta, Queens of the Stone Age) και ο Abraham Laboriel (Paul McCartney, Eric Clapton), μαζί με τον ενορχηστρωτή Blake Neely και τους προηγούμενους παραγωγούς των Metallica, Greg Fidelman (εδώ στο μπάσο) και Bob Rock. Τον Δεκέμβριο του 2021, οι Metallica διοργάνωσαν δύο ζωντανά μεταδιδόμενες συναυλίες για την 40η επέτειο τους στο Chase Center του Σαν Φρανσίσκο, ένα διπλό χρονολογικό ταξίδι σε όλα τα άλμπουμ της καριέρας τους, με την πρώτη συναυλία να ξεκινά από την αρχή προς το τέλος και την δεύτερη από το τέλος προς την αρχή.

Metallica και ξερό ψωμί

Για τα εν λόγω είδωλα της Metal μουσικής , αυτά τα σόου ολοκλήρωσαν μια παραγωγική χρονιά με επανεκδόσεις άλμπουμ, αρχειακές κυκλοφορίες, ζωντανές εκδηλώσεις και ένα αφιερωµατικό LP. Τον Νοέμβριο, αποκάλυψαν το Black Box, μια τεράστια συλλογή από αναμνηστικά, γκαλερί φωτογραφιών, ζωντανά μεταδιδόμενες εκτελέσεις και αναμνηστικά από τις συλλογές των μουσικών. «Τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια, το Black Box θα εισχωρήσει βαθύτερα στo αρχειοφυλάκιο, στους ήχους, στα οπτικά εφέ, στα όργανα, στην κουλτούρα και όχι μόνο», δήλωσαν, προετοιμάζοντας μας για τόνους πλούσιου υλικού. Γράψτε μας την άποψη σας για τους Metallica στα σχολια της δημοσίευσης. ​

Exit mobile version