LifeSteps.gr

Τηλεοπτική σειρά Blade Runner από Amazon Studios

Τηλεοπτική σειρά Blade Runner

Μεγάλα νέα μας έρχονται από το φημισμένο portal deadline.com, μια διαχρονική άξια σε οτιδήποτε σχετίζεται με την Μέκκα του κινηματογράφου, το Χόλυγουντ. Οι τηλεοπτικές μας οθόνες αναμένεται να γεμίσουν ρέπλικες, ευφυή ανδροειδή από το σύμπαν του Blade Runner καθώς τα Amazon Studios έχουν ήδη σε στάδιο ανάπτυξης μια τηλεοπτική σειρά Blade Runner.

Η τηλεοπτική σειρά Blade Runner που όλοι περιμένουμε

Ο μέγας Ridley Scott, ο οποίος σκηνοθέτησε την αρχική ταινία Blade Runner του 1982, είναι ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς εν ονόματι Blade Runner 2099, μια συνέχεια του σίκουελ της ταινίας μεγάλου μήκους Blade Runner 2049, που κυκλοφόρησε το 2017, σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve. Η Silka Luisa, παραγωγός της επερχόμενης δραματικής σειράς Shining Girls του Apple TV+ με πρωταγωνίστρια την Elisabeth Moss, γράφει και διευθύνει την παραγωγή του Blade Runner 2099, το οποίο προέρχεται από την Alcon Entertainment σε συνεργασία με την Scott Free Productions και τα Amazon Studios.

H πρώτη τηλεοπτική σειρά Blade Runner, βρίσκεται σε προτεραιότητα ανάπτυξης στα Amazon Studios, οι υπεύθυνοι των οποίων διαβάζουν μανιωδώς σενάρια και εξετάζουν πιθανές ημερομηνίες παραγωγής. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η στελέχωση της σεναριογραφικής ομάδας, με αρκετούς ταλαντούχους υποψηφίους. Ο Ridley Scott είναι πολύ πιθανό να σκηνοθετήσει επεισόδια εφόσον η σειρά προχωρήσει, δήλωσαν πηγές.

Το Blade Runner του 1982, είναι μια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Philip K. Dick, Do Androids Dream of Electric Sheep?, γνωστότερο ως Το Ηλεκτρικό Πρόβατο στην ελληνική του απόδοση. Διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό Los Angeles το 2019, στο οποίο συνθετικοί άνθρωποι γνωστοί ως replicants έχουν κατασκευαστεί από την ισχυρή Tyrell Corporation για να χρησιμοποιηθούν σαν εργάτες σε διαστημικές αποικίες. Όταν μια ομάδα προηγμένων replicants δραπετεύει πίσω στη Γη, ένας αστυνομικός δέχεται απρόθυμα να τους κυνηγήσει. Πρωταγωνιστούν οι Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young και Edward James Olmos.

Η συνέχεια του 2017, το οποίο διαδραματίζεται το 2049 και ονομάζεται χαρακτηριστικά Blade Runner 2049, είχε για πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling σε ρόλο replicant blade runner, ο οποίος αποκαλύπτει ένα μυστικό που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ανθρώπινή κοινωνία. Ο Ford και ο Olmos επανέλαβαν τους ρόλους τους από το πρωτότυπο και συμμετείχαν επίσης οι Ana de Armas, Dave Bautista και Jared Leto. Όπως υποδεικνύεται από τον τίτλο της επερχόμενης σειράς, Blade Runner 2099, η τελευταία περιπέτεια του franchise επιστημονικής φαντασίας neo-noir θα διαδραματίζεται 50 χρόνια μετά το σίκουελ του πρωτοτύπου. Το franchise έχει επεκταθεί και στις σειρές anime με το Blade Runner: Black Lotus που έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη του περασμένου έτους στο Adult Swim του Cartoon Network και στο Crunchyroll. Διαδραματίζεται το 2032 και επικεντρώνεται γύρω από ένα θηλυκό replicant, με τη φωνή της Jessica Henwick.

Το franchise του Blade Runner εξορμά προς πάσα κατεύθυνση

Το Blade Runner 2099 είναι η τελευταία επέκταση του franchise Blade Runner από τότε που η Alcon Entertainment το 2011 απέκτησε τα δικαιώματα ταινιών, τηλεοπτικών και βοηθητικών franchise για την παραγωγή πρίκουελ και σίκουελ του κλασικού φιλμ επιστημονικής φαντασίας του 1982. Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται πίσω από τη σειρά Prime Video The Expanse, εντείνει τις δραστηριότητες σε όλο το franchise Blade Runner τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι έκλεισε μια συμφωνία αδειοδότησης με την Striker Entertainment για τη δημιουργία μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων Blade Runner και, τον Σεπτέμβριο, ο συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Alcon Entertainment, Andrew Kosove, αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει δύο άτομα των οποίων η δουλειά είναι να διατηρήσουν το χρονολόγιο και την συνοχή του franchise ανέπαφα. Ο Kosove και ο συνιδρυτής του στην Alcon, Broderick Johnson, είναι ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς μαζί με τον Michael Green, ο οποίος έγραψε το Blade Runner 2049, τον Ben Roberts και τη Cynthia Yorkin καθώς και τους David W. Zucker και Clayton Krueger των Scott Free Productions.

Το Blade Runner 2099 μεταφέρθηκε στην αγορά streaming το περασμένο φθινόπωρο. Όταν ο Scott τον Νοέμβριο αναφέρθηκε στα πεταχτά στην σειρά, λέγοντας στο BBC ότι ένα πιλοτικό επεισόδιο και μια... βίβλος είχαν γραφτεί χωρίς να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες, οι συνομιλίες με τα Amazon Studios είχαν ήδη ξεκινήσει. Η σειρά Blade Runner είναι η δεύτερη σειρά υψηλού προφίλ που βασίζεται σε ταινία σκηνοθετημένη από τον Scott και διασκευάζεται για την τηλεόραση. Ο Noah Hawley βρίσκεται πίσω από μια επανεπινοηση του Alien για το κανάλι FX που προετοιμάζεται για παραγωγή εντός του 2023.

Όποια πέτρα και αν σηκώσουμε, ο Ridley Scott από κάτω

Η Scott Free Productions βρίσκεται αυτή τη στιγμή πίσω από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO Max, Raised By Wolves, η οποία ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν της νωρίτερα αυτό το μήνα, τη σειρά ληστειών Jigsaw για το Netflix, το The Good Fight, που πλησιάζει στην έκτη σεζόν για το Paramount+ και την προσαρμογή του Steven Knight του βιβλίου "Μεγάλες Προσδοκίες" του Charles Dickens για το FX και το BBC. Γράψτε μας την γνώμη σας για την σειρά Blade Runner στα σχόλια της δημοσίευσης.

Exit mobile version