LifeSteps.gr

Cake Invaders review

Cake Invaders

Αμφιβάλλω αν υπάρχει άνθρωπος, μικρός η μεγάλος σε ηλικία, που να μην λατρεύει τα γλυκά και τα κέικ. Το Baumkuchen είναι ένα εξαιρετικό γερμανικό κέικ, αφράτο και ολοστρόγγυλο, το οποίο πήρε την ονομασία του από την όψη που έχει καθώς μοιάζει με τους εσωτερικούς δακτυλίους των δέντρων. Το λαχταριστό αυτό επιδόρπιο είναι το μήλον της έριδος μεταξύ γήινων και εξωγήινων στο Cake Invaders.

Τι να τον κάνω τον αρχηγό σου, πήγαινε με στο κέικ!

Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι το σημερινό μου άρθρο έχει να κάνει με φαγητά και τσελεμεντέδες γιατί τότε πλανάστε πλάνη οικτρά. Το άρθρο που διαβάζετε ασχολείται με τους εξωγήινους, τα εχθρικά πλάσματα από το απώτερο διάστημα που δείχνουν να έχουν σαν μοναδικό σκοπό της ύπαρξης τους το πως θα ταλαιπωρήσουν εμάς τους γήινους. Στο Cake Invaders, μια από τις πιο έξαλλες δημιουργίες της αγαπημένης μου ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, της Zoo Corporation, οι εξωγήινοι είναι λιμασμένοι για γλυκά!

Μάλιστα φίλοι και φίλες, οι εισβολείς από το διάστημα αδιαφορούν για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία τους στην λαϊκή κουλτούρα για τους ανθρώπους και, το μόνο που σκέφτονται, είναι να χώσουν τα εξωγήινα δόντια στους στο κέικ που μεταφέρει το διαστημόπλοιο σας. Λυπάμαι θρασύτατοι εξωγήινοι αλλά ορισμένα πράγματα δεν τα μοιραζόμαστε με κανέναν και το Baumkuchen κέικ είναι ένα από αυτά. Για να αποτρέψετε τους εξωγήινους από το να καταβροχθίσουν τα πέντε κέικ που χωράει το αστρόπλοιο σας, στέκεστε πάνω σε ένα από αυτά και τους γαζώνετε με το mini gun σας. Το Cake Invaders είναι ένα τρομερά απλό και εξίσου εθιστικό Shooter με εσάς να χειρίζεστε μόνο το στόχαστρο του χαρακτήρα σας με το mouse, καθοδηγώντας τα πυρά του στις εξωγήινες ορδές που επιτίθενται δεξιά και αριστερά.

Πεινάλες Cake Invaders αντί για γλυκό, φάτε μολύβι

Οι αντίπαλοι επιτίθενται κατά κύματα και στοχεύουν στο να χτυπήσουν τα εκτεθειμένα κέικ και όχι στο να εξολοθρεύσουν την αφεντιά σας, τόσο πειναλέοι είναι! Φυσικά έχετε το αντίδοτο και αυτό δεν είναι άλλο από το πιστό σας mini gun, και όχι μόνο. Τσακίζοντας κάμποσα εχθρικά κύματα, σκάει μύτη στον ορίζοντα ένα παράξενο κομμάτι Baumkuchen στο χρώμα του ουράνιου τόξου. Αν το συντρίψετε θα λάβετε κάποιο από τα λιγοστά αλλά πολύ σημαντικά bonuses, τα οποία αποτελούν την μοναδική σας ελπίδα για να επιβιώσετε στα δυσκολότερα κύματα.

Το σημαντικότερο bonus είναι η προσθήκη ενός σωσία του χαρακτήρα σας, με τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες δυνατότητες. Μόνο όταν επανδρώσετε τα πέντε κέικ με ισάριθμους πολεμιστές είστε σε θέση να ραντίσετε την οθόνη με τις ριπές σας, εξολοθρεύοντας στιγμιαία κάθε εχθρό που εμφανίζεται. Η επιτάχυνση των βόλων σας είναι το υπ' αριθμόν δυο απαραίτητο bonus για να επιβιώσετε της λαίλαπας των εξωγήινων κυμάτων. Μόλις αποκτήσετε αμφότερα θα παρατηρήσετε ότι οι εξωγήινοι ίσα που ξεμυτίζουν προτού τους καταστρέψετε με τις βολές σας. Φυσικά, όσο περνά η ώρα, ολοένα και ανθεκτικότεροι εξωγήινοι κάνουν την εμφάνιση τους.

Μετά το 15ο κύμα τα πράγματα ζορίζουν αφάνταστα και, η παραμικρή απώλεια ενός εκ των χαρακτήρων μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους για την προσπάθεια σας. Το Cake Invaders διαθέτει άπειρο replayability, τουτέστιν μπορείτε να ασχολείστε μαζί του επί πολλές ώρες έως ότου πετύχετε τεράστιο σκορ η το βαρεθείτε. Το απλοϊκό του gameplay εξασφαλίζει ότι δεν θα συμβεί γρήγορα το δεύτερο και οι ικανότητες σας στα Shooter μένει να εξασφαλίσουν το πόσο μακριά θα πάτε στο πρώτο πράγμα που ανέφερα.

Cake Invaders σημαίνει διασκέδαση

Το ρεκόρ μου μέχρι στιγμής είναι 25 κύματα και, ρίχνοντας μια ματιά στους παγκόσμιους βαθμολογικούς πίνακες, έπαθα την πλάκα μου βλέποντας ότι τα πρώτα ονόματα στην λίστα έχουν ξεπεράσει τα 100 κύματα. Με μόλις τέσσερα ευρώ τσιμπάτε το Cake Invaders από το Steam και εξασφαλίζετε αρκετές ώρες διασκέδασης και μπόλικα Steam achievements. Πείτε μας την γνώμη σας για το διασκεδαστικό Shooter στα σχολια του άρθρου. ​

Exit mobile version