LifeSteps.gr

Brunch: Τέσσερεις λόγοι που τα αγαπώ!

Brunch

Brunch, μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες! Αν και τα τελευταία χρόνια το ακούμε συχνά, εγώ θα πω δύο βασικά πράγματα σχετικά με το τι σημαίνει. Είναι ένας συνδυασμός πρωινού και γεύματος που καταναλώνεται συνήθως αργά το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Πρόκειται για συνδυασμό 2 λέξεων, των Breakfast και Lunch και ξεκίνησε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα και έγινε δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930. Πρώτη φορά, εγώ το έμαθα το 1999, αν δεν κάνω λάθος, που ως φοιτήτρια είχα επισκεφτεί μια φίλη μου στο Παρίσι που είχε πάει για ένα χρόνο.

Εκεί, λοιπόν, μία μέρα πήγαμε για brunch. Η λογική ήταν ότι δίνουμε ένα μικρό σχετικά ποσό (είμασταν και φοιτητές) και μπορούσες να επιλέξεις να φας ό,τι θέλεις από τον μπουφέ. Από τότε μου είχε φανεί πολύ καλή ιδέα! Θυμάμαι ακόμα εκείνα τα ωραία, γαλλικά κρουασανάκια που προσπαθούσα να ανοίξω στη μέση, για να βάλω φυσικά μερέντα…και ήταν τόσο φρέσκα που έλιωναν στο χέρι μου! 😁

Θα σας πω, όμως, γιατί μου αρέσει τόσο πολύ! Πρώτα απ’ όλα, το βρίσκω τρομερά παρεϊστικο! Καλέστε φίλους για brunch μια Κυριακή και θα σας μείνει αξέχαστη! Η ώρα προσέλευσης συνήθως σε εμάς είναι 11-12 και από μόνο του το brunch σε βάζει σε μια διαδικασία τσιμπολογήματος διάφορων εδεσμάτων, χαλάρωσης με την παρέα σου και παρά το γεγονός, ότι δεν έχετε φάει το τυπικό μεσημεριανό, σίγουρα έχετε φάει αρκετά!

Οπότε το Nο1 για μένα είναι η παρεϊστικη διάθεση που δημιουργεί με το καλημέρα! Το Nο2 είναι το ίδιο το brunch. Εννοώ, όλες αυτές τις γλυκές και αλμυρές δημιουργίες που περιλαμβάνει. Μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να είστε ο Πετρετζίκης, για να κάνετε ένα brunch. Μπορεί να περιλαμβάνει από κλασικά πρωινά, πχ μαρμελάδα και μέλι με ψωμί, τοστ, ομελέτα φυσικά, κρέπες, βάφλες, pancakes, τυροπιτάκια και ό,τι άλλο σκεφτείτε! Ιδανικά καλό είναι να υπάρχουν και αλμυρές και γλυκές επιλογές, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι και για να εναλλάσσονται οι γεύσεις! Φυσικά, μπορείτε να ετοιμάσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας και αυτό είναι το καλό με το brunch! Τουλάχιστον, το δικό μου brunch…

Νο3 και σημαντικό, αυτό που συνήθως κάνουμε εμείς, όταν οργανώνουμε ένα brunch, είναι ο καθένας να συμβάλλει είτε με αλμυρό είτε με γλυκό. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο τραπέζι και δε μαγειρεύει 2 μέρες αυτός που το διοργανώνει. Νο4 (last but not least)… αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Οπότε, αν έχετε και παιδιά στην παρέα, πιστέψτε θα το χαρούν κι αυτά και σίγουρα πολύ περισσότερο από ένα κυριακάτικο τραπέζι!

Τα “σπιτικά”, λοιπόν, brunch μπορούν να οργανωθούν σε οποιαδήποτε περίσταση με οποιαδήποτε αφορμή! Για το κλασικό Χριστουγεννιάτικο μου brunch θα μιλήσω άλλη φορά, έχω ακόμα καιρό έως τα Χριστούγεννα! Για μένα ιδανική μέρα είναι η Κυριακή, γιατί παραδοσιακά είναι μια μέρα χαλάρωσης για τους περισσότερους και μπορείτε να περάσετε όλη τη μέρα σας με αυτό τον τρόπο.


Εκτός από τα “σπιτικά”, μπορείτε πλέον να απολαύσετε brunch σε πολλούς χώρους και κάθε μέρα! Στους καταλόγους συχνά υπάρχει ακόμα και κατηγορία “brunch”, η οποία σερβίρεται μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα. Τα τιμάω και αυτά φυσικά κατά καιρούς, αλλά σαν το brunch στο σπίτι δεν είναι!

Γιατί pink vibes είναι μια Κυριακή με καλή παρέα και ωραίο φαγητό! ❤️🍽️​

Exit mobile version